19 / 04 / 2024

Ecrimisile itiraz

Ecrimisile itiraz

Ecrimisil, bir gayrimenkulün sahibinin izni dışında kullanılması işlemidir. Haksız işgal tazminatı olarak da bilinen ecrimisil için dava açılabilir. Peki, Ecrimisil davasına itiraz edilebilir mi? Ecrimisile itiraz nasıl olur?

Ecrimisile itiraz süresi!

Ecrimisilde ödemenin nasıl ne kadar ve ne zaman yapılması gerektiği işgalciye bir ihbar ile bildiriliyor. Peki, ecrimisile itiraz süresi var mı? Ecrimisil ihbarnamesine dava açma süresi nedir? İşte yanıtı..

Ecrimisil ödeme emrine itiraz!

Hazineye ait olan taşınmazların, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sonucunda ilgililerden ecrimisil alınıyor. Peki söz konusu ecrimisil ödeme emrine itiraz edilebilir mi?

Ecrimisile nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil bedeli, hazine taşınmazının zilyetliğini, yetkili İdarenin izni dışında eline geçiren, elinde tutan kimselerden alınıyor. Peki ecirimisil bedeline itiraz edilir mi? Ecrimisile nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil davasına nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil, bir gayrimenkulün sahibinin izni dışında kullanılması işlemidir. Haksız işgal tazminatı olarak da bilinen ecrimisil için dava açılabilir. Peki, Ecrimisil davasına itiraz edilebilir mi? Ecrimisile itiraz nasıl olur?

Ecrimisile itiraz süresi!

Ecrimisilde ödemenin nasıl ne kadar ve ne zaman yapılması gerektiği işgalciye bir ihbar ile bildiriliyor. Peki, ecrimisile itiraz süresi var mı? Ecrimisil ihbarnamesine dava açma süresi nedir? İşte yanıtı..

Konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz edilebilir mi?

Banka ve finans kuruluşlarının konut sahibi olmak isteyenlere gayrimenkul ipoteği karşılığında sunduğu kredi türüne konut kredisi deniyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz edilebilir mi?

Riskli olduğu tespit edilen yapıya itiraz!

Kentsel dönüşüm sürecinde, riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Riskli olarak tespit edilen yapılara itiraz edilebiliyor. Peki, riskli olduğu tespit edilen yapıya itiraz nasıl yapılır?

Tapu harcına itiraz edilir mi?

Taşınmaz malların alım satım işlemlerinde satış bedeli üzerinden tapu harcı oranında harç tahsil edilmesi isteniyor. Peki, ödenmesi istenen tapu harcına itiraz edilir mi? Tapu harcı cezasına itiraz edilir mi?

Devremülk aidatına itiraz!

Devremülk ile, bir bağımsız bölüm üzerinde yılın belli günleri için mülkiyet kuruluyor. Devremülk için belli oranlarda aidat ödemesinin de yapılması isteniyor. Peki, devremülk aidatına itiraz edilir mi? Devremülk aidatına nasıl itiraz edilir?

Mavişehir'de yeni plana itiraz var!

Mavişehir'de yeni plana itiraz var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı 1/25000,1/5000 ve 1000 ölçekli planın yürütmesi, Mavişehirlilerin açtığı davada İzmir 2'nci İdare Mahkemesi tarafından durduruldu.

Kentsel dönüşümde itiraz hakkı!

Kentsel dönüşümde yapının risk tespiti, binadan bir malikin Bakanlık tarafından lisanslandırılan bir firmaya müracaatı neticesinde yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde itiraz hakkı var mı? İtiraz hakkı nasıl kullanılır?

Keçiören metro ihalesine itiraz!

Başkentte önümüzdeki yıl açılacağı duyumları Keçiören metrosu çalışmalarında yaşanan sorunlar tıkanmaya neden oluyor. Metronun diğer metrolarla bağlantısını sağlamak için yapılan ihalenin KİK tarafından iptaline itiraz edildi.

Emlak vergisi itirazı nasıl yapılır?

Emlak vergisi için belirlenen değerin artışı her yıl yeniden değerleme oranı üzerinden yapılıyor. Tespit edilen değerlere vatandaşlar tarafından itiraz edilebiliyor. Peki, emlak vergisi itirazı nasıl yapılır?

Riskli yapıların tespitine itiraz!

Bir yapının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp, yeniden inşa edilmesi için ilk olarak riskli olarak tespit edilmesi gerekiyor. Peki riskli olarak belirlenen yapıya itiraz edilir mi? Riskli yapıların tespitine itiraz nasıl edilir?

Torun Center takipsizliğine itiraz!

Demokrasi İçin Hukukçular Derneği dün İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak kararı eleştirdi. Torunlar Center inşaatındaki kazanın ardından kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmesine Hukukçular Derneği itiraz etti.

Torun Center asansör kazasındaki takipsizlik kararına resmen itiraz edildi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca aralarında Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun'un da bulunduğu 9 kişi hakkında verilen takipsizlik kararına resmi olarak itiraz edildi.

Ecrimisile itiraz Haberi

Ecrimisile itiraz

Ecrimisil diğer bir tanımlama ile haksız işgal tazminatı; hazine taşınmazının yada şahsa ait bir taşınmazın, tasarrufta bulunma hak ve yetkisine sahip olmayan bir kişi tarafından, sahibinin rızası dışında kullanılması neticesinde doğan tazminattır. 

Tazminat için işgalci tarafından kullanılan malın herhangi bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmıyor, taşınmazın işgalden önceki haliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınıyor. 

Ecrimisil davası açılarak malın haksız ve kötü niyetli kullanımı ile mülkiyetin sahibi idare, gerçek kişi veya tüzel kişinin malı haksız kullanan kişiye karşı geriye etkili olarak tahsil edilen haksız işgal tazminecrimisilatı istenebiliyor. 

​Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik’in 4. maddesinin (d) bendinde de ecrimisil için bir tanım yer almaktadır. Tüm bu bu açıklamara bakacak olursak ecrimisil talep edebilmek için birtakım şartların sağlanır olması gerekiyor....