26 / 04 / 2024

Dünya turizm sıralaması 2014

Dünya turizm sıralaması 2014

2014'ün Ocak-Agustos döneminde dünya genelinde turist sayısı yüzde 5 artarak 781 milyon kişiye yükseldi. Dünya turist trafiğinde en güçlü büyüme ise yüzde 8 ile Amerika kıtasında yaşandı..

Türk müteahhitler dünya genelinde 12 binden fazla projeye imza attı! 

Türkiye, küresel anlamda en çok iş yapan ilk 250 müteahhitlik şirketi sıralamasında Çin’in ardından ikinci sırada yer alıyor. Dünya genelinde geçmişten günümüze üstlenilen toplam proje sayısı ise 12 bini aştı. 

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

Türk kuyumculuk sektörü dünya sıralamasında ilk üçü ele geçirdi!

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, kuyumculuğun 40 bin işletmesi ve 300 bin çalışanı olduğunu belirterek, “Kuyumculuk sektörü zamanında sipariş tesliminde dünya birincisi, ihracatta dünya ikincisi, üretimde dünya üçüncüsü” dedi.

Dünya Meteoroloji Örgütü’nden uyarı! Önümüzdeki 5 yıl küresel sıcaklık 1,5 santigrat artacak!

Dünya Meteoroloji Örgütü, önümüzdeki 5 yıl boyunca küresel sıcaklıkların 1.5 santigrat derece sınırının üzerine çıkabileceğini açıkladı. Bu haber herkesin ilgisini çekti...

İşte Türkiye’nin dünya gıda enflasyonundaki sıralaması!

Dünya Bankası verileri açıklandı. Türkiye, Dünya Bankası'nın açıkladığı verilere göre kaçıncı sırada yer alıyor? Haberin devamında...

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

Her geçen gün büyüyen Türk deniz ticaret filosunun sıralaması belli oldu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu gemi sayısının 413'e ulaştığını söyledi. İşte Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeri…

Dünya Bankası'ndan altın yatırımcısını üzecek tahmin. Ons fiyatı bu yıl ve gelecek yıl düşecek

Dünya Bankası, Emtia Piyasaları Görünüm Raporu'nun Ekim 2022 sayısını "Pandemi, Savaş, Resesyon: Alüminyum ve bakır fiyatlarının itici güçleri" başlığıyla yayımladı.

Türkiye konutun en fazla değerlendiği ülkeler sıralamasında lider oldu!

Türkiye, dünya genelinde konutun en çok değerlendiği ülkeler sıralamasında ilk sıraya yerleşti. Peki listede hangi ülkeler var? İşte o liste...

Çiftçiye dünya bankasından 341 milyon dolarlık destek! 80 bini aşkın çiftçiye müjde!

Dünya Bankası, sürdürülebilir tarım sektörüne destek olmak için Türkiye'ye sunulması öngörülen 341,27 milyon dolar krediye onay verdi.

Kira geliri beyanında gelir sıralaması önemli mi? İşte merak edilenler...

Dünya Gazetesi köşe yazarı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Burak Görücü, bugünkü köşesinde kira geliri beyanında gider sıralamasının önemini kaleme aldı. İşte Burak Görücü'nün 'Kira beyanında gider sıralamasının önemi' başlıklı yazısı...

Gıda enflasyonunda Türkiye dünya 4'üncüsü oldu!

Türkiye, dünya gıda enflasyonunda  Lübnan, Venezuela ve Surinam'ın hemen peşinen 4. sıraya yerleşti.

Şehri Dünya Gıda İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Şehri Dünya Gıda İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Şehri Dünya Gıda İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Maltepe'de yapıldı. 

Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında 9. sırada!

Türkiye İMSAD, tarafından hazırlanan ‘Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu 2020’de yer alan bilgilere göre, Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında 9. sırada yer aldı.

Dünya turizm sıralaması 2014 Haberi

Dünya turizm sıralaması 2014

 BM Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) verilerine göre, dünya turist trafiği 2014 yılının 8 aylık döneminde yüzde 5 dolayında büyüyerek 781 milyon kişiye ulaştı. Geçen yıla göre 36 milyon daha fazla insanın dolaştığı dünya pazarında gelişmenin uzun vadeli beklentilerin üzerinde seyrettiği belirtildi. 


8 aylık dönemde, en güçlü büyüme yüzde 8 ile Amerika kıtasında gerçekleşti. Onu yüzde 5 erlik performansla Asya ve Pasifikler takip ederken, Avrupa'daki büyüme yüzde 4 oldu. Alt bölgeler itibariyle, Kuzey Amerika yüzde 9, Güney Asya jnizde 8 gelişme ile başı çekerken. Güney Avrupa, Akdeniz Avrupası, Kuzey Avrupa ve Güney Amerika da yüzde 7 dolayında büyüme sağladı. 


8 aylık dönemde yüzde 8 büyüyen Amerika kıyasının bütün alt bölgelerinde geçen yılı aşan gelişmeler kaydedilirken, Güney Asya'daki duraklama hariç, Asya ve Pasifik'te...