29 / 03 / 2024

Doğu Karadeniz külliye

Doğu Karadeniz külliye

Doğu Karadeniz'in en büyük cami ve külliyesinin inşaatı Trabzon'un Ortahisar ilçesinde hızla devam ediyor.

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan şok açıklama: Doğu Karadeniz'de 6 ve 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığı var!

Gümüşhane'de peş peşe meydana gelen depremlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Doğu Karadeniz'de deprem tehlikesinin, dünden daha fazla artmış olduğunu ve bölgede 6 ve 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığına dikkati çekti.

Bizim Toptan’da Lipton Doğu Karadeniz 137,90 TL’ye, ayçiçeği yağı 177,90 TL’ye domates salçası 195 TL düştü!

Bizim Toptan’da 23 Kasım-6 Aralık tarihlerinde indirime girecek ürünler belli oldu. Bu doğrultuda, Lipton Doğu Karadeniz 137,90 TL’ye, ayçiçeği yağı 177,90 TL’ye domates salçası 195 TL düştü. İşte 24 Kasım 2023 fiyat listesi...

Ankara ve İstanbul'da bugün sağanak yağışlı hava nasıl olacak? Meteoroloji uyarıyor!

Meteoroloji'nin güncel verilerine göre, bugün Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yağışlı hava koşulları bekleniyor. Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

Doğu Akdeniz’den rekor somon ihracatı!

Doğu Karadeniz’in somon ihracatı istatistikleri açıklandı. Bu kapsamda, ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen Türk somonu ihracatı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 97 artışla beraber 91 milyon 428 bin 514 dolara ulaştı.

Doğu Karadeniz'in yapı ve inşaat malzemesi ihracatı yüzde 17 artarak 28,5 milyon doları geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Doğu Karadeniz'den 5 ayda gerçekleştirilen yapı ve inşaat malzemeleri ihracatı yüzde 17 arttı ve 28 milyon 591 bin 505 dolara ulaştı.

Ortadoğu ve Körfez ülkelerine 34,2 milyar dolarlık ihracat!

Türkiye'nin geçen yıl Orta Doğu ve Körfez ülkelerine gerçekleştirdiği ihracat, yüzde 17,8 artarak 34,2 milyar doları buldu.

Doğu Ekspresi seferleri başladı mı 2022? Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar 2022?

Doğu Ekspresi kışa girmemize az bir zaman kala yeniden gündeme geldi. İşte Doğu Ekspresine dair merak edilenler!

Doğu Karadeniz'den somon rekoru

Doğu Karadeniz bölgesinden 5 ayda 16,1 milyon dolarlık Türk somonu ihraç edildi.

Doğu Karadeniz'den 2021 yılında 43 milyon dolarlık inşaat malzemesi ihraç edildi!

Doğu Karadeniz'de geçen sene 51 ülkeye 43 milyon 14 bin 793 dolarlık yapı ve inşaat malzemesi ihracatı gerçekleşti.

Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi için geri sayım başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'nde çalışmalar yüzde 98'e ulaştı. Merkezin yakın zamanda hizmete açılması bekleniyor.

Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi'nin yüzde 95'i tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi'nin çalışmalarında sona gelindi. Ticaret Merkezi'nin yakın zamanda faaliyete başlaması bekleniyor.

Doğu Karadeniz Ortak Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğu Karadeniz Ortak Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile İlker Türkmen ve Mehmet Pilatin ortaklığında kuruldu.

Doğu Karadeniz için deprem uyarısı!

Doğu Karadeniz'in dolgu alanları ve yumuşak zeminlerin yanı sıra heyelanlı alanları daha da riskli hale geldi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, bölgede riskin arttığı uyarısı yaptı.

Doğu Karadeniz külliye Haberi

Doğu Karadeniz külliye

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yapımına başlanan 'Doğu Karadeniz'in en büyük cami ve külliyesi'nde çalışmalar tamamlanıyor.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, cami ve külliye projesi Pazarkapı Mahallesi'nde denize hakim noktada yükseliyor. Proje, 182  dönüm rekreasyon alanındaki 26 dönüm arazide hayata geçiriliyor. 

Toplam 8 bin 900 metrekarelik külliye alanındaki cami, 5 bin 140  metrekare alana sahip olacak. Caminin, 2 bin 800 metrekare harim alanını  değişik çaplardaki kubbeler kaplayacak.

Ana kubbesi 42 metre yüksekliğine sahip olacak cami, 24  pencereyle aydınlatılacak. Yaklaşık 77 metre yüksekliğinde 4 minaresinde 12 şerefe bulunacak  camideki toplam 6 bin 100 metrekare namazgah alanında  7 bin 700 kişi  aynı anda ibadet edebilecek.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, projenin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  himayelerinde başladığını belirtti. 

Gümrükçüoğlu, şu açıklamalarda...