26 / 04 / 2024

diyarbakır yıkım

diyarbakır yıkım

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır surlarının bulunduğu alanda kaçak binaların yıkılması için başlatılan çalışmalarda 5. etaba gelindi.

Diyarbakır Sur'da kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sur ilçesinde yer alan millet bahçesi üzerindeki kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da surlara zarar veren yapılar yıkılacak!

Diyarbakır surlarında devam eden restorasyon hakkında bilgi veren Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu surlara zarar veren yapıların ortadan kaldırılacağını dile getirdi. 

Diyarbakır'da 30 binada hasar tespit edildi, 2 katlı bina boşaltıldı!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde belediye ekiplerince yapılan incelemede 30 binada hasar tespit edildi. Yıkılma tehlikesi bulunan 2 katlı bir bina tahliye edildi.

Diyarbakır'daki riskli 2 bin 500 bağımsız bölüm için dönüşüm müjdesi!

Diyarbakır'da risk taşıyan 2 bin 500 bağımsız bölüm için kentsel dönüşüm projesi başlatılacaklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgede hayata geçirilecek çalışmaları ve projeleri anlattı.

Diyarbakır'da yıkım kararı verilen bina boşaltıldı!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde duvarlarında hasar meydana gelen 6 katlı binanın yıkılmasına karar verildi. Karar sonrası boşaltılan binada oturanlar otele yerleştirildi.

Diyarbakır'da terör mağdurlarının evleri yıkılıyor!

Diyarbakır'da terör mağdurlarının kendi imkanları ile inşa ettiği 7 katlı bina, DBP'li Bağlar Belediyesi tarafından yıkıldı.

Nevin Soyukaya: Diyarbakır'da yıkımlar durmalı!

Hükümet Sur’un ‘aslına uygun’ olarak ‘yeniden yapılacağını’ söylüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültürel Miras ve Turizm Daire Başkanı Nevin Soyukaya’ya göre amaç kenti değiştirmek.

Diyarbakır'ın dünyaca ünlü surlara bitişik kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

Yüzyıllarca, Hurri Mitanniler, Asurlar, Urartular, Medler, Romalılar, Sasaniler, Artuklular ve Akkoyunlular gibi çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır'ın dünyaca ünlü surlara bitişik kaçak yapılar tek tek yıkılıyor.

6 yıl önce mahalle mahalle yıkım riski haritası çıkarılmıştı! Uzmanlar o ilçe için uyardı: Depreme dayanıksız!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Diyarbakır'daki Bağlar ilçesi 6 yıl önce uzmanlar tarafından  yıkım riski haritası çıkarıldığı ancak yetkililer tarafından dikkate alınmadığı ortaya çıktı.

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

Çiftçilere büyük müjde! Az önce açıklandı, paralar 3 gün sonra yatırılacak!

Çiftçilerin beklediği büyük müjde geldi. Konu ile ilgili detaylar az önce açıklandı, paralar 3 gün sonra yatırılacak...

Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı konutların yıkımı devam ediyor.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına yakında başlanacağı açıklandı. Çalışmaların 3 ayda tamamlanması planlanıyor. 

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacak!

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacağı açıklandı. Peki ilçede enkaz kaldırma çalışmalarında son durum ne? 

Yapay zeka teknolojisi ile deprem sonrası İstanbul’daki yıkım görüntülendi!

Yapay zeka teknolojisi, olası Marmara depreminin ardından İstanbul’da yaşanacak yıkımı resmetti. Deprem sonrası yıkılması beklenen 45 bin konutun bilgilerinin sisteme yüklenmesi ile daha gerçeğe yakın görüntü almak da mümkün olacak.

Karadeniz'de akıllara durgunluk veren yıkım! Kepçe operatörü yanlış adrese gidip yanlış evi yıktı

Samsun'da yaşanan bir yıkım duyanları şaşkına çevirdi. Kepçe operatörü yıkım için gittiği evin adresini yanlış yazınca başka birinin evini yıktı. Olay ortaya çıkınca müteahhit hemen olay yerine gitti ama iş işten çoktan geçmişti.

Sakarya Karasu'da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan ve imara aykırı olan bina için geçtiğimiz sene yıkım kararı alınmıştı. Fakat bina için herhangi bir işlem yapmadı. 

Rıdvan Karakayalı'nın İzmir Kemalpaşa'daki villası için yıkım talebi!

İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın eşi üzerine kayıtlı olan ve kaçak olarak inşa edildiği iddia edilen havuzlu villa için yıkım talebinde bulunuldu. 

diyarbakır yıkım Haberi

diyarbakır yıkım

Diyarbakır surlarının bulunduğu alan da yer alan kaçak konutlar ortadan kaldırılıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Finansmanının Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın üstlendiği yıkım çalışmaları Diyarbakır Belediyesi tarafından sürdürülüyor.

Büyükşehir Belediyesi, Benu Sen bölgesinde tarihi surların çevresinde yer alan alan kaçak konutların yıkılması için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor. Yapılan çalışmalarda 4 etapta 300 yapının yıkımının gerçekleştirildiği bildirildi. 5. etap için yıkım çalışmaları başladı.

Kaçak yapıları yıkımının gerçekleştiği çalışma alanına Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Ebubekir Bal ve Oya Eronat, AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak katıldı.

Benu Sen Vadisi olarak bilinen alanda kaçak yapıların yıkılmasından sonra Hevsel Bahçeleri'ne kadar devam eden bölgede "yeşil kuşak" projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.
5. yıkım etabını incelemek...