20 / 04 / 2024

Efes Antik kenti ziyaretleri

Efes Antik kenti ziyaretleri

UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne giren Bergama Müzesi'nin geliri ilk 5 ayda 31 bin liraya, aynı listeye girmeye aday Efes Antik Kenti'nin geliri de 3 milyon 200 bin liraya yükseldi.

Müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine zam: Efes Antik Kenti 700 TL, Galata Kulesi 650 TL! İşte diğer giriş ücretleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine zam geldi. Zamlı listeye göre Efes Antik Kenti giriş ücreti 700 TL, Galata Kulesi için ise 650 TL olarak belirlendi. İşte diğer yerlerinin giriş ücretleri...

Selçuk Efes Antik Kenti’nde inşaat yasağı uygulanmıyor mu?

Efes Antik Kenti’ni 2 bin 500 yıl sonra denizle buluşturacak olan inşaattaki gürültü kirliliğinin 01.30’a kadar devam ettiği bildirildi...

Efes Antik Liman Kenti Projesi TBMM gündeminde!

Efes Antik Liman Kenti Projesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Efes Antik Kanal Projesi ihalesi 19 Ekim'de!

Efes Antik Kenti'ni denize bağlayan antik liman, yeniden hayat buluyor. Antik limaı için hazırlanan Antik Kanal Projesi'nde ihale sürecine gelindi.

Efes Antik Kenti'ndeki mozaikler restore edildi!

Efes Antik Kenti'nde bulunan Yamaç Evler 2'deki mozaikler, düzenlenen kurs kapsamında restore edildi.

İzmir Efes Antik Kanal projesinde son durum ne?

İZMİR'in Selçuk'daki Efes Antik Kenti'ni denizle buluşturacak Efes Antik Kanal Projesi'nin iki buçuk yıl içerisinde hayata geçirileceğini belirten AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, proje ile teknelerin limana kadar ulaşacağını açıkladı.

Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki kazılar tamamlandı!

Karadeniz 'in "Efes"i diye tabir edilen, 1. yüzyılda inşa edildiği belirtilen Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki tiyatroda bu yılki kazı çalışmaları tamamlandı.

Tieion Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sonlandırıldı!

Çaycuma ilçesinin Filyos beldesinde yer alan ve Karadeniz'in Efes'i olarak adlandırılan Tieion Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sonlandırıldı.

Ani Antik Kenti 16. dünya mirası olmaya aday!

Binlerce yıllık geçmişe sahip Ani Antik Kenti'nin UNESCO tarafından "dünya mirası'" kabul edilmesi için çalışma başlatıldı. Ani Antik Kenti'nin, kabul edilmesi halinde Türkiye'deki 16'ncı dünya mirası olacak.

Muğla Kaunos Antik Kenti'nde kazı sezonu başladı!

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Kaunos Antik Kenti'nde bu yılki kazı çalışmaları başladı. Kaunos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık, kazı çalışmalarının ekim ayına kadar devam edeceğini söyledi.

Zonguldak Tieion Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı!

Zonguldak'taki 'Karadeniz'in Efesi'' olarak adlandırılan Tieion Antik Kenti'ndeki kazılara, ABD'den gelen 5 kişilik ekibin katılımıyla başlandı. Kazı çalışmalarının 2 ay süreceği belirtildi.

Confetti Efes'i banyolara taşıyor!

Banyo halıları üreten Confetti, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren İzmir’deki Efes Antik Kenti’nin güzelliğini banyolara taşıyor. Efes’in antik esintilerinden izler yansıtan banyo halıları, evinize mistik bir hava katacak.

Kars Ani Antik Kenti UNESCO'ya aday!

Kars’taki Ani Antik Kenti’nin UNESCO tarafından “dünya mirası” kabul edilmesi için çalışma başlatıldı. Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, antik kentin Türkiye'deki 16'ıncı dünya mirası olarak listeye girmesini beklediklerini söyledi.

Efes Antik kenti ziyaretleri Haberi

Efes Antik kenti ziyaretleri

İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre Arkeoloji Müzesi, Tarih ve Sanat Müzesi, Agora, Efes Müzesi, Efes, St. Jean, Yamaç Evleri, Bergama Müzesi, Akropol, Asklepieion, Bazilika ve Çeşme Müzesi'ni 1 Ocak ve 31 Mayıs talihleri arasında 918 bin 794 kişi ziyaret etti. İzmir'in yılın ilk 5 ayında müze ve ören yerlerinden elde ettiği gelir ise 2014 yılının aynı dönemine göre yüzde 12 artışla 4 milyon 738 bin lira oldu.



Pastadan en büyük payı alan Efes Antik Kenti'ni 515 bin 956 kişi ziyaret ederken 3 milyon 200 bin lira gelir sağlandı. Efes Antik Kenti'nin içinde yer alan Yamaç Evlerini gezen 42 bin 372 kişi ise 301 bin 545 lira ödedi. Bergama Müzesi ve Efes Kenti'nin geliri yılın ilk 5 ayında arttı. 



Yeni...