26 / 04 / 2024

Ecrimisile itiraz edilir mi

Ecrimisile itiraz edilir mi

Ecrimisilde ödemenin nasıl ne kadar ve ne zaman yapılması gerektiği işgalciye bir ihbar ile bildiriliyor. Peki, ecrimisile itiraz süresi var mı? Ecrimisil ihbarnamesine dava açma süresi nedir? İşte yanıtı..

Ecrimisile nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil bedeli, hazine taşınmazının zilyetliğini, yetkili İdarenin izni dışında eline geçiren, elinde tutan kimselerden alınıyor. Peki ecirimisil bedeline itiraz edilir mi? Ecrimisile nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil davasına nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil, bir gayrimenkulün sahibinin izni dışında kullanılması işlemidir. Haksız işgal tazminatı olarak da bilinen ecrimisil için dava açılabilir. Peki, Ecrimisil davasına itiraz edilebilir mi? Ecrimisile itiraz nasıl olur?

Kanal İstanbul'a nasıl itiraz edilir?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, vatandaşların Kanal İstanbul Projesi ile ilgili görüş ve itirazlarını iletebilmeleri için bir dilekçe yönergesi hazırladı.

Değerli Konut Vergisi’nde itiraz ve olası davalar!

Değerli Konut Vergisi'ne nasıl itiraz edilir? Değerli Konut Vergisi'nde dava dilekçesi nasıl verilir? İşte Değerli Konut Vergisi'nde tüm detaylar...

Değerli Konut Vergisi’ne nasıl itiraz edilir?

Binlerce vatandaş evine gelen Değerli Konut Vergisi tebligatlarına itiraz etmeye hazırlanıyor. Sözcü yazarı Nedim Türkmen, Değerli Konut Vergisi'ne itiraz ederken yapılması gerekenleri ve itiraz dilekçesine eklenmesi gereken 7 unsuru anlattı...

Emlak vergisine nasıl itiraz edilir?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen, ''Emlak vergisine nasıl itiraz edilecek? Emlak vergisi itirazı için neler gerekli?'' sorularını yanıtladı. İşte o haber...

Emlak vergisine nasıl itiraz edilir?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Sefer Levent bugünki köşesinde ''Emlak vergisine nasıl itiraz edilir'' sorusunu yanıtladı.

Kentsel dönüşüm itirazı nasıl yapılır?

Riskli alanda yer alan ya da riskli olarak tespit edilen yapıların, Bakanlık tarafından verilen süre içerisinde yıkılması gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüme itiraz edilir mi? Kentsel dönüşüm itirazı nasıl yapılır?

İzale-i şuyu davasına itiraz edilir mi?

İzale-i şuyu davası, taşınmaza ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarlar tarafından ortaklığın giderilmesi için açılıyor. Peki, izale-i şuyu davasına itiraz edilir mi? İzale-i şuyu davasında karar bozulabilir mi?

Kira artışına itiraz edilir mi?

Gayrimenkulünü kiraya veren mal sahipleri kiracılarına sözleşmenin yenilenmesi halinde yıllık zam yapabiliyor. Peki, mal sahibinin size fazla zam yaptığını düşünelim. Bu durumda kira artışına itiraz edilir mi?

Ortaklığın giderilmesi kıymet takdirine itiraz edilir mi?

Ortaklığın giderilmesi davasında taşınmaza bir değer biçilerek taşınmazın satılması ve elde edilen gelirin hissedarlar arasında paylaştırılması istenilebiliyor. Peki, ortaklığın giderilmesi kıymet takdirine itiraz edilir mi?

Kiraya yapılan fazla zam için nasıl itiraz edilir?

Kira bedeline ÜFE oranlarında zam yapılması gerekiyor. kimi ev sahipleri kiracılarına yasal orandan daha yüksek bir zam yapabiliyor. Peki, kiraya yapılan fazla zam için nasıl itiraz edilir?

Kentsel dönüşüme nasıl itiraz edilir?

Kentsel dönüşümde riskli yapılar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Ancak, binadaki herkes kentsel dönüşümün olmasını kabul etmeyebiliyor. Peki, kentsel dönüşüme itiraz edilir mi? Kentsel dönüşüme nasıl itiraz edilir?

Tüketici hakem heyeti kararına itiraz edilir mi?

Tüketici hakem heyetinin kararlarına karşı tebliğ tarihinden itibaren on beş gün içinde tüketici hakem heyetinin bulunduğu yerdeki tüketici mahkemesine itiraz edebilir mi? İtirazlar nasıl yapılır?

Ecrimisile itiraz edilir mi Haberi

Ecrimisile itiraz edilir mi

Ecrimisile itiraz süresi!

Ecrimisil azine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminat oluyor.


Ödemenin nasıl ne kadar ve ne zaman yapılması gerektiği işgalciye bir ihbar ile bildiriliyor. Peki, ecrimisile itiraz süresi var mı?  Ecrimisil ihbarnamesine dava açma süresi nedir?


Ecrimisile itiraz süresi:

Ecrimisil işlemine karşı, tebliğ tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde ilgili İdareye dilekçeyle müracaat edilerek düzeltme talebinde bulunulabiliyor.


Ecrimisile itiraz dilekçesi örneği:


..........  Emlak  MÜDÜRLÜĞÜNE


İlgi: ././.. tarih  ve .. sayılı Ecrimisil İhbarnamesi


İlimiz, ... İlçesi, .........Mahallesinde bulunan ... ada ... parsel no.lu ...... m² yüzölçümlü Hazineyeait taşınmazın tamamını / ... m² sini .........