20 / 04 / 2024

Diyarbakır Surları Ramazan'da açılacak!

Diyarbakır Surları Ramazan'da açılacak!

Diyarbakır Sur'daki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Karaloğlu, surların Ramazan ayında açılacağını dile getirdi. 



Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Sur'da devam eden restorasyon çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Akşam'da yer alan habere göre; surların Ramazan ayında açılacağını söyleyen Karaloğlu, şu açıklamalarda bulundu: 

"Son 5 yıldır bu şehirde çok hummalı bir çalışma var. İnşallah, bu sene Ramazan ayıyla beraber Sur'da olaylar nedeniyle kapanan bölgeyi açmak istiyoruz. Yeni konutlar, tarihi mekanların yeniden restorasyonu, sokaklar, caddeler yeniden ortaya çıkacak."

BBC'Yİ BİLE RAHATSIZ ETMİŞİZ 

Sur etrafında evi olan vatandaşlarla ilgili açıklama Vali Karaloğlu, "Vatandaşa yaklaşık 10 milyon lira kamulaştırma bedeli ödedik ve surların etrafını açtık" dedi. Vatandaşların kafasını karıştırmak, yapılan hizmetleri gölgelemek amacıyla bozguncu bir kesim tarafından sürekli bir provakasyon yapıldığını vurgulayan Karaloğlu, bozgunculara fırsat vermeyen Diyarbakırlı vatandaşlara teşekkür etti. Karaloğlu, "BBC buradan olumsuz haber yaptı. 'Halk burada mağdur ediliyor diye...' Biz İngiltere'yi, BBC'yi rahatsız etmişiz" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Sur'daki kaçak yapılar kaldırıyor!


Geri Dön