27 / 04 / 2024

doğalgaz tesisi açılış

doğalgaz tesisi açılış

Avrupa’ya giden doğal gazın güvenli tek geçiş ülkesi konumunda bulunan Tuz Gölü'ndeki 670 milyon dolara mal olan dev tesis bugün açılıyor.

Doğalgaz faturasını azaltmak mümkün! Doğalgaz faturası düşürmek için ne yapılıyor?

Son günlerde havaların soğuması ile vatandaşları doğalgaz faturasını nasıl ödeyecekleri telaşı aldı. Buna göre, kombisini açan, doğalgazı yakmaya başlayanlar hemen faturayı düşürmek ne yapmak gerektiğini düşünüyor. İşte haberin ayrıntıları..

Doğalgaz ne zamana kadar bedava? 2024 yılında doğal gaz ücretsiz mi?

Havaların soğumasıyla birlikte doğalgazlar açılmaya başlandı. Bilindiği üzere konut, cemevi ve ibadethane abonelerinin doğalgaz kullanımlarının bir bölümü devlet tarafından karşılanıyor. Peki, Doğalgaz ne zamana kadar bedava?

BOTAŞ'tan Eylül doğalgaz tarifesi açıklaması geldi! Eylülde doğalgaza zam mı gelecek? 

BOTAŞ, eylül itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesi ile ilgili açıklama yaptı. Eylül ayında doğalgaz faturalarına zam mı gelecek? Bu ay doğalgaza zam mı geliyor? İşte detaylar...

Doğalgaz ödemeleri yattı mı? Ödemeler nereden alınacak? Doğalgaz ödemeleri başvurusu nasıl yapılır?

Ülkemiziz geçtiği ekonomik zorlukların yanında vatandaşa nefes olması amaçlanarak devletin destek ödemeleri imdada yetişti. Peki Doğalgaz ödemeleri yattı mı? Ödemeler nereden alınacak? Doğalgaz ödemeleri başvurusu nasıl yapılır? sorularının cevabını haberimizde bulacaksınız.

EPDK’dan kritik doğalgaz açıklaması! Hemen bakın!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen iki büyük depremin elektrik piyasasındaki önlisans ya da üretim lisansı sahibi tüzel kişilerle doğalgaz piyasasındaki lisans ve sertifika sahibi gerçek ve tüzel kişilerin bazı süreli yükümlülükleri açısından "mücbir sebep" olarak kabul edilmesine karar verildi.

Müjde! Bakan açıkladı: 2 bin 500 lira hesaplara yatacak! Doğalgaz destek ödemeleri başlıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kış dönemi öncesinde sosyal yardım alan hanelere yaklaşık 7 milyar TL nakdi destekte bulunacaklarını açıkladı. Doğalgaz destek ödemeleri hakkında konuşan Yanık ödemelerin hesaplara yatacağı tarih açıklandı. İşte detaylar...

Doğalgaz faturası nasıl hesaplanır? Hangi derece kaç lira yakar?

Kış aylarının yavaştan kendisini göstermesiyle birlikte evlerde doğalgaz kombileri çalışmaya başladı. Vatandaşlar "Kombi kaç derecede yanmalı? Hangi derece kaç TL yakar?" gibi soruları gündemine aldı. İşte detaylar...

Doğalgaz nasıl daha az yakar? Doğalgaz nasıl yakılmalıdır?

Doğalgaz faturaları nasıl düşürülür, Doğalgaz nasıl daha az yakar, Doğalgaz nasıl yakılmalıdır? Bu sorular havaların soğuması ile birlikte şu aralar sıklıkla soruluyor. İşte detaylar!

Doğalgaz fatura hesaplama nasıl yapılır?

Doğalgaz faturaları, havaların soğuması ile vatandaşların ilgilendiği konulardan biri olmaya başladı. Yüksek gelen faturalar, nasıl hesaplanıyor, neye göre hesaplanıyor? Bu sıralarda sıkça sorulan sorular arasında. İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğalgaz merkezi açıklaması: Talimatı verdik! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan dönüşü uçakta gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Türkiye'de doğalgaz merkezi" önerisi konusunda değerlendirmelerde bulundu. İşte ayrıntılar...

Doğalgaz fiyatlarına örtülü zam! BOTAŞ açıkladı

BOTAŞ bugün yayımladığı Ekim ayı tarifesiyle birlikte konut ve elektrik üretimi için doğalgaz fiyatını değiştirmedi, bunun yanı sıra büyük sanayide kullanılan doğalgazın fiyatını yüzde 4.9 ile yüzde 37 oranında artıracak yeni bir fiyatlama formülü devreye soktu.

Kuzey Akım'da gizemli doğalgaz kaçağı! Sabotaj mı var?

Rusya'nın Almanya'ya doğalgaz taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattında İsveç ve Danimarka kara sularındaki iki noktada sızıntı tespit edildiği açıklandı. Henüz nedeni belli olmayan sızıntılar için sabotaj ihtimali tartışılmaya başlandı.

Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı açıkladı!

Doğalgaz yardımı için başvuru şartları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla geldi. Peki, doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte, başvuru şartları ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler...

doğalgaz tesisi açılış Haberi

doğalgaz tesisi açılış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın göreve geldiği günden beri özel ilgi gösterdiği Tuz Gölü'ndeki doğalgaz depolama tesisi nihayet tamamlandı. Bakan Albayrak'ın hızlandırılması için Çinli yüklenici şirket yetkilileri de dahil bir çok kesimle birebir görüştüğü projenin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yapacak.


YERİN 1,5 KİLOMETRE ALTINDA

Proje kapsamında Tuz Gölü'nün yaklaşık 40 kilometre güneyindeki Aksaray İli, Sultanhanı Beldesi yakınlarında yerin yaklaşık bin 100 ila bin 400 metre altında bulunan tuz yapılarında doğal gaz depolanması amacıyla, her birinin net fiziksel hacmi 630 bin ve 750 bin metreküp olan toplam 12 kaverna (suni mağara) oluşturuldu. 12 kavernanın tamamlanması ile yaklaşık toplam 1,2 milyar metreküp çalışma kapasitesine ulaşılacak. Depodan günlük maksimum 44 milyon metreküp gaz cent-out (çıkış) hızıyla Türkiye doğal gaz şebekesine...