25 / 04 / 2024

Diyarbakır'da surlara zarar veren yapılar yıkılacak!

Diyarbakır'da surlara zarar veren yapılar yıkılacak!

Diyarbakır surlarında devam eden restorasyon hakkında bilgi veren Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu surlara zarar veren yapıların ortadan kaldırılacağını dile getirdi. 



Diyarbakır surlarında  başlatılan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan tarihi surların restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Surların dirilişi ve Diyarbakır'ın uyanışı muhteşem olacak” dedi.

Akşam'da yer alan habere göre; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin proje ortağı olduğu UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan tarihi surların restorasyonun 3'üncü etap çalışmaları Yenişehir İlçesi  Sen Mahallesi'nde başladı. 72 bina 83 bağımsız yapının kamulaştırılarak yıkımının gerçekleşeceği 3'üncü etap çalışmalarının startına Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu da katıldı. Vali Karaloğlu, "7 aydır surlarla ilgili çok önemli icraatlar ortaya koyduk. Bugün yıkımı devam eden, kamulaştırdığımız konutlarla beraber toplam 6 ay içerisinde surların etrafında, surların güzelliğini öreten, surlara zarar veren 200 bağımsız yapıyı kamulaştırmış ve yıkmış olacağız" şeklinde konuştu.

'HİÇ SORUN YAŞAMADIK' 

Şehrine ve şehrinin mirasına sahip çıkan tüm Diyarbakırlılara teşekkür eden Karaloğlu, "Bir teşekkürü de bu bölgede yaşayan vatandaşlarımıza ediyorum. İnsanların oturdukları evleri anlaşarak ve helalleşerek yıkımları gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar bu bölgede hiçbir sorunla karşılaşmadık. Artık bu şehrin kaybedecek zamanı yok. Bu şehrin kaybettiği zamanları geri alabilmesi için koşması gerekir. Biz Diyarbakırlı vatandaşlarımızla kurmuş olduğumuz gönül birliğiyle koşmaya devam ediyoruz" dedi.

Diyarbakır da surlara zarar veren yapılar yıkılacak!

İÇKALE VE BURÇLARDA DA ÇALIŞMALAR OLACAK' 

Çalışmalarının sadece Sur'ların etrafında kamulaştırma işiyle sınırlı olmadığına dikkat çeken Karaloğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Urfakapı burcundan başlayıp Yedikardeş bucuna kadar olan bölümde restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda İçkale'deki restorasyon çalışmalarımız başlayacak. Keçi burcu etrafında peyzaj yapılacak ve vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Sadece Sur'larda değil Diyarbakır'ın 17 ilçesinde hizmet üretmeye devam edeceğiz."
 

Diyarbakır Surları Ramazan'da açılacak!


Geri Dön