20 / 04 / 2024

E-haciz kaldırma

E-haciz kaldırma

Borcunu ödemeyen kişilerin banka hesabı, gayrimenkul, araba ve diğer mal varlıklarına bloke koyulabiliyor. E-haciz işleminin kaldırılabilmesi için öncelikle haczedilen dosya üzerindeki ilgili borcun ödenmesi gerekiyor.

Mehmet Özhaseki'den Adıyaman'ı ayağa kaldırma sözü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Adıyaman'da, şehir merkezine yapacağımız konut ve iş yerlerini sosyal donatı alanlarıyla birlikte tamamlayarak şehrimizi hızla ayağa kaldıracağız." ifadesini kullandı.

Merkez Bankası'ndan yeni karar: KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırıldı!

Merkez Bankası'ndan son dakika yeni hamle geldi. Banka, Türk Lirası dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırma kararı aldı.

Deprem bölgesi için yeni düzenleme: Resmi Gazete'de yayımlandı, eşya ithalatındaki esneklik yıl sonuna uzatıldı!

Enkaz kaldırma ve yeniden inşa faaliyetleri amacıyla ihtiyaç duyulan kullanılmış ya da yenileştirilmiş eşyanın mevcut gümrük kıymetine bağlı kalmadan ithal edilmesine imkan tanıyan düzenlemenin uygulama süresinin yıl sonuna kadar uzatılması kararı verildi. İşte ayrıntılar..

Portekiz Parlamentosu gayrimenkul karşılığı vatandaşlık verme uygulamasını kaldırdı!

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gayrimenkul yatırımcılarının en çok ilgilendiği program olan Golden Visa için Portekiz Parlamentosu önemli bir adım attı ve gayrimenkul yatırımlarını program kapsamından kaldırma kararı aldı.

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.

Malatya'da son durum: Enkazların yaklaşık yüzde 99'u kaldırıldı!

Malatya Valisi Hulusi Şahin yaptığı açıklamada 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma sebep olduğu kentte enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 99'a ulaştığını belirtti.

Depremin vurduğu Kahramanmaraş'ta enkazların yarısı kaldırıldı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kahramanmaraş'ta acil yıkılacak 4 bin 503 binadan 2 bin 590'ında yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlandığı kaydedildi.

Enkazdan çıkan servet herkesi şok etti! 78 kiloluk altın sahipsiz kaldı!

Kahramanmaraş’ta halen enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Onikişubat ilçesinde yıkılan bir apartmandan herkesi şok eden bir ortaya servet çıktı. İşte detaylar!

Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor!

Türkiye'yi sarsan depremin en çok hasar verdiği iller arasında yer alan  Hatay'da yarın enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor. Enkazdan halen canlı çıkan vatandaşlar olması nedeniyle tartışılan enkaz kaldırma çalışması Hatay Valiliği'nin resmi internet sitesinde yer aldı.

Depremde sahibine ulaşamayan değerli eşyaların akıbeti beli oldu! O eşyalar…

Kahramanmaraş depreminde pek çok bina yıkıldı. Enkaz kaldırma ve depremzedeleri kurtarma çalışmaları da hala devam ediyor. Peki enkazdan çıkan değerli eşyalara ne olacak? İşte detaylar!

Depremin faturası belli oldu! Yıkım ve enkaz kaldırma bilançosu 12 milyar lira!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından fatura belli oldu. Yıkım ve enkaz kaldırma bilançosu 12 milyar lira! İşte sektör uzmanlarının o açıklamaları...

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı geldi. İşte ayrıntılar ve o açıklama...

PTT 55 bin personel alımı 2023'e mi kaldı? PTT 55 bin personel alımı başvuruları ne zaman? Bu detaylara hemen bakın! 

Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT personel alımı ilanları pek çok vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Peki PTT 55 bin personel alımı 2023'e mi kaldı? PTT 55 bin personel alımı başvuruları ne zaman? Bu detaylara hemen bakın! 

E-haciz kaldırma Haberi

E-haciz kaldırma

Devlet, vadesi geçen vergi alacaklarınızın tahsili için elektronik ortamda haciz işlemi yapabiliyor. Borcunu ödemeyen kişilerin banka hesabı, gayrimenkul, araba ve diğer mal varlıklarına bloke koyulabiliyor. E-haciz sistemi ile elektronik ortamda bütün icra işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

1- E-haciz nedir?

Elektronik haciz olan E-haciz sistemi, devlete olan herhangi bir borcunuzdan dolayı maaşınıza, banka hesabınızda bulunan para, fon, altın, döviz, hisse senedi vb. ne var ise bu paraya elektronik ortamda el konulabiliyor.

2- Hangi malların üzerine haciz gelir?

Otomasyon sistemi ve veri paylaşımı yoluyla, vergi borcunu ödemeyen kişilerin banka hesabı, gayrimenkul, araba ve diğer mal varlıklarına anında bloke koyulabiliyor. 

3- E-haciz süreci nasıl başlar?

"6183 Sayılı Kanun"un 55. Maddesine göre, “Amme alacağını vadesinde ödemeyenlere, 7 gün içinde borçlarını ödemeleri veya mal bildiriminde bulunmaları lüzumu bir "ödeme emri" ile tebliğ...