26 / 04 / 2024

edirnekapı vezneciler metrosu

edirnekapı vezneciler metrosu

İstanbul'da yeni metro projeleri ile 2019 yılına kadar 400 kilometre, 2019 yılından sonra ise 776 kilometre raylı sistem uzunluğunun olması bekleniyor. Yeni metro projelerinin detayı haberimizde...

Vezneciler-Sultangazi Raylı sistem hattı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Vezneciler-Edirnekapı-Eyüpsultan-Gaziosmanpaşa-Sultangazi Raylı sistem hattı Projesine ilişkin 26.10.2020 tasdik tarihli 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Vezneciler-Habibler Metro Hattı'nın projesi tamam!

AKP'nin Eyüpsultan Belediye Başkanı adayı Köken: "Eyüpsultan'ın ulaşım sorunu, yapılan büyük yatırımlarla önümüzdeki yıllarda büyük ölçüde çözülecek. Vezneciler-Habibler Metro Hattı Edirnekapı'dan Eyüp'e inecek, Eyüp'ten Topçular'a çıkacak, oradan devam edecek" dedi...

Yenikapı-Beylikdüzü ile Vezneciler-Arnavutköy metrosu ihaleye çıkıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, "İki hattı daha ihaleye çıkaracağız. Yenikapı- Beylikdüzü ile Vezneciler-Arnavutköy. Birisi 34 diğeri 32 kilometre olacak. Bu da yeni bir finans modeli ile yapılacak" dedi...

Vezneciler-Sultangazi metrosu imar planı askıda!

Vezneciler - Edirnekapı - Eyüp - Gaziosmanpaşa - Sultangazi raylı sistem hattı projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Vezneciler-Sultangazi metro hattı imar planı askıda!

Fatih İlçesi'nden geçecek Vezneciler - Edirnekapı - Eyüp - Gaziosmanpaşa - Sultangazi raylı sistem hattı projesine ilişkin imar planı askıya çıktı..

Vezneciler-3.Havalimanı Metrosu'nun çalışmaları başladı!

Veznecilerden 3’üncü Havalimanına kadar gidecek bir metro çalışması yaptıklarını söyleyen Başkan Topbaş, "Metronun itfaiyede ve Çarşamba'da istasyonu olacak. Hırka-i Şerif ve Çarşamba’nın yolcularını alacak bir istasyon olacak. Ayvansaray’a inecek, Edirnekapı’ya çıkacak, Eyüp’ten geçip gidecek" dedi

Vezneciler-Arnavutköy metrosu ne zaman açılacak?

Topkapı-Habipler arasında çalışan tramvay hattı uzatılıyor. Bu hat 2019'da Vezneciler-Arnavutköy metro sistemine dönüştürülecek. Hat, Vezneciler'den Marmaray'a ve devamında Kadıköy-Kartal Metrosu'na entegre edilecek.

Vezneciler-Arnavutköy metrosu 2019'da açılacak!

Topkapı-Habipler tramvay hattı uzatılıyor. Bu hat 2019'da Vezneciler-Arnavutköysistemine dönüştürülecek. Arnavutköy'den başlayacak metro hattı, Vezneciler'den Marmaray'a ve Kadıköy-Kartal Metrosu'na entegre edilecek.

Vezneciler-3.Havalimanı Metrosu geliyor!

Küçükköy Kapalı Spor Salonu temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş "Vezneciler’den, Arnavutköy üzerinden de 3. havalimanına gidecek bir metroya dönüştürme çalışmamız sürmektedir" dedi

Konya Metrosu, YHT hatları ve şehirler arası yolları bağlayacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun müjdelediği Konya Metrosu, yüksek hızlı tren hatları ve şehirler arası yolları birbirine bağlayacak.

Konya Metrosu YHT hatlarını birbirine bağlayacak!

Başbakan Davutoğlu'nun müjdelediği Konya Metrosu, yüksek hızlı tren hatları ve şehirler arası yolları birbirine bağlayacak.

1997 yılından İstanbul Metrosu Yenikapı'ya kadar uzatılacakmış!

1997 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı süren İstanbul Metrosu, Yenikapı'ya kadar uzatılacakmış. Şişhane üzerinden Tünel'e ve oradan Haliç'e yapılacak köprü üzerinden geçerek Yenikapı'ya ulaşacak olan metro hattı 5.5 kilometre uzunluğunda olacakmış.

Kartal-Kaynarca Metrosu’nun tünel çalışmalarında sona gelindi!

2012 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan Anadolu yakasının ilk metrosu Kadıköy - Kartal metro hattının devamı olan Kartal-Kaynarca metro tünelinin kazı çalışmalarında sona yaklaşıldı...

edirnekapı vezneciler metrosu Haberi

edirnekapı vezneciler metrosu


İstanbul'da yeni metro projeleri!


İstanbul'da yeni metro projeleri ile 2019 yılına kadar 400 kilometre, 2019 yılından sonra ise 776 kilometre raylı sistem uzunluğunun olması bekleniyor. İstanbul'da metro projelerinin 2020 yılında Edirnekapı Vezneciler raylı sistem hattı 3,5 kilometre, Sultangazi Habibler Arnavutköy raylı sistem hattı 11,5 kilometre, Ümraniye Ataşehir Göztepe metro hattı 9 kilometre, Çekmeköy Sancaktepe Sultanbeyli Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı 14 kilometre olarak yapılması planlanıyor. 


Yine İstanbul'da yeni metro projelerinde devam edecek olursak; 12,5 kilometrelik uzunluğu ile Mahmutbey Halkalı Bahçeşehir metro hattı, 32 kilometrelik Gayrettepe Kemerburgaz 3. Havalimanı raylı sistem hattı, 33 kilometrelik Halkalı Bahçeşehir Çatalca raylı sistem hattı ve 2020 yılının son metro projesi Ataköy Basın Ekspres İkitelli metro hattı ise 13 kilometrelik uzunluğuyla devreye girecek.



Başakşehir Metro Hattı!
Şişhane...