26 / 04 / 2024

diyarbakır sulama göleti temeli

diyarbakır sulama göleti temeli

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 3 tesisin açılışının yapılacağı, 7 tesisin de temelini atılacağı törene katıldı...

Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53'e çıktı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.

Yenişarbademli'deki sulama göleti inşaatıyla ilgili meclis araştırması önergesi verildi!

Isparta'nın Yenişarbademli ilçesindeki sulama göleti inşaatının bitirilememesinin sebeplerinin araştırılarak suya erişim konusunda yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

Diyarbakır Silvan Barajı'nın gövde dolgusu yarın tamamlanacak!

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tamamlanacak...

Lalapaşa 1.Göleti sulama inşaatının akıbeti TBMM gündeminde!

Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde bulunan Lalapaşa 1.Göleti sulama inşaatının akıbeti ve Lalapaşa 2.Göletinin tarla bağlantılarının yapılmaması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır Gökdeleni'nin yıkımına başlandı!

Diyarbakır'da Dağkapı Meydanı'nın ıslah edileceği proje kapsamında, inşa edildiği 50 sene önce kentin ilk "gökdeleni" olarak nitelendirilen eski orduevi binasının yıkım çalışmaları başladı.

Diyarbakır'da çökme tehlikesi olan binada güçlendirme çalışmaları başladı!

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesindeki 7 katlı binada çökme tehlikesine karşı güçlendirme çalışmaları başlatıldı...

Diyarbakır Çermik Kentsel Tasarım Projesi görüşüldü!

Çermik Termal Turizm Planı ve Kentsel Tasarım Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı. Diyarbakır Çermik ilçesi Kaymakamı Nazlı Demir, “Sahip olduğumuz doğal ve kültürel değerlerin hak ettiği değeri görmesiyle Çermik orta vadede önemli bir cazibe merkezi haline gelecek." diye konuştu...

Diyarbakır'da OSB ve sanayi siteleri kurulması TBMM gündeminde!

Diyarbakır ilinde organize sanayi bölgesi veya sanayi siteleri kurulup kurulmayacağı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Sur, Diyarbakır eskisinden daha güzel bir hal alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde gerçekleştirilen ihya ve imar çalışmalarına ilişkin, "Bu yıl içerisinde burası büyük oranda toplanacak. Bu proje bittiği zaman Sur eskisinden daha güzel, Diyarbakır eski Diyarbakır'dan daha güzel bir hal alacak." dedi.

Amasya'da Kumluca Göleti'nin temeli atıldı!

Amasya’nın Taşova ilçesinde Kumluca Sulama Göleti’nin temeli atıldı. Amasya Valisi Dr. Osman Varol, göletin bölgenin tarımsal sulama ihtiyacını karşılayacağını söyledi..

Diyarbakır Çeltik'te hasar gören yapılar yeniden inşa edilecek!

60 gün içerisinde Diyarbakır Valiliğince yaptırılacak teknik tespit raporuna göre hak sahiplerine yapılacak olan yazılı bildirim tarihini izleyen günden itibaren 180 gün içerisinde, varsa açtıkları davadan feragat ederek müracaat edenlerin konut ve işletme binaları yıkılarak yerlerine yenileri yapıl

TOKİ Diyarbakır Kayapınar görselleri!

TOKİ Diyarbakır Kayapınar görselleri haberimizde yer alıyor. Kura çekilişi bugün gerçekleştirilen projede sonuçlar henüz açıklanmadı. 

Uşak Bahadır Köyü'nde yapılan gölet TBMM'de!

Uşak'ın Banaz ilçesi Bahadır Köyü'ne yapılan sulama göleti meclis gündemine taşındı. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

diyarbakır sulama göleti temeli Haberi

diyarbakır sulama göleti temeli


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Gezi'de amaç ağaç meselesi değildi. Çözüm sürecinin önünü kesmek, ülkemizin yükselişini, milletimizin refah seviyesinin artmasını, huzur ikliminin bozulmasını isteyenlerin ortaya attıkları Gezi hadisesinde muvaffak olamadılar, 17 Aralık komplolarıyla bu huzur iklimini bozmaya gayret ediyorlar" dedi.


Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 3 tesisin açılışının yapılacağı, 7 tesisin de temelini atılacağı törene katıldı.


Bakan Eroğlu, Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonundaki törende yaptığı konuşmada, GAP Eylem Planının 2008 yılında Başbakan Erdoğan tarafından Diyarbakır'da açıklandığını anımsatarak, bugün 10 dev tesisin Diyarbakır'da açılış ve temel atma töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


- Diyarbakır'a 11 yılda 15 katrilyonluk yatırım


10 tesisin maliyetinin 385 milyon lira...