26 / 04 / 2024

dükkan stopaj vergisi

dükkan stopaj vergisi

Gayrimenkul sermaye iradına konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinde sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden stopaj ödüyor. Peki, dükkan sahibi stopaj öder mi?

Dükkan çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Dükkanlar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Dükkan çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan stopaj vergisi açıklaması!

Devletin dükkanını kapatan esnafa destek sağlaması gerektiğini dile getirdiğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu esnafın kiralarının devlet tarafından karşılanmadığını, aslında gayrimenkul sahibinin sorumluluğunda olan stopaj vergisinin kaldırılmadığını söyledi.

Kiradaki dükkanın çevre temizlik vergisi!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetine istinaden alınan vergi için ödemeler devam ediyor. Peki, kiradaki dükkanın çevre temizlik vergisi ödemesini kim yapmalı?

2017 yıllık dükkan vergisi ne kadar?

Dükkanlar için 2017 emlak vergisi 1. taksit ödeme süresi 1 Mart'ta başladı. 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki, 2017 yıllık dükkan vergisi ne kadar?

Dükkan emlak vergisi nasıl hesaplanır 2016?

1319 sayılı kanun gereğince ödenmesi zorunlu olan emlak vergisi dükkan sahipleri tarafından da yatırılıyor. Peki, dükkan emlak vergisi nasıl hesaplanır 2016? Vergi oranı nedir?

Dükkan emlak ve çevre temizlik vergisi 2016!

Mart 2016 itibariyle dükkanlar için emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri başladı. İlk taksit ödemeleri, 31 Mayıs'a kadar devam edecek. İşte dükkan emlak ve çevre temizlik vergisi 2016 oranları..

Dükkan kira gelir vergisi 2016!

Taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen gelirler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Vergi yalnız istisna sınırından yüksek geliri olan kimseler tarafından ödeniyor. İşte dükkan kira gelir vergisi 2016..

Dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, mesken ve işyerleri için çevre temizlik vergisi ödeniyor. Peki, dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir? Dükkan çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

Dükkan için ne kadar emlak vergisi ödenir?

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmaz malın değeri üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. Peki, bir dükkan için ne kadar emlak vergisi ödenir? İşte emlak vergisi oranları..

Dükkan emlak vergisi sorgulama işlemleri!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Peki, dükkanınız olduğunu ve öncelikle vergi sorgulama işlemi yapmak istediğinizi düşünelim. Peki, dükkan emlak vergisi sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Dükkan emlak vergisi geç ödeme cezası!

Emlak vergisi için ikinci taksit ödemeleri 2015 Kasım ayı boyunca devam ediyor. Verginin geç ödenmesi halinde vergi cezası kesiliyor. Peki, dükkan emlak vergisi geç ödeme cezası nedir?

Dükkan emlak vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Vergi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için veriliyor. Peki, dükkan emlak vergisi ne zaman ödenir?

Dükkan emlak vergisi hesaplama 2015!

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için sahipleri tarafından ödeniyor. Buna göre, ev, arsa, arazi ve dükkan sahipleri her sene bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyor. İşte dükkan emlak vergisi hesaplama 2015 örneği..

dükkan stopaj vergisi Haberi

dükkan stopaj vergisi

Dükkan sahibi stopaj öder mi?

Gayrimenkul sermaye iradına konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinde sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden yapılan gelir vergisi kesintisi "Kira stopajı" olarak tanımlanıyor.


Kira stopajında gelir vergisinde, özellikle maaş ve ücretlilerin vergi borçlarının ödenmesinde, gelir henüz sahibinin eline geçmeden vergi kesiliyor.


Kişi ve kuruluşlar, yaptıkları kira ödemelerinin brüt tutarı üzerinden yüzde 20 oranında gelir vergisi kesintisi yapmak zorunda oluyor. Peki, stopajı kim öder? Dükkan sahibi stopaj öder mi?


Kira stopajından mal sahipleri değil, kiracılar sorumlu oluyor.Vergi Usul Kanununa göre, vergi kesintisinde müteselsilen kesinti kuralı bulunmasına karşın, işyeri kira ödemelerinde, kiracının stopaj (vergi kesintisi) yapmaması halinde, mal sahibinin de müteselsilen sorumlu olacağı yönünde, Maliye Bakanlığı tarafından yapılan bir belirleme bulunmuyor. 


Bu nedenle,...