16 / 04 / 2024

döviz piyasasının gayrimenkule etkisi

döviz piyasasının gayrimenkule etkisi

Döviz piyasalarındaki hareketlilik ilk olarak gayrimenkul sektöründe görülüyor. Konut fiyatları önce duraksar, sonra enflasyon karşısında yavaş yavaş gerilemeye başlar.

Dolar ve euro haftaya rekorla başladı! Dolar bugün ne kadar? Euro kaç TL? 4 Mart 2024 döviz kurları

4 Mart 2024 döviz kurları bugün güne yeni rekorla başladı. Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 45'te sabit bırakma kararı sonrası döviz kurları yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Bugün Dolar bugün ne kadar? Euro kaç TL? 4 Mart 2024 döviz kurları.

Prof. Dr. Emre Alkin'den dikkat çeken döviz kuru yorumu: Her gün öleceğine bir gün öl!

İç ve dış piyasayı etkileyen altın ve döviz kurundaki değişimler yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, Prof. Dr. Emre Alkin'den dikkat çeken döviz kuru yorumu geldi. İşte Prof. Dr. Emre Alkin'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Tebernüş Kireçci'den ticari gayrimenkul yorumu: Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı!

TCMB tarafından yapılan açıklamada Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,5, arttı. Verileri değerlendiren Tebernüş Kireçci ''Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı.'' dedi. İşte ayrıntılar...

Dolar ve euro bugün ne kadar, kaç TL? Dolar ve euro yatırımcıları hemen baksın! 1 Şubat 2024 döviz kurları

Türk Lirası'nın dolar ve euro karşısında eriyişi devam ediyor. Amerika Merkez Bankası faiz kararı sonra hareketlenen döviz kurları bugün güne nasıl başladı? Dolar ve euro bugün ne kadar, kaç TL? 1 Şubat 2024 döviz kurları.

Kredi kartından altın ve döviz alanlar dikkat! Kartınız her an kapanabilir

Enflasyonla mücadele kapsamında atılan sıkılaştırma adımlarına bir yenisi eklendi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kredi kartından altın ve döviz alanların kartlarının her an kapanabileceğini bildirdi.

Hafta sonu döviz kurları 27 Ocak 2024! Bugün dolar ne kadar? Euro kaç lira oldu?

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 45'e yükseltmesinin ardından döviz kurları dalgalanmaya başladı. Bugün dolar ne kadar? Euro kaç lira? Hafta sonu döviz kurları 27 Ocak 2024!

Dolar/TL'de yeni rekor! Bugün dolar ve euro ne kadar oldu? 5 Ocak 2024 döviz kurları!

Dolar/TL kuru günlük yükselişini bugün de sürdürdü ve gün içinde 29,91 lira ile yeni rekorunu kırdı. Peki euro/TL bugün ne kadar oldu? Euro kaç lira? 5 Ocak 2024 döviz kurları... 

3 Ocak Çarşamba dolar rekor tazeledi! Euro bugün ne kadar oldu? 3 Ocak 2024 döviz kurları

Haftanın üçüncü işlem gününde dolar kuru sınırlı yüksleişine devam ediyor. Dolar 3 Ocak Çarşamba günü 29,86 lira seviyesi ile rekor tazeledi. Peki bugün euro/TL kuru ne kadar oldu? 3 Ocak 2024 döviz kurları...

Dolar yeni zirvesinde euro rekora yakın seyrediyor! Dolar ve euro bugün ne kadar? 27 Aralık Çarşamba döviz kurları

Dolar/TL kuru yükselişlerine devam ederek, 29,36 liraya kadar yükselirken, euro kuru ise rekor seviyeye yakın 32,46 liradan işlem görüyor. Peki döviz kurları yükselmeye devam edecek mi?

Dolar ve euro son zamanların en yüksek seviyesinde! Bugün dolar ve euro kaç TL oldu? Son dakika döviz kurları

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve euro rekor tazeledi. Peki dolar ve euro ne kadar oldu? 21 Aralık Perşembe döviz kurları...

Dolar ve euro bugün ne kadar oldu? Döviz kurları bugün güne nasıl başladı? 20 Kasım Pazartesi döviz kurları

Dolar ve euro kuru haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı. Peki dolar bugün ne kadar? Euro kaç lira? 20 Kasım 2023 döviz kurları kaç TL?

Dolar ve eurodan yeni rekor geldi! 15 Kasım Çarşamba dolar ne kadar? Euro bugün kaç TL oldu? Son dakika döviz kurları

Yukarı yönlü hareket eden dolar ve euro/TL kuru güne yeni rekorla başladı. Peki bugün dolar/TL ne kadar oldu? Euro kaç lira? 15 Kasım 2023 Çarşamba güncel döviz kurları.

Dolarda yeni rekor! Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları

Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününde tarihi rekorunu yeniledi. Bugün piyasalarda ABD enflasyon verileri ve Hazine'nin bugün tamamlayacağı kasım ayı iç borçlanma gündemi takip edilecek. Peki  Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları.

döviz piyasasının gayrimenkule etkisi Haberi

döviz piyasasının gayrimenkule etkisi

Döviz piyasaları hareketlendiğinde ilk belirtilerin görüldüğü yer, gayrimenkul sektörüdür. Konut fiyatları önce duraksar, ardından enflasyon karşısında yavaş yavaş gerilemeye başlar.

Ekonomist Dergisi’nden Talat Yeşiloğlu’nun haberine göre; şirketlerin mali riskleri nedeniyle finans sistemi, kredi limitlerini daraltmaya çalışır, hatta kapatılmasını ister. Yeni projeler askıya alınır. Yürüyen projeler de şirketin likidite durumuna göre ya durdurulur veya hızla bitirilir.

Birinci seçenek daha ağır basar. Arzu eden, İstanbul başta olmak üzere, her gün yolunun geçtiği güzergahta, yukarıdaki tanıma uyan kaç proje olduğunu saysın.

Türkiye’nin şimdi, birkaç yıldır negatif sonuçlar üreten bu sürecin son aşamasında olduğunu söyleyebiliriz. Neden mi? Temel faktör, deprem korkusu. Bence çok haklılar.

Silivri, Manisa, ardından da Elazığ-Malatya hattında yaşanan deprem, Türkiye’nin büyük bir bölümünün deprem riskiyle karşı karşıya olduğunu tekrar anımsattı. Çare, ortalama yaşı 30...