29 / 03 / 2024

doğal afet kurumu

doğal afet kurumu

Hazine Müsteşarlığı denetimindeki Doğal Afet Sigorta Kurumu'nun yönettiği Zorunlu Deprem Sigortası'nda poliçe sayısının 3.4 milyona çıkarılması planlanırken, 5 kat büyüme potansiyeli olduğu belirtildi

DASK'tan son dakika açıklaması! Ödenilen paralar geri alınacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından deprem bölgesinde hasar durumu değişen ve güçlendirilerek yıkılmasının önüne geçilecek olan binaların, tapuda, elektrik ve su idaresindeki işlemlerinin yapılabilmesi için DASK kayıtlarına tekrar alınması gerektiği kaydedildi.

Afet planınız hazır mı? Doğal afetlere ne kadar hazırsınız?

Son yıllarda dünya ve ülkemiz genelinde artan doğal afetler, insanların güvenliğini tehdit ediyor. Bu nedenle, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak hayati önem taşıyor. Afet planı yapmak, halkın bu konuda hazırlıklı olmasına yardımcı olur.

Deprem veya herhangi bir doğal afette hayat kurtaran mobil uygulamalar! Herkesin cebinde olmalı, üstelik ücretsiz!

Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız deprem felaketlerinin ardından iletişim önemi bir kez daha ortaya çıktı. Ancak herhangi bir doğal afet sırasında internet olmasa da cep telefonlarımıza indireceğimiz bazı uygulamalar ile sevdiklerimize ulaşmak mümkün.

OHAL süresince depremzedelerden elektrik ve doğal gazda güvence bedeli alınmayacak!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan ya da afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

Yeni deprem gelmeden önce hemen bunu öğrenin! e-Nabız Doğal Afet Bilgilendirme bölümüne flaş güncelleme!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından e-Nabız uygulamasına yeni eklenen Doğal Afet Bilgilendirme bölümü için fotoğraf ekleme özelliği eklendi.

EPDK’dan doğal gaz satış tarifesi kararı! 1 Kasım tarihi ile…

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), içlerinde Akmercan Adıyaman Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ, Akmercan Batıkar Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ’nin de bulunduğu 11 doğal gaz dağıtım şirketinin üçüncü tarife uygulama dönemine ilişkin perakende satış tarifelerinin revize edilmesin

Kemal Kılıçdaroğlu: Doğal afetlere dayanıklı konut herkesin hakkı!

CHP’nin hazırladığı ‘Afet ve Aşırı Doğa Olayları Politika Belgesi’ne ön söz yazan Kılıçdaroğlu, afet risklerini azaltmak için çeşitli önerilerde bulundu. CHP lideri, doğal afetlere dayanıklı konut hakkına erişmenin herkesin hakkı olduğunu vurguladı.

DASK, İzmir’deki deprem bölgesinde çalışmalara başladı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Koordinatörü Erdal Turgut, İzmir'de meydana gelen depreme yönelik, çalışmalara başlandığını açıkladı. 

Bursa'nın doğal afet planı var mı?

Bursa'da bulunan yapıların yüzde 60'ının kaçak olduğunun ortaya çıkmasından sonra Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, şimdi de Bursa'nın doğal afet planının olmadığını açıkladı.

Endonezya'nın yeni başkenti daha az doğal afet riski taşıyor!

Endonezya'nın yeni başkenti daha az doğal afet riski taşıyan diğer eyalet ve bölgelere ortalama uzaklıkta bulunan stratejik alanda yer alacak.

DASK Afet Yönetim Sistemi dünyaya referans olacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı yaptığı açıklamada "Afet derecesinde sayılabilecek olası büyük depremler için gerçekleştirdiğimiz yeni DASK Afet Yönetim Sistemi projemiz, konusunda dünyaya referans olabilecek yatırım ve iş birlikleriyle yürütülüyor." dedi..

Japonlar DASK’ı incelemeye geliyor!

Afet Yönetim Sistemi, hızı ve etkinliğiyle dünyaya örnek oldu. Depremlerle anılan Japonya'nın doğal afet kurumu, bu modeli incelemek üzere Türkiye'ye geliyor.

Afet sonrası hasarlı bölgeler havadan görüntülenecek!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) arasında yapılan protokol kapsamında, depremin yaşanmasının ardından ilk 24 saat içerisinde hasarlı bölgeler havadan fotoğraflanacak.

doğal afet kurumu Haberi

doğal afet kurumu
Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı, Türkiye'nin 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin ardından başlattığı doğal afet sigortası uygulamasının Dünya Bankası tarafından diğer ülkelere örnek gösterildiğini belirterek, "Sigortacılık sektörünün ülkemizde inanılmaz, en az 4-5 kat büyüme potansiyeli var" dedi.Türkiye'de sigortacılık sektörünün geldiği noktayı değerlendiren Hazine Müsteşarı Çanakcı, geçen yıl sonu itibariyle prim üretiminin 12 milyar YTL'ye yaklaştığını bildirdi.

POTANSİYEL BÜYÜK

Prim üretiminin milli gelire oranının 1990'da yüzde 0.62 düzeyindeyken, 2006 sonunda yüzde 1.7'ye, 2007 sonunda da bunun bir miktar üzerine çıktığını anlatan Çanakcı, şu bilgileri verdi:

"AB ile karşılaştırıldığında bu oran hala çok düşük. AB ortalaması yüzde 8.4 iken, Türkiye'deki yüzde 2'ye yaklaşan...