25 / 04 / 2024

dokuma alanı

dokuma alanı

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kimseye dokundurmadıkları Dokuma'nın yaşlanmış binalarını, geleceğe taşımak için itinayla güçlendirdiklerini söyledi.

Kepez'deki Dokuma alanına ilişkin imar planı değişikliği onaylandı!

Antalya Kepez Belediyesi Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı doğrultusunda Dokuma alanındaki tescilli yapılar ve koruma alan sınırlarının imar planlarına işlenmesine ilişkin imar planı değişikliğini hazırladı.

Hakan Tütüncü: Kimse Dokuma'ya dokunamaz!

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma Fabrikası alanına ilişkin koruma imar planının Kepez ve Büyükşehir Belediye meclislerinden geçtiğini belirterek, "Artık feriştahı gelse Dokuma'ya dokunamaz" dedi.

Kepez Dokuma'daki tescillenen yapılar korunacak!

Taşınmaz kültür varlığı ilan edilen Dokuma Fabrikası Alanı içinde tescillenen yapılar ve alanlar imar planlarına da işlenerek tam korunacak.

Antalya Dokuma Park'taki fabrikalar yenileniyor!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından Antalya’ya kazandırılan Dokuma Park’ta tadilat çalışmaları devam ederken alan, her gün yüzlerce kişinin akınına uğruyor

Kepez Belediyesi, Dokuma Fabrikası çevresi yapıları güçlendiriyor!

Kepez Belediyesi, Dokuma Fabrikası alanı içerisindeki tarihi binalarda, aslına uygun şekilde yapı güçlendirme çalışması başlattı.

Kepez'deki Dokuma alanına ilişkin imar planı değişikliği onaylandı!

Antalya Kepez Belediyesi Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı doğrultusunda Dokuma alanındaki tescilli yapılar ve koruma alan sınırlarının imar planlarına işlenmesine ilişkin imar planı değişikliğini hazırladı.

Minicity'deki eserler Dokuma Kent Parkı'nda sergilenecek!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Büyükşehir Belediyesi'nin, 'Konyaaltı Sahilini Düzenleme Projesi' kapsamında tahliyesi gündeme gelen Minyatür Kent Parkı Alanı'ndaki (Minicity) eserlerin, Dokuma Kent Parkı'nda sergilenmesini talep etmişti.

Dokuma Fabrikası'na ABD'li mimar katkısı!

Mimarlık alanında Türkiye’yi temsil eden en güçlü isimlerden Pensilvanya Üniversitesi’nden Prof. Şulan Kolatan ile öğrencileri, Dokuma Fabrikası’nın halka kazandırılmasına dönük proje hazırlamak amacıyla Antalya’ya geldi.

Antalya'daki Dokuma Fabrikası kompleks alanı dönüştürülecek!

Antalya Kepez Belediyesi, 238 dönümden oluşan Dokuma Fabrikası kompleksini, müze, bilim, kültür, sanat merkezi ve kent parkı olarak Antalya'ya kazandırma çalışmalarını sürdürüyor.

Kepez Dokuma Fabrikası müze olacak!

Kepez Belediyesi, Dokuma Fabrikası kompleksini ve mevcut imar planındaki 238 dönümlük park alanını, kendi imkanlarıyla müze, bilim, kültür, sanat merkezi ve kent parkı olarak Antalya’ya kazandırıyor.

Kepez Dokuma projesi başlıyor!

Kepez Dokuma projesi başlıyor. Raporun, Dokuma projesinin rehberi olacağının altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, Dokuma’da ilk olarak ormanlık alanı ve idari binayı halkın kullanımına açacaklarını duyurdu.

Dokuma Projesi Çalışma Grubu'nun raporu tanıtıldı!

Dokuma Projesi Çalışma Grubu’nun oluşturduğu dokuma alanı ile ilgili rapor basına tanıtıldı. Görüş ve öneriler dahilinde hazırlanan rapor, Kepez Belediye Meclisi’ne verilecek.

Kepez Dokuma Hyde Park gibi yeşil alan olmalı!

Kepez Belediyesi, 488 dönümlük Dokuma Fabrikası arazisinin 238 dönümlük kampus kısmında yapacaklarına dair bir fikir projesi yarışması düzenlemeye hazırlanmaktadır.

Kepez Dokuma alanı hakkında halk yanlış mı bilgilendiriliyor?

Antalya Kent İzleme Plaformu Sözcüsü Av. Mustafa Şahin, Dokuma alanı hakkında Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün yaptığı bilgilendirme toplantılarının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek Antalya halkının yanlış bilgilendirildiğini ifade etti.

dokuma alanı Haberi

dokuma alanı

Hakan Tütüncü, kent parkı düzenlemesiyle halkın hizmetine açtığı Dokuma alanındaki tarihi fabrika binasında devam eden güçlendirme çalışmalarını denetledi. Güçlendirme çalışmasının devam ettiği alanları gezen Başkan Tütüncü, yüklenici firma yetkililerinden çalışma hakkında bilgi aldı. Tütüncü, güçlendirmenin Dokuma Fabrikası'nın hayata kazandırılması için önemli bir çalışma olduğunu söyledi. 

Tütüncü, çürümeye terk edilmiş, unutulmaya yüz tutmuş Dokuma Fabrikası ile ilgili 2015'te yeni bir süreç başlattıklarını anımsatarak, şunları söyledi: "Dokuma'yı, halkla el ele vererek hayata kazandırmak, toplumsal yaşamın önemli merkezlerinden biri halene getirmek için bir irade ortaya koşmuştuk. 

Bu irademiz neticesinde Dokuma Kompleksi içerisindeki 70 dönümlük ormanlık alanı kent parkı düzenlemesiyle halkımızın hizmetine sunduk."


AKDENİZ'İN İLK BİLİM MERKEZİ

Fabrika binasına güzel bir bilim merkezi yapacaklarını kaydeden Tütüncü, "Akdeniz bölgesinde bir ilk olacak Dokuma Bilim Merkezi ile ilgili 2015'te...