24 / 04 / 2024

ecrimisil süresi

ecrimisil süresi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ecrimisildeki beş yıllık sürenin hakları düşürüp düşürmediğini kaleme aldı. 

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Ecrimisile itiraz süresi!

Ecrimisilde ödemenin nasıl ne kadar ve ne zaman yapılması gerektiği işgalciye bir ihbar ile bildiriliyor. Peki, ecrimisile itiraz süresi var mı? Ecrimisil ihbarnamesine dava açma süresi nedir? İşte yanıtı..

Vergi yapılandırma başvuru süresi ne zaman son?

Torba Yasası olan 6552 sayılı kanun ile yapılandırma hakkı getirilen borçlar için başvuru süresi devam ediyor. Peki, 30 Kasım 2014 tarihinde alınan karar ile uzatılan vergi yapılandırma başvuru süresi ne zaman son?

2b arazisi muvakafatname süresi!

Ülkemizde orman vasfını kaybetmiş hazine araziler, 2b arazisi olarak ifade ediliyor. Bu araziler genellikle Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi rantı yüksek illerde karşımıza çıkıyor. İşte, 2b arazisi muvakafatname süresi!

Projesi değişen konut için 1 ay vazgeçme süresi!

Konutta 'tüketici dönemi' başlıyor. Bir çok alanda vatandaşı adeta kral yapan uygulamalar yeni düzenleme ile resmen hayata geçiriliyor. Yeni düzenleme ile projesi değişen konut için 1 ay vazgeçme süresi tanınıyor...

Kira tespit davası açma süresi!

Yenilenen kira dönemlerinde kira bedelinin belirlenmesi için hakimin müdahalesi istenebiliyor. Kiracı ve mal sahibi kira tespit davasını ne zaman açabilir? İşte kira tespit davası açma süresi...

Arsa payı düzeltme davası süresi!

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bina yıkılıp toprak tapusuna dönüldüğünde tescil işlemi sırasında hatalı arsa payı sorunu yaşanabiliyor. Malikler hatalı arsa payı için dava açabiliyor. İşte, arsa payı düzeltme davası süresi!

Emlak vergisi yapılandırma süresi bitti mi?

Vergi borcu ve faizlerine yönelik olarak yapılan yapılandırma hakkı başvuru süresi 1 Aralık 2014 tarihinde sona erecekti. Peki, emlak vergisi yapılandırma süresi bitti mi? Devam ediyor mu?

Vergi yapılandırma başvuru süresi devam ediyor!

Vergi borcu yapılandırmaları için 30 Kasım 2014 tarihinde alınan karar ile başvuru süresi uzatıldı. Bakanlık Kararı gereğince 31 Aralık'a kadar vergi yapılandırma başvuru süresi devam ediyor..

Vergi yapılandırma başvuru süresi kaç ay uzatıldı?

Torba Yasa ile yapılandırma için başvurular 1 Aralık 2014 tarihinde son bulacaktı. Ancak, Resmi Gazete'de yayımlanan bir karar ile yapılandırma başvuru süresi uzatıldı. Peki, vergi yapılandırma başvuru süresi kaç ay uzatıldı?

Çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz mal kullanıcıları tarafından ödeniyor. 2014 yılına ait verginin 2. taksit ödemeleri devam ediyor. Peki, çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

1319 sayılı kanun gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Yapılandırma süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı!

6552 sayılı Torba Yasası ile tanınan yapılandırma başvuruları 1 Aralık'ta sona erecekti. Ancak, 30 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yapılandırma süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı...

ecrimisil süresi Haberi

ecrimisil süresi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ecrimisildeki beş yıllık sürenin hakları düşürüp düşürmediğini yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Bakılmakta olan bir davada, benden çok yılları bulan ecrimisil talep olundu. Ancak sonradan öğrendim ki beş yıllık ecrimisil istenilebilirmiş. Fakat benim davamda beş yılı geçer şekilde ecrimisile karar verildi. Bu karar yanlış bir karar değil midir? Düzeltmek için ne yapabilirim?" sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

*****

Ecrimisil taleplerinde ilginç bir durum vardır. Evet, okuyucumun bahsettiği gibi ecrimisil talebi geçmiş beş yıllık talep olunabilir. Ancak bu beş yıllık süre hak düşürücü bir süre değildir. Hak düşürücü süre demek, talep olunduğunda yargılama mercii tarafından kendiliğinden göz önüne alınacak sürelerdir.

Mesela okuyucumun olayında, şayet ecrimisildeki beş yıllık süre hak düşürücü süre olsaydı, davaya...