19 / 04 / 2024

döviz yasağı

döviz yasağı

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle yürürlüğe giren döviz yasağı kararına rağmen, birçok internet sitesinde dolar ve Euro ile kiralık ilanları göze çarpıyor. Bu ilanların bazıları ise yasaktan sonra yayınlamış.

Gayrimenkuldeki döviz yasağında belirsizlik sürüyor!

Uluslararası birçok şirkette Satış & Pazarlama Müdürü ve Genel Müdür koltuğuna oturan Ayşe Fügen Arda,  gayrimenkul satış ve kiralamalarındaki döviz yasağı konusunu kaleme aldı...

Kimler dövizli sözleşmelerini TL’ye çevirecek?

Döviz yasağı kararında yeni düzenlemeler geliyor. Döviz kredisi kullananlar kiralama sözleşmelerini dövize endeksli yapmaya devam edecek.

Rus döviz piyasası dolara veda ediyor!

Rus döviz piyasasında piyasasında "dost ülke" para birimlerinin payı Ekim'de bir önceki aya göre yüzde 27'den yüzde 31'e yükselirken, doların payı yüzde 46'dan yüzde 42'ye geriledi.

Döviz piyasasını hareketlendirecek düzenleme yarın yürürlüğe girecek

BDDK'nın şirketlere TL kredi kullandırma şartlarıyla ilgili 21 Ekim'de getirdiği ek tedbirler yarın yürürlüğe girecek. Bankacılar döviz bulunduran şirket hesaplarından KKM'ye yönelme bekliyor.

Merkez Bankası’dan döviz saati için kritik uyarı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bankalardan döviz işlemlerini piyasa saatlerine çekmesine ilgili mayıs ayında yaptığı sözlü yönlendirmeyi bugün yazılı uyarıya da dönüştürdü.

Merkez  Bankası'ndan bankalara döviz saati uyarısı

Merkez Bankası bankalara yeni bir yazı daha yollayarak yurt içi bankaları özellikle geç saatlerde yurt dışı bankalarla döviz alım satım işlemi yapılmaması gerektiği konusunda uyardı.

TCMB'den bankalara son dakika uyarısı! Döviz işlemlerinde büyük şok! 

TCMB bankalara döviz işlemlerini piyasa saatlerine çekmesi için yazılı uyarı yaparak, tedbir alınabileceğini belirtti. İşte TCMB'nin o uyarısı ve tüm detaylar...

'Enflasyon ve döviz kuru fırlayacak, görülmemiş bir kriz patlayacak KKM'ler iptal edilecek'

Merkez Bankası faizi indirdi ve dövizde büyük bir hareket görülmedi. Piyasa oyuncuları Merkez Bankası'nın arka kapıdan döviz satarak kuru tuttuğunu söylüyor. Peki iktidarın bir döviz planı var mı? Seçime kadar neler olacak? Seçimlerden sonra enflasyon, döviz ve faiz üçgeninde neler yaşanacak?

Altın fiyatını ve döviz kurlarını zıplatacak! Günler kaldı

Merkez Bankası'nın faiz kararının açıklanmasına günler kaldı. Merkez'in alacağı karar altın ve döviz kurunu yakından etkileyecek. Eylül ayında yapılan toplantıda, politika faizinin 100 baz puan düşürülmesi ve yüzde 13’ten yüzde 12’ye indirilmesi gündemde.

Selçuk Geçer'in dolar tahminin duyan döviz bürolarına koştu!

Dolar kahini Selçuk Geçer'in döviz kurlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmeleri duyan yatırımcılar soluğu döviz bürosunda aldı.

Küresel döviz rezervlerinde flaş gelişme! 1 trilyon dolar düştü

Küresel çapta merkez bankalarının döviz rezervleri, doların diğer para birimlerine karşılık değer kazanması sebebi ile yapılan döviz satışları ile rekor gerileme kaydetti. Rezervlerdeki toplam düşüş de bu yıl 1 trilyon dolara kadar çıktı.

Merkez Bankası'nın döviz rezervi arttı! 113,7 milyar dolar oldu!

TCMB tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı. öylece, 12 Ağustos'ta Merkez Bankası'nın toplam döviz rezervleri  milyar 791 milyon dolar artarak 72 milyar 560 milyon dolara ulaştı.

İstanbul'u stres bastı! Herkes evde bunları konuşuyor: Ekonomi, kira fiyatları, döviz kuru, tatil planları...

İstanbul Planlama Ajansı temmuz raporuna göre halkın yüzde 71,5’i temmuz ayında evde, ekonomik sorunları, konut ve kira fiyatlarını, döviz kurunu ve tatilin planlarını konuşuyor. Ayrıca İstanbul'da stres seviyesi de alarm veriyor!

Kredi ile döviz, altın, kripto para alınamayacak, kredi isteyenler parayı nereye harcayacağını da açıklayacak

Bankalar artık kredi isteyenlere “kredi ile döviz, altın almayacağım” belgesi imzalatıyor, alınan ihtiyaç kredisinin nereye harcanacağına ilişkin de detaylı açıklama istiyor.

İller döviz ve altın yarışına girdi! En çok döviz alan il belli oldu! İşte detaylar!

Döviz ve altın konusunda iller yarışa girdi. En çok döviz ve altın alan iller belli oldu. İşte detaylar!

döviz yasağı Haberi

döviz yasağı

Türk Lirası’nın değerinin korunmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı kararnamesi 13 Eylül'dce yürürlüğe girdi. Mülk sahiplerinin ise dövizle kiralamadan bir türlü vazgeçmediği dikkat çekti. Hürriyet'ten Ceyhun Kuburlu'nun haberine göre, İnternet sitelerine verilen kiralık ilanları hâlâ dolar ve Euro üzerinden yapılıyor. Emlakçılar ise “Mülk sahiplerinin talebi doğrultusunda dövizle ilan veriyoruz” diye konuşuyor. 

Mülk sahiplerinden döviz talebi

Türkiye’de en çok kullanılan emlak sitelerinde hala döviz üzerinden satış yapılmak istenmesi perakendecileri ve ofis kiralamak isteyenlerin de tepkisine yol açıyor. İstanbul’da merkezi caddelerde yer alan mağaza, ofis ve villa kiralarının bir çoğu dolar ve Euro üzerinden talep ediliyor. Emlakçılar ise durumdan kendilerinin mesul olmadığını iddia ederek “Mülk sahiplerinin talebini internet sitelerine koyuyoruz. Elbette sözleşmeler artık dolar veya Euro olarak yapılamıyor. Ancak belli bir kur üzerinden el sıkışılıyor. Bu...