19 / 04 / 2024

Doğalgaz fiyatları düşecek mi

Doğalgaz fiyatları düşecek mi

Dünya enerji fiyatlarındaki düşüşün doğalgaza da yansıyacağını belirten Enerji Bakanı Berat Albayrak, “Önümüzdeki dönemde bırakın zammı, enerji fiyatlarındaki düşüşü tüketiciye indirim olarak yansıtmak için çalışma başlattık" müjdesini verdi.

Taner Yıldız: Doğalgazda indirim tüketiciye yansıyacak!

Gazprom şirketiyle indirim üzerinde anlaşma sağlandığını ve imzaların arkadan geleceğini belirten Enerji Bakanı Yıldız, 1 milyar dolarlık indirimin tüketicilere yansıtılacağını ve bu yansımanın ileriki tarihte gerçekleşeceğini söyledi.

Doğalgazda indirim sinyali!

Bakan Yıldız, elektrik ve doğalgaz fiyatlarıyla ilgili bir indirime gidilip gidilmeyeceğine ilişkin soruya "Biz şu anda doğalgazı 6 yıl önce 2008 Kasım ayındaki fiyatla satıyoruz. Biz bu indirimi daha önceden yapmışız demektir" dedi.

Doğalgaz fiyatları düşüyor mu?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgazda indirim beklentisiyle ilgili açıklama yaptı. Bakan Taner Yıldız, elektrik ve doğalgaz fiyatlarıyla ilgili bir indirime gidilip gidilmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verdi.

Türkiye için doğalgazda ‘hub’ olma fırsatı doğdu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ülkemize yaptığı resmi ziyarette açıkladığı Türkiye-Rusya arasında yeni doğalgaz boru hattı, enerji uzmanları tarafından Türkiye için büyük bir fırsat olarak değerlendirildi.

Nihat Zeybekci: Doğalgaz fiyatlarında iyileşme bekliyoruz!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Putin 'in Türkiye ziyaretinin gündeminde doğalgazın da bulunduğunu, petrol fiyatlarındaki düşüşün doğalgaza yansımasının kaçınılmaz olduğunu ve fiyatlarda bir iyileşme beklediklerini söyledi

Doğalgaz fiyatlarına indirim mi geliyor?

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, petrol fiyatlarındaki düşüşün doğalgaza yansımasının kaçınılmaz olduğunu ve fiyatlarda bir iyileşme beklediklerini belirtti. Denizli'de doğalgaz temel atma törenine katılan Zeybekci konu ile ilgili konuştu...

Türkiye'ye ucuz gaz müjdesi!

Kuzey Irak ve Bağdat Hükümeti arasında petrol ihracı konusunda yapılan anlaşma Kürt gazının da Türkiye’ye akışının önünü açtı. Bu da Türkiye için ‘ucuz gaz’ anlamına geliyor

Doğalgaz fiyatları düşecek mi?

Petform Gaz Grubu Başkanı Arif Aktürk petrol fiyatlarındaki düşüşün, BOTAŞ ’ın doğalgaz ithalat fiyatlarına 2015 ’in başlarında yansımaya başlayacağını söyledi. Petroldeki düşüş doğalgaza da yansıyacak

Doğalgaz fiyatları 4 ila 6 ay içinde düşebilir!

Petform Gaz Grubu Başkanı Arif Aktürk, Türkiyenin uzun vadeli kontratlarındaki doğalgaz alım fiyatlarının ham petrol ürünlerine endeksli olduğunu anımsattı. Doğalgaz fiyatları 4 ila 6 ay içinde düşebilir...

Benzin, mazot ve LPG'nin litre fiyatları düşecek mi? 2024'e Brent petrol damgası! 

Benzin ve mazot fiyatlarını doğrudan etkileyen Brent petrol, uzun süredir 80 dolar bandının üzerinde seyrediyor. Peki benzin, mazot ve LPG'nin litre fiyatları düşecek mi? Uzman isim tek tek açıkladı...

Gayrimenkul fiyatları düşecek mi? Vatandaşlar ne bekliyor? 

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar fiyatların gidişatının ne olacağını merak ediyor. Gazeteci Hakan Çınar, X sosyal medya hesabından 'Sizce gayrimenkul fiyatları düşer mi?' sorusunu sordu. İşte gelen yorumlar...

Merkez Bankası Başkanı tarih verdi! Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında düzenleme yapılacak! 

Merkez Bankası Başkanı'nın yeni Başkanı Fatih Karahan, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki günlerde düzenleme yapılacağını açıkladı. Elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor? İşte ayrıntılar...

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

2024'te konut fiyatları düşecek mi? 

Son iki senede yüksek enflasyona paralel olarak konut fiyatlarında devasa artışlar yaşandı. Peki 2024'te konut fiyatları düşecek mi? 

Doğalgaz faturasını azaltmak mümkün! Doğalgaz faturası düşürmek için ne yapılıyor?

Son günlerde havaların soğuması ile vatandaşları doğalgaz faturasını nasıl ödeyecekleri telaşı aldı. Buna göre, kombisini açan, doğalgazı yakmaya başlayanlar hemen faturayı düşürmek ne yapmak gerektiğini düşünüyor. İşte haberin ayrıntıları..

Araç sahipleri için kırmızı alarm! Kasko ve trafik sigortası fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Otomobil piyasasında fiyatların düşmesiyle beraber, kasko fiyatlarında da düşüşler görüldü. Bu gelişmelerin ardından gözler trafik sigortası fiyatlarına çevrildi. Peki trafik ve kasko fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Ortadoğu'da İsrail-Filistin arasında yaşanan savaş pek çok emtianın fiyatının artmasına neden oldu. Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Yeni konut kredisi kampanyası ile konut fiyatları düşer mi? 2023 konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Konut kredisi güncel faiz oranları araştırılırken, yeni konut kredisi kampanyası da gündem de yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde dar geçimli aileler için yeni konut kampanyası duyurmuştu. Peki bu kampanya ne zaman belli olacak, konut fiyatları düşecek mi?

Elektrik ve doğalgaz faturaları alev alacak! Çiftte zam yolda! 

Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatları, özellikle kış döneminde daha çok gündemde yer alacak. Elektrik, doğalgaz fiyatlarına yüzde 20-30 arası iddiası gündeme bomba gibi düştü. Elektrik ve doğalgaz faturaları alev alacak! Çiftte zam yolda! 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son dakika müjdesi! Ev alacaklar dikkat: Fiyatlar düşecek mi? 

Yeni ev almak isteyen milyonlarca kişi, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Esat Demir, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek mi?

İnşaat maliyetlerinin artışı ev fiyatlarını nasıl etkiliyor? Konut fiyatları düşer mi?

Türkiye'de son iki yıldır konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Yeni ev almak isteyenler fiyatlarda düşüş beklerken inşaat maliyetleri yıllık yüzde 62,25 arttı. Peki, konut fiyatları düşecek mi? İşte detaylar...

Gümüş kritik viraja girdi! Gümüş fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?

Son zamanlarda yatırımcılar tarafından en çok tercih edilenler arasında yer alan gümüş düşüşe geçti. Uzmanlara göre kritik viraja giren gümüşün yönünün nasıl olacağı açıklandı. Peki gümşü fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

Doğalgaz fiyatları düşecek mi Haberi

Doğalgaz fiyatları düşecek mi

Enerji Bakanı Berat Albayrak, küresel enerji fiyatlarındaki düşüşe bağlı olarak doğalgaz fiyatlarındaki düşüşü önümüzdeki dönemde tüketiciye yansıtmak için çalışma başlattıkları müjdesini verdi. Bakan Albayrak, “Devlet olarak bu fahiş artışları yansıtmama konusunda sübvanse ettik, özellikle BOTAŞ uzun yıllar zarar etti. Şimdi kısa bir süre içerisinde fiyatlardaki düşüşü enerji fiyatlarındaki düşüşü inşallah BOTAŞ ile indirim olarak yansıtmak için çalışmaya başladık” açıklamasında bulundu. Bir televizyon kanalında soruları yanıtlayan Bakan Berat Albayrak, Türkiye'nin ekonomik büyümesinin enerji alanındaki büyümesiyle aynı oranda geliştiğini ve son 13-14 yıldır bu büyümeyi karşılayacak altyapı çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade etti.


ENERJİ TALEBİ KARŞILANIYOR

Türkiye'deki elektrik tüketimininin 2015'te bir önceki yıla oranla 2,6 büyüdüğünü hatırlatan Albayrak, kurulu gücün de 73 bin megavat seviyesini aştığını söyledi. Albayrak, kış şartlarında enerji talebini karşılamak için yoğun...