29 / 03 / 2024

Dünya Miras Listesi türkiye

Dünya Miras Listesi türkiye

Bergama'da UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne girmenin sevinci yaşanıyor. Başkan Mehmet Gönenç, 3 yıldır verdikleri mücadelenin sonucunu almanın zaferini ilçe halkıyla birlikte şenlikle kutladı. Bakan Çelik de, sıranın Efes'e geldiğini söyledi

Dünya Miras Komitesi'nin Doha'daki 38'inci toplantısı başladı!

UNESCO Dünya Miras Komitesine üye seçilen Türkiye, 25 Haziran'a kadar sürecek bu toplantıyla onlarca ülkeden başvuruların bulunduğu Dünya Mirası Listesi için ilk kez masanın diğer tarafında yer alacak.

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Diyarbakır Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor...

Safranbolu'daki 62 tarihi dükkan yenileniyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 62 tarihi dükkan restore ediliyor.

Giresun Adası UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne aday oldu!

Mitolojide efsanelere konu olan Giresun Adası, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye aday oldu.

Safranbolu'da 2. Abdülhamid'in yaptırdığı okul müzeye dönüştürülecek!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve Sultan 2. Abdülhamid tarafından 109 yıl önce yaptırılan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki okul binası restore edilerek eğitim müzesine dönüştürülecek.

Tarihi surlara çatı monte edilip, düğün salonu açıldı!

Fatih Belediyesi, İstanbul’un en eski yapılarından olan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan tarihi surlara çatı monte edip, düğün salonu açtı.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den 10 aday!

Habertürk Gazetesi yazarı olan Mimar Esin Tümer bugünkü yazısında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den aday olan 10 yapıyı anlattı. İşte o yazı...

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 10 yeni alan ekledi!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne Türkiye'den 10 yeni alan eklendi. Yeni eklenen alanlarla birlikte Türkiye'den UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'nde 70 yer bulunuyor.

Shennongjia Ormanı Dünya Miras Listesi'ne alındı!

Çin'in Hubei eyaletinde bulunan Shennongjia Orman Bölgesi dün İstanbul'da sona eren 40. Dünya Miras Konferansı'nda Dünya Miras Listesi'ne alındı.

İstanbul'daki Dünya Mirası Komitesi toplantıları ertelendi!

UNESCO'nun İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Mirası Komitesi toplantıları ileri bir tarihe ertelendi. 20 Temmuz'a kadar sürmesi beklenen toplantıların ne zaman ve nerede yapılacağına ilişkin bilgi verilmedi.

Ürdün Petra Dünya Miras Alanı'nda dev yapı bulundu!

Arkeologlar, Ürdün'ün güneyindeki Petra Dünya Miras Alanı'ndaki kumların altına gömülü büyük bir yapı keşfetti. Yapı 245 metrekarelik platformdan oluşuyor.

Amasya, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmeyi hedefliyor!

Tarihi eserleri ve kültürel zenginlikleriyle Orta Karadeniz’in parlayan yıldızı Amasya, Unesco’nun Dünya Miras Listesi’ne girmeyi bekliyor. Amasya, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ziyaretçilerini adeta çağlar arası yolculuğa çıkarıyor.

UNESCO'dan Hasankeyf açıklaması!

UNESCO Dünya Mirası Merkezi Direktörü Mechtild Rössler, Türkiye’nin Ilısu Barajı göl suları altında kalma tehlikesi bulunan antik kent Hasankeyf için UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne başvurmadığını açıkladı.

Dünya Miras Listesi türkiye Haberi

Dünya Miras Listesi türkiye


Bergama'da UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne girmenin sevinci yaşanıyor. Başkan Mehmet Gönenç, 3 yıldır verdikleri mücadelenin sonucunu almanın zaferini ilçe halkıyla birlikte şenlikle kutladı. Bakan Çelik de, sıranın 16 yıldır bekleyen Efes'e geldiğini söyledi



Dünya Miras Listesi'ne giren Bergama'da bayram havası esiyor. UNESCO'nun kararı ilçede büyük sevinç yarattı, gece yarısı klarnet eşliğinde kutlamalar yapıldı. "Artık Bergama'da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" diyen Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "İlçede turizm yatırımları hız kazanacak, yatak kapasitesi artırılacak. Kale mahallesinde dönüşüm olacak, oradaki evler butik otellere dönüştürülecek. Selinos deresi ıslah edilecek. Efes Antik Kenti ve Bergama'nın İZBAN ile birbirine bağlanması halinde de Ege turizmi kazanacak" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de sıranın artık Efes Antik Kenti'nde olduğunu söyledi. 


Dosyalar görüşüldü

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen BM...