18 / 04 / 2024

Dr.Mustafa Farsakoğlu yassıada

Dr.Mustafa Farsakoğlu yassıada

Yassıada’nın imara açılmasına uzmanlar tepki gösterdi. ‘Adalar son İstanbul’dur, imara açmayın’ çağrısı yapıldı. Adalar Belediye Başkanı Dr.Mustafa Farsakoğlu da Yassıada'nın imara açılmaması gerektiğini söyledi...

Marmara depremi er ya da geç olacak! Prof. Dr. Kadıoğlu, İstanbul için acil eylem planını açıkladı!

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu, beklenen büyük Marmara depreminin er ya da geç olacağını dile getirdi ve önemli uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Prof. Dr. Bedirhanoğlu'nda yeni konutlar için uyarı! 2023'teyiz ama hala kolon miktarı az!

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde 300’den fazla ağır hasarlı yapıyı inceleyen Dicle Üniversitesi'nden Prof. Dr. İdris Bedirhanoğlu, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Dolar 23 TL'yi geçti, Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu acil uyarıda!

Doların 23 TL'yi aşmasıyla birlikte, Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu Türkiye'nin yüksek işsizlik oranına dikkat çekiyor. Döviz kurundaki artışın faiz artışıyla dengeye oturtulabileceğini belirten Kozanoğlu, bu durumda faizlerde önemli bir artışın kaçınılmaz olduğunu ifade ediyor.

Yassıada, yıllık 4.2 milyon TL'ye Albayrak Grubu'na kiralandı!

Adı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2013 yılında "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" şeklinde değiştirilen Yassıada’nın işletmesi Albayrak Grubu’na verildi.

Dr. Mustafa İduğ'dan İzmir depremi açıklaması!

Bir yıl önce meydana gelen İzmir Depremi’nden büyük ölçüde etkilenen ilçeler arasında yer alan Bornova’da, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ tarafından daha büyük bir deprem tehlikesi olduğundan bahsedildi.

Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu’ndan İzmir’e deprem uyarısı!

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu, bir yıl önce İzmir’de gerçekleşen 6.6 şiddetindeki depremin birinci yılında yaptığı konuşmasında vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Nuroğlu: Kripto para piyasalarında dalga boyu yükseliyor!

Türk-Alman Üniversitesi’nde İktisat Bölümü Başkanı olan Prof. Dr. Elif Nuroğlu, kripto para piyasasına yönelik analizlerde bulundu.

Beyoğlu'nda 9.7 milyon TL'ye icradan satılık dükkan!

T.C. İstanbul 9. Satış Memurluğu, İstanbul ili, Beyoğlu ilçesi, Katip Mustafa Çelebi Mahallesi, 466 ada 4 parselde yer alan dükkanı 9 milyon 700 bin TL'ye satıyor...

Yassıada Yasası yürürlüğe girdi!

Yassıada yargılamalarının hukuki dayanağını ortadan kaldırmayı ve mağdurlarının zararlarını gidermeyi öngören yasa dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çiğdem Karaaslan Yassıada’nın dönüşüm hikayesini anlattı!

Yassıada’nın Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dönüştürülmesinin mimarlarından olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, Sabah gazetesine konuştu.

Mustafa Şentop: Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar çalışması değil!

Mustafa Şentop, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar ve peyzaj çalışması değil, tarihi bir yüzleşme ve yepyeni bir başlangıçtır" dedi...

Mustafa Hasanoğlu Vakfı'nın Geleneksel İftar Programı koronavirüs nedeniyle iptal edildi!

Mustafa Hasanoğlu Vakfı'nın 18. Geleneksel İftar Programı tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgını sebebiyle iptal edildi.

Beyoğlu'nde 9.7 milyon TL'ye satılık 7 katlı bina!

İstanbul 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, İstanbul ili, Beyoğlu ilçesi, Katip Mustafa Çelebi Mahallesi, 466 ada, 4 parselde yer alan 129 metrekarelik 7 katlı binayı 9 milyon 700 bin TL'ye satıyor...

Dr.Mustafa Farsakoğlu yassıada Haberi

Dr.Mustafa Farsakoğlu yassıada


Dönemin Başbakanı Adnan Menderes ve arkadaşlarının 27 Mayıs 1960 darbesi sonrası hapis yattığı Yassıada’nın, imarı yeniden düzenlendi.


Demokrasi tarihinde kara leke olan duruşmalara ev sahipliği yapan adanın yüzde 5 olan inşaat izni, yüzde 65’e çıkartıldı. Yeni düzenleme ile tek parsel kabul edilen adadaki yapılaşma 117 bin metrekareyi bulabilecek. 17 Haziran’da verilen izinle, Sivriada da yapılaşma planlarına dahil edildi. İki ada da daha önce arkeolojik ve doğal SİT alanıydı.


EMSAL OLUR KORKUSU

Adalar Belediye Başkanı Dr.Mustafa Farksakoğlu, Adalar Belediyesi’nin sürece dahil edilmemesine tepki gösterdi. Yassıada ve Sivriada için kendilerinin plan çalışması yaptığını aktaran Farsakoğlu, “Adalar, 9 adadan oluşan eşi benzeri bulunmayan bir cennet köşesidir. Adalar, ‘son İstanbul’dur, imara açmayın. Turizme kazandırılsın ama buralara yüzde 65 imar verildi. Her iki adadaki imar durumu diğer...