25 / 04 / 2024

Ege Orman Vakfı ağaçlandırma çalışmaları

Ege Orman Vakfı ağaçlandırma çalışmaları

Ege Orman Vakfı’nın, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak İzmir - Çeşme otoyol kenarında kısa bir süre önce başladığı ağaçlandırma çalışmalarına AKG Gazbeton’dan destek geldi.

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Atakule GYO, Atakule AVM'nin Temmuz ayı kirasını TEMA Vakfı'na bağışlayacak!

Atakule GYO, TEMA Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı tarafından ülkede meydana gelen orman yangınları nedeniyle zarar gören bölgelerin yeniden ağaçlandırılması amacıyla Atakule AVM'nin Temmuz 2021 kirasını TEMA Vakfı'na bağışlayacak.

Ege Yapı Kordon İstanbul 2020 fiyat listesi!

Ege Yapı imzasıyla yükselen Kordon İstanbul Belgrad Ormanı yakınlarında konumlanıyor. Peki, 1+0'dan 4+1'e farklı daire tipleri bulunan projedeki daireler ne kadar? İşte Ege Yapı Kordon İstanbul 2020 fiyat listesi...

Beykoz Belediyesi, mesire alanını Okçular Vakfı’na verdi!

Beykoz Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan kiraladığı mesire alanının kullanım hakkını 2043 yılına kadar 'bedelsiz bir şekilde' Okçular Vakfı’na verdi...

Ege Üniversitesi'ne yapılacak millet bahçesi TBMM gündeminde!

Ege Üniversitesi Ormanına yapılması planlanan millet bahçesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Sudan'daki tarım arazileri İzmirli yatırımcılara açılacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı, NTV ve Özgencil Grup iş birliğiyle ikincisi düzenlenen Ege Ekonomik Forum'unda konuştu. Pakdemirli, Sudan'daki tarım arazilerinin İzmirli yatırımcılara açılacağını söyledi.

Park Orman Tabiat Parkı projesinde yeni gelişme!

Ege Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. tarafından yapılması planlanan Park Orman Tabiat Parkı projesi için İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) Toplantısı yapılacak...

Park Orman Tabiat Parkı için yeniden düğmeye basıldı!

Ege Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. tarafından planlanan Park Orman Tabiat Parkı için yeniden düğmeye basıldı..

Ege Bölgesi'ne 27 milyar liralık yatırım!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Meydanı'nda düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreninde konuştu. Eroğlu, Ege Bölgesi'ne 27 milyar liralık yatırım sözü verdi.

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları 2017'de açılıyor!

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları, Swissotel Büyük Efes'te tanıtım semineri düzenledi. Kurumun, Ege Üniversitesi içerisinde 4 bin metrekarelik alanda yer alan anaokulu kampusünün de yine önümüzdeki yıl faaliyete geçeceği belirtildi.

Ege ve Akdeniz'e bu yıl 8 insansız gözetleme kulesi kurulacak!

Orman yangınlarının önüne geçilmesi ve yangınlara hızlı müdahalede bulunulması amacıyla insansız yangın gözetleme kuleleri kuruluyor. Bu yıl 8 insansız gözetleme kulesinin ihalesi yapılarak Ege ve Akdeniz'deki bazı şehirlere kurulacak.

Beykoz Ormanı'na okul mu yapılıyor?

İmara açılan Beykoz Ormanı'na Kalyon Gayrimenkul yatırım iştiraki RSY İnşaat tarafından Nun Vakfı için lise ve ortaokul yapılıyor. İnşaat alanının kuzeyinde özel orman alanı ve güneyinde özel orman alanıyla tarım alanları bulunuyor.

Ege Orman Vakfı ağaçlandırma çalışmaları Haberi

Ege Orman Vakfı ağaçlandırma çalışmaları


Ege Orman Vakfı’nın, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak İzmir-Çeşme otoyol kenarında kısa bir süre önce başladığı ağaçlandırma çalışmalarına AKG Gazbeton’dan destek geldi. Türkiye’nin en büyük gazbeton üreticilerinden AKG Gazbeton İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Öner Akgerman, Levent Akgerman, Bülent Akgerman ve Ege Orman Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu ağaçlandırma protokolü imzaladılar.İmzalanan protokole göre, İzmir-Çeşme otobanında devam eden ağaçlandırma çalışmalarının bir parselinde 3 bin 600 fidan AKG Gazbeton adına yeşerecek. 


Protokol imza töreninde konuşan Ege Orman Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu, “Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü işbirliği ile geçtiğimiz Şubat ayında başladığımız İzmir-Çeşme otobanı ağaçlandırma projemizde 7 ayrı parselde toplam 40 bin fidan dikimi 2014 yılı sonuna kadar tamamlanacak ve 5 yıl boyunca dikilen fidanların bakımları yapılacak....