28 / 03 / 2024

Ecrimisile itiraz süresi!

Ecrimisile itiraz süresi!

Ecrimisilde ödemenin nasıl ne kadar ve ne zaman yapılması gerektiği işgalciye bir ihbar ile bildiriliyor. Peki, ecrimisile itiraz süresi var mı? Ecrimisil ihbarnamesine dava açma süresi nedir? İşte yanıtı..



Ecrimisile itiraz süresi!

Ecrimisil azine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminat oluyor.


Ödemenin nasıl ne kadar ve ne zaman yapılması gerektiği işgalciye bir ihbar ile bildiriliyor. Peki, ecrimisile itiraz süresi var mı?  Ecrimisil ihbarnamesine dava açma süresi nedir?


Ecrimisile itiraz süresi:

Ecrimisil işlemine karşı, tebliğ tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde ilgili İdareye dilekçeyle müracaat edilerek düzeltme talebinde bulunulabiliyor.


Ecrimisile itiraz dilekçesi örneği:


..........  Emlak  MÜDÜRLÜĞÜNE


İlgi: ././.. tarih  ve .. sayılı Ecrimisil İhbarnamesi


İlimiz, ... İlçesi, .........Mahallesinde bulunan ... ada ... parsel no.lu ...... m² yüzölçümlü Hazineyeait taşınmazın tamamını / ... m² sini ...... tarihinden ....... tarihine kadarişgal ettiğim belirtilerek ilgi ihbarname ile adıma ....... TL ecrimisil bedeligönderilmiştir.


Ancak; .................................................................................................................................nedeniyle söz konusu ecrimisil bedeline itiraz ediyorum.


Gereğini arz ederim. ... / ... / ...

 

Ad Soyad (İmza)


Adres :

T.C.Kimlik No :

Telefon No :


Ecrimisil talebi dilekçesi!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön