25 / 04 / 2024

Dramalılar Köşkü ödülleri

Dramalılar Köşkü ödülleri

Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü'nü kamulaştırıp Kent Arşivi ve Müzesi olarak İzmirlilerin kültür ve sanat hayatına kazandırdı. Proje "Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım' dalında Tarihe Saygı, Yerel Koruma ödülünü kazandı.

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!

ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD’de bekleyen konut satışları 2024 yılının Ocak ayında yüzde 4,9 ile 5 ayın en büyük düşüşünü gösterdi.

İzmir Karabağlar'daki 106 hektarlık dönüşüme Bakanlıktan veto! 

İzmir Karabağlar Belediyesi'nin Osman Aksüner, Aşık Veysel ve kısmen Aydın mahallesini kapsayan 106 hektarlık dönüşüm bölgesi ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan istediği tam yetki kabul edilmedi. Kentsel dönüşüm konusu Meclis'te masaya yatırıldı.  

Vakıf GYO Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü'nü kazandı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Türkiye Kalite Derneği'nin verdiği ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan "Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü"nü kazandı.

İlk 4 aylık dönemde 94 milyar TL yeni borç oluştu!

Merkezi yönetim brüt borç stoku 2023’ün ilk 4 aylık dönemde 408 milyar TL birden artarak 4.6 trilyon liraya çıktı. Yüksek riskli değişken faizli borçlar yüzde 17 oranında yükseldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

SSK, BağKur, Emekli Sandığı 1 Ocak 2023 zammı bir bir hesaplandı! Bu maaşları duyan keyiften dört köşe oldu! Hemen bakın

Milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen SSK, BağKur, Emekli Sandığı 1 Ocak 2023 zammı bir bir hesaplandı... Bu maaşları duyan keyiften dört köşe oldu. Hemen bakın...

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu!

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katıldığı sahiplerini buldu...

TürkSMD 14’üncü Mimarlık Ödülleri sahiplerini buluyor!

Türk mimarlığının Oscarı sayılan TürkSMD 14’üncü Mimarlık Ödülleri, 5 Ekim 2021 tarihinde sahiplerini buluyor. 

Boyabat Marangozlar ve İnşaatçılar Küçük Sanayi Sitesi'nde iş yeri yaptırılacak!

Sinop Boyabat Marangozlar ve İnşaatçılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Boyabat Marangozlar ve İnşaatçılar Küçük Sanayi Sitesi'nde iş yeri yapım işi ihalesi düzenliyor.

Marpessa Mımarlık Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Marpessa Mımarlık Dış Ticaret Anonim Şirketi Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Hamed Malekı tarafından kuruldu.

Marpessa Mımarlık Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Marpessa Mımarlık Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Hamed Malekı tarafından kuruldu.

Kemal Kılıçdaroğlu Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avcılar'da kentsel dönüşüm bölgesinde incelemeler yaptı.

ABD'de 2020 Kasım-Aralık döneminde inşaat ürünleri satışı yüzde 19 arttı!

ABD'de kasım-aralık aylarını kapsayan ve "Tatil Sezonu" olarak adlandırılan dönemde perakende satışlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yüzde 8,3 artışla 789,4 milyar dolara yükseldi. Aynı zamanda, 2020 Kasım Aralık döneminde inşaat malzemesi satışı yüzde 19 arttı.

Dramalılar Köşkü ödülleri Haberi

Dramalılar Köşkü ödülleri



Bornova Belediyesi, ilçe merkezindeki Dramalılar Köşkü'nü kamulaştırıp Kent Arşivi ve Müzesi olarak İzmirlilerin kültür ve sanat hayatına kazandırdı. Proje iki ödül birden kazandı. Önce Tarihi Kentler Birliği'nden 'uygulama' dalında 'Yerel Koruma Ödülü'nü kazanan Dramalılar Köşkü daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden "Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım' dalında Tarihe Saygı, Yerel Koruma ödülünü kazandı. Tarihi Kentler Birliği'nin, 'Kentin yaşamış olduğu çok kültürlülüğü yansıtan bir yapının harap olmaktan kurtarılması' nedeniyle verilen ödülü Bornova Belediyesi 70 başvuru arasından kazandı. 


Yeni...