26 / 04 / 2024

Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi

Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi

Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin yüzde 60’ı tamamlandı. Kasım ayından itibaren hizmet vermeye başlayacak olan tesisle, Dicle Havzası’ndaki su kirliliği tamamen ortadan kalkacak.

Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Eğil'de hayata geçirdiği Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatı tamamlandı

Gemlik ile Küçükkumla Atıksu Arıtma tesislerinin temeli atıldı!

Gemlik ilçe merkezinden Narlı’ya kadar olan sahil şeridindeki su kirliliğinin önüne geçecek Gemlik ile Küçükkumla Atıksu Arıtma tesislerinin temeli atıldı.

Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi 50 milyon liraya mal olacak!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş yaptığı açıklamada Kocaali ilçesine hizmet sunacak olan Kocaali Atıksu Arıtma Tesisinde çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi 50 milyon TL'ye mal olacak!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Kocaali ilçesine hizmet sunacak olan Kocaali Atıksu Arıtma Tesisinde önemli bir aşamaya geçtiklerini açıkladı.

Osmaniye Erzin Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 75'i tamam!

HATSU, Erzin ilçemizi altyapı sıkıntısından kurtaracak olan Erzin Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının hızla ilerlediğini duyurdu.

Konya Sarayönü atıksu arıtma tesisine kavuşuyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Sarayönü ilçesinde merkez, Ladik, Kurşunlu ve Ertuğrul mahallelerinden kaynaklanan atıksuları arıtmak amacıyla atıksu arıtma tesisi yapıyor.

Diyarbakır Eğil Atıksu Arıtma Tesisi’nde sona gelindi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün, Dicle Havzası’ndaki kirliliği ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarını yürüttüğü Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi gelecek ay işletmeye alınıyor.

Çanakkale Çan Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi açıldı!

Çanakkale'nin Çan İlçesinde, 15 Milyonluk değerindeki Çan Belediyesi Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi törenle hizmete girdi.

Çanakkale Çan Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde 15 milyon değerindeki Çan Belediyesi Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yatırımları faaliyete geçiyor.

Balıkesir Bigadiç Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Balıkesir Bigadiç ilçesine yapılacak olan Kanalizasyon Şebeke Hattı ve Atıksu Arıtma Tesisi’nin temelleri Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un katıldığı tören ile atıldı.

Süleymanpaşa Batı Atıksu Arıtma Tesisi'nde inşaat devam ediyor!

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa beraberindeki kontrol mühendisleri ile birlikte Süleymanpaşa Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nde ve yapımında sona yaklaşılan Atıksu Terfi Merkezi 12 İstasyonunda incelemelerde bulundu.

Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi'nin kapasitesi artırılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesindeki Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi’nin mevcut kapasitesini bin metreküp/günden 7 bin 920 metreküp/güne çıkaracak.

Manisa Karaoğlanlı Atıksu Arıtma Tesisi yenilendi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, atıl durumda bulunan Şehzadeler ilçesindeki Karaoğlanlı Atıksu Arıtma Tesisi’ni yapmış olduğu çalışmaların ardından aktif hale getirdi.

Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Haberi

Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, 13 dış ilçede modern bir altyapı için çalışmalarını sürdürürken, Eğil’de Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi inşa ediyor. İnşaat çalışmaları tamamlanma aşamasına getirilen tesisin, kasım ayından itibaren devreye alınması planlanıyor.


2048 yılı nüfus projeksiyonuna göre projelendirilen ve Eğil’in girişinde 6.5 dönüm arazi üzerine kurulan tesisin, toplam 4 milyon 655 liraya mal olması bekleniyor. İller Bankası’nın SUKAP Programı çerçevesinde verdiği yüzde 50 hibe desteğiyle inşa edilen tesiste, iki adet çökeltme havuzu, iki adet havalandırma havuzu, çamur susuzlaştırma binası, blower binası, deşarj terfi merkezi, geri devir ve fazla çamur terfi merkezi, süzüntü suyu terfi merkezi, havalandırmalı kum tutucu ve idari bina yer alıyor.


Günlük bin 500 metreküp atık suyun biyolojik arıtma işleminden geçeceği tesiste, biyolojik olarak arıtılan suyun, Beyaz...