19 / 04 / 2024

Dubai Türk İş Konseyi

Dubai Türk İş Konseyi

Yaz ayları geldi… İç piyasa durgun.. Gözler Araplarda… Bu yaz Araplar ne kadar konut alacak? Araplara konut satmak için nelere dikkat etmek gerekir....

Türk yatırımcılarının Dubai'ye ilgisi artıyor! Dubai niçin bu kadar çok tercih ediliyor? İşte nedenleri...

Son dönemlerde Türk yatırımcılarının Dubaiye ilgili çığ gibi büyüdü. Yatırımcıların Dubai'de yatırım yapmasının bazı nedenleri bulunuyor. Yatırımcılar niçin Dubai'yi tercih ediyor?

Türk kripto parası dünya piyasasına giriyor!

Tamamen yerli yazılımcılar tarafından üretilen Türk kripto para birimi ABG coin’in yüzde 60’ıDubai’nin kurucu ailelerinden El Maktum ailesinin sahibi olduğu Centurion & Co Dubai – UAE satıldı. Şirketi Türk coinin dünya piyasasına sunmaya hazırlanıyor.

Türk yatırımcıların lüks konutta tercihi Dubai oldu!

Ülkemizde yabancı yatırımcılara vatandaşlık hakkı tanındığı gibi, yurt dışında da bazı benzer uygulamalar yer alıyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nde yatırım şartının 750 bin dirheme karşılık gelen yaklaşık olarak 205 bin dolara düşürülmesiyle, Türk yatırımcılar Dubai’de adeta yatırım turuna çıktı.

Türk firmaları inşa halindeki otelleri yakın takibe aldı!

Dubai’ye çıkarma yapan 73 Türk firması, Expo 2020’ye hazırlanan inşa durumundaki otel ve restoranları yakın takibe aldı. 

Türk mermer sektörü Dubai BIG 5 Fuarı'nda!

Bu yıl 5. kez düzenlenecek olan Middle East Stone Fuarı, Dubai BIG 5 çatısı altında gerçekleşecek. Türk mermer sektörü de son yılların en yüksek katılımıyla Dubai BIG 5 Fuarında yer alacak.

Silikon Vadisi’ne Türk Ticaret Merkezi kurulacak!

Yeni Türk Ticaret Merkezi'nin Dubai, New York ve Londra’nın ardından Silikon Vadisi’nin yer aldığı San Francisco’da kurulacağı açıklandı.

Türk inşaat firmaları Körfez’den vazgeçmedi!

Dubai Cityscape Global 2017 Fuarı'na katılan Türk inşaat stantları, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de katılımıyla yoğun ilgi gördü. Şirketler şimdi gelen ön talebi satışa çevirmek için harekete geçti.

Türk projeleri Dubai’de boy gösterdi!

Emlak Konut’un 50, Artaş’ın 11, Tahincioğlu’nun 2 ve Katay’ın bir marka projeyle katıldığı Dubai Cityscape Global 2017’de, Türk firmalarına yabancı ilgisi ilk günden başladı.

Türk inşaatçılar Dubai'de!

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren 13 Türk firması, 11-13 Eylül tarihlerinde Dubai’de gerçekleşecek Cityscape Global 2017 fuarına katılacak. Firmalar, yeni projelerini görücüye çıkaracak.

Dubai MAG 5 Projesi Türk yatırımcılara tanıtıldı!

BOSPHORUS Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Ajansı, MAG Property Development tarafından Dubai’de inşa ettiği MAG 5 Dubai South konut projesini Türk yatırımcılar ile buluşturdu.

Doğuş Holding, Rüya Türk Restoranı'nı Dubai'de açıyor!

Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk, 41'inci markası Rüya'yı Dubai'de açıyor. Küresel anlamda standart oluşturacak Anadolu mutfağına sahip ilk Türk restoranı olmayı hedefl eyen Rüya'nın ikinci şubesi ise Londra olacak.

Dubai'de Türk Ticaret Merkezi açılıyor!

Tahran’dan sonra Dubai’ye de Türk Ticaret Merkezi açılıyor. Dubai’nin kalbi olarak bilinen Şeyh Zayed Yolu üzerindeki bir binanın 800 metrekarelik katını kiralayan TİM, merkezi iki ay içinde açmayı planlıyor.

Türk şirketleri Körfez’i İstanbul’da ağırlayacak!

Körfez yatırımcısını Türkiye’ye çekmek için Dubai Cityscape Fuarı’na çıkarma yapan Türk firmaları, şimdi de yatırımcıları İstanbul’da ağırlayacak. Yatırımcılar, KONUTDER’in daveti ile 12-14 Ekim’de İstanbul’a gelecek.

Dubai Türk İş Konseyi Haberi

Dubai Türk İş Konseyi

Arap Ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (ARAPTÜRKGYD)  olarak Arap yatırımcılarla Türk proje geliştiricileri buluşturma çalışmalarımız devam ediyor. Emlak Kulisi için geçmiş değerlendirme yazılarımda Araplara Konut Satışının inceliklerini anlatmıştım. Yaz ayları geldi… İç piyasa durgun.. Gözler Araplarda… Bu yaz Araplar ne kadar konut alacak? Araplara konut satmak için nelere dikkat etmek gerekir.

Yaklaşık son 4 aydır konut geliştirici şirketlerin büyüklerini ziyaret edip yöneticileri tanıdım. Her şirketin gözü satış için yabancıda… Türk ihracatçı şirketleri ihracat ve yatırım için yabancılarla yıllardır çalışıyorlar. Türkiye’de yaklaşık 60 bin şirket var ihracat yapan. Konut sektörü ise yabancıya satışta yeni. Bu nedenle yabancıya satış deneyimi henüz yok. Şirketler Araplara satış için aracı acenta arayışında veya Arap ülkelerine ofis açma düşüncesindeler…

Arapların Türk gayrimenkul sektörüne ilgisi ile,...