20 / 04 / 2024

E ipotek işlemleri

E ipotek işlemleri

E-ipotek uygulamasının kullanımı gün geçtikçe artıyor. Konuyla ilgili konuşan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, bu kapsamda Nisan ayında 22 bin 461 adet ipotek işleminin yapıldığını söyledi.  

Miras kalan arazinin işlemleri için gittiği noterde hayatının şokunu yaşadı! Soyadı benzerliği arsayı 4'e böldü!

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde, miras kalan arazinin işlemleri için gittikleri noterde hayatlarının şoku ile karşılaştılar...

e-Devlet'te son dakika düzenlemesi! Askerlik işlemleri artık tek noktadan yapılabilecek!

Milli Savunma Bakanlığı, askerlik işlemlerinin e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebileceğini açıkladı. Artık askerlik işlemleri tek noktadan yapılabilecek...

Tapu işlemleri yaparken dikkat edilmesi konular neler?

Bir gayrimenkul alırken veya satarken yapılan tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gereken birden fazla konu bulunuyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinem Rumeli, tapu işlemleri sırasında dikkat edilmesi gereken önemli konuları kaleme aldı...

E-ipotek kullanımı yaygınlaştı!

E-ipotek uygulamasının kullanımı gün geçtikçe artıyor. Konuyla ilgili konuşan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, bu kapsamda Nisan ayında 22 bin 461 adet ipotek işleminin yapıldığını söyledi.  

İpotek işlemlerinde e-İpotek dönemi!

Yapı Kredi, ipotek işlemlerinde dijitalleşme hedefi doğrultusunda Elektronik İpotek Tesisi’ni (e-İpotek) hayata geçirdi. Uygula ile ipotek tesis sürecinin sadece 1 günde tamamlanması hedefleniyor.

İpotek işlemleri artık dijital sistemde!

VakıfBank, hizmetlerini dijital ortama taşıyor. VakıfBank’ın, geliştirdiği e-ipotek uygulamasıyla kredi işlemlerinde taşınmazların ipotek olarak alınması süreci elektronik ortama taşındı.

İzmir Yağhaneler'deki kamulaştırma işlemleri tamamlandı!

Konak Belediyesi’nin Eşrefpaşa semt pazarını taşıyacağı Yağhaneler'deki Jandarma Alay Komutanlığı’nın boşalttığı arazideki son kamulaştırma işlemleri de tamamlandı.

İmar barışı sonrası tapu işlemleri!

İmar barışına 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden müracaat edilebiliyor. Peki, imar barışı sonrası tapu işlemleri nelerdir?

İmar barışı e devlet başvuru işlemleri!

8 Haziran'da başlayan imar barışı başvuruları 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek. İşte imar barışı e devlet başvuru işlemleri...

İmar barışı kayıt işlemleri nasıl yapılacak?

İmar barışı kayıt işlemleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının e-Devlet kapısındaki “İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması” linki üzerinden, yapı maliklerinden herhangi birisi tarafından yapılabilecek. 

7 soruda tapuda ipotek işlemleri!

İpotek, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesi olarak tanımlanıyor. Peki tapuda ipotek işlemleri nasıl yapılır? diyorsanız işte 7 soruda tapuda ipotek işlemleri...

E-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri!

Belediyelerde vergi kuyruğuna girmek istemeyen mükellefler ödemelerini e-belediye sistemi ile yapabiliyor. İşte e-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri..

TOKİ Karaman Doğukışla Vadisi başvuru işlemleri!

Dairelerin 2+1'den 5+1'e kadar değiştiği proje 166 adet konut kuralı satış yöntemiyle satışa çıkarıldı. İşte TOKİ Karaman Doğukışla Vadisi başvuru işlemleri...

E ipotek işlemleri Haberi

E ipotek işlemleri

Tapu işlemlerinde bürokrasinin ve kırtasiyeciliğin azaltılması için  hizmete alınan e-ipotek uygulamasının
kullanımı arttı. e-ipotek uygulaması ile ipotek işlemleri artık tamamen elektronik ortam üzerinden yapılıyor. E-ipotek, krediye ulaşım hızlandığı gibi ekonomik hayata da önemli katkılar sunuyor.
 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, tapu hizmetlerinde işlem süreçlerinin kısaltılması ile hem personel iş yükünün azaldığını hem de hızlı hizmet ile vatandaş memnuniyetinin sağladığını belirtti. Özelmacıklı “Son dönemde ipotek tesisi ve değişikliği taleplerinin elektronik imza ile yapılması sağlanmıştı. Tapu müdürlükleri ile banka, kurum arasında ipotek işlemlerine yönelik belgelerin elden gönderilmesi usulü de ortadan kaldırılmıştı. Bu elektronik entegrasyon sayesinde ipotek işlemlerindeki maliyetler düştü. Vatandaşlara daha hızlı ve güvenli hizmet verme imkanı sağlandı” şeklinde konuştu.

İşlem Sayılarında Son Veriler

Özelmacıklı şu açıklamalarda...