25 / 04 / 2024

dubleks daireyi tapuda ayırma

dubleks daireyi tapuda ayırma

Çatı arası piyesli mesken olarak da bilinen dubleks daireler iki katı da aynı kişinin kullanımında bulunan konutlardır. Peki dubleks daire tapusu ayrılabilir mi? İşte dubleks daire ayırma işlemleri..

Binaların çatı katındaki daireler birleştirilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda 14 evli binada malik olduğunu belirten okuyucu, üst kattaki kişinin dubleks daireyi ikiye böldüğünü söyledi. Okuyucu, yeni daire için arsa payı talep edeceklerini söyledi ve nasıl bir hukuki girişimde bulunabileceklerini sordu. 

Bodrum'da 16 milyon TL'ye icradan satılık dubleks daire!

Bodrum 2. İcra Dairesi Müdürlüğü, Muğla ili, Bodrum ilçesi, Geriş Mahallesi, 138 ada 2 parselde yer alan 220 metrekare dubleks daireyi 16 milyon TL'ye icradan satıyor...

Suadiye'de 7.5 milyon TL'ye icradan satılık dubleks daire!

İstanbul Anadolu 22. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul ili, Kadıköy ilçesi, Suadiye Mahallesi, 1091 ada 154 parselde yer alan 243 metrekare dubleks daireyi 7 milyon 500 bin TL'ye icradan satıyor...

Bakırköy'de 7 milyon TL'ye icradan satılık 3+2 dubleks daire!

Bakırköy 18. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul İli, Bakırköy İlçesi, Köyiçi Mahallesi 367 ada, 13 parselde yer alan 3+2 dubleks daireyi 7 milyon TL'ye icradan satıyor...

Antalya Güzeloba'da 7 milyon TL'ye icradan satılık dubleks daire!

Antalya 1. İcra ve İflas Müdürlüğü, Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Güzeloba Mahallesi'nde 3428 ada, 05 parselde yer alan dubleks daireyi 7 milyon TL'ye icradan satıyor...

Yeşilköy'de 7 milyon TL'ye icradan satılık dubleks daire!

Bakırköy 18. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul İli, Bakırköy İlçesi, Köyiçi Mahallesi 367 Ada, 13 Parsel, 191,59 metrekare yüz ölçümlü, 25/100 arsa paylı, 2. kat, 4 numaralı dubleks daireyi 7 milyon TL'ye icradan satıyor...

TCDD'den Üsküdar'da satılık dubleks daire!

TCDD, Üsküdar Altunizade'deki dubleks daireyi ihale usulü ile satışa sunuyor. İhale, 29 Ağustos'ta gerçekleşecek..

Bakırköy'de 3,5 milyon TL'ye icradan satılık dubleks daire!

Bakırköy 18. İcra Dairesi Şenlik Mahallesi'nde yer alan dubleks daireyi satışa çıkardı. Gayrimenkulün muhammen bedeli 3 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

TCDD'den Üsküdar Altunizade'de satılık dubleks daire!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, Üsküdar Altunizade'de bulunan dubleks daireyi satışa çıkardı. İhalesi Pazarlık Usulü ile yapılacak gayrimenkulün son teklif verme tarihi 17 Kasım 2016 olarak belirlendi.

TCDD'den Üsküdar'da satılık 3 dubleks daire!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, Altunizade'de bulunan 3 dubleks daireyi satışa çıkardı. İhalesi 7 Eylül 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

Fazilet Sümer Sitesi'nde icradan 1.6 milyon TL'ye satılık ters dubleks daire!

Anadolu 1. İcra Dairesi; Kadıköy Göztepe'de yer alan Fazilet Sümer Sitesi'ndeki ters dubleks daireyi 1 milyon 600 bin TL'den 26 Ocak 2015 günü satışa çıkarıyor.

Başakşehir Eston Şehir'de icradan 1.1 milyon TL'ye satılık dubleks daire!

Küçükçekmece 4. İcra Dairesi; Başakşehir Eston Şehir'de yer alan dubleks daireyi 30 Aralık tarihinde satışa çıkarıyor. Toplam bedeli 1 milyon 175 bin TL olarak belirlendi.

Karşıyaka'da icradan 1.2 milyon TL'ye satılık dubleks daire!

Karşıyaka 4. İcra Dairesi; İzmir Karşıyaka Bostanlı Mahallesi 'nde yer alan dubleks daireyi 3 Kasım 2014 günü saat 10:00- 10:10 arasında satışa çıkarıyor.

dubleks daireyi tapuda ayırma Haberi

dubleks daireyi tapuda ayırma

Dubleks daire ayırma işlemleri!

Dubleks daireler, iki katlı evlere deniyor. Çatı arası piyesli mesken olarak da bilinen dubleks daireler iki katı da aynı kişinin kullanımında bulunan konutlardır.


Ters dubleks..

Dubleks yapının tam tersi bir yapı türüdür. Salon ve mutfağı giriş katının üst katında yer alır. Ters dubleks, kış mevsiminde ısıtılması en kolay yapı türüdür. Genelde küçük metrekarelik araziler üzerinde en üst seviyede faydalanılması için yapılır. Ters dublekslerde yatak odaları alt katta olup, genelde alt katlarda küçük bahçeler yer alır. 


Çatı dubleks..

Çatı dubleks; iki katlı bir yapıdır. Ev içerisindeki merpen ile üst kata çıkılır. Dubleks yapıdan farkı 2.katı çatıdadır. Çatı dublekslerde daha çok üst katlarda 1 yatak odası ve teras bulunur. Alt katta ise ıslak zeminler, mutfak ve salon yer alır. Alt kat mimarisi...