20 / 04 / 2024

ekim 2013 İnşaat sektörü analiz raporu

ekim 2013 İnşaat sektörü analiz raporu

TMB Başkanı Emin SAZAK: “Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde %4.4 ile beklentilerin üzerinde büyümüş, inşaat sektörünün ikinci çeyrekteki büyümesinin ise %7.6'ya ulaşmış olması olumludur" dedi

Kahramanmaraş depreminde yıkılan Adana'daki Ekim Apartmanı'nın yıkım nedeni ortaya çıktı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Adana'da Ekim Apartmanı'nın yıkılmasının ardından, binanın yıkılmasına nedeni ortaya çıktı. 

İstanbul'da ekim ayının zam şampiyonu belli oldu! Kulaklarınıza inanamayacaksınız!

İstanbul’da Ekim ayının zam şampiyonu belli oldu. İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) açıkladığı verilere göre, İstanbul'da ekim ayında fiyatı önceki aya göre en fazla artan ürün yüzde 55,97 ile kadın kazağı oldu. Fiyatı en faza azalan ürün yüzde 12,76 ile lahana olarak tespit edildi.

29 Ekim’de kargo çalışıyor mu? 29 Ekim günü PTT açık mı?

29 Ekim’de kargo çalışıyor mu? 29 Ekim günü PTT açık mı? soruların sayısı artmaya başladı. İşte sorulan soruların yanıtları!

Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek ödemeleri ekim ayının kaçında yatıyor?

Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek ödemeleri ekim ayının kaçında yatıyor? Merakla sorulmaktadır. İşte detaylar!

İnşaat demir fiyatları bugün ne kadar? 2022 demir fiyatları kaç TL? 6 Ekim 2022 demir fiyat listesi

İnşaatın en temel yapı malzemesi olan demire son zamanlarda büyük zam artışları oldu. Demir fiyatlarına son günlerde üst üste gelen zamlar demir fiyatları uçurdu. Peki bugün demire zam geldi mi? İnşaat demir fiyatları güncel ne kadar? İşte 6 Ekim 2022 demir fiyat listesi...

Aile Destek Ödemeleri Ekim ayının kaçında yatıyor? Eylül ayı Aile Destek Ödemeleri ne zaman yatacak?

Aile Destek Ödemeleri Ekim ayının kaçında yatıyor? Eylül ayı Aile Destek Ödemeleri zammı Ekim ayının kaçında yatacak? soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Konut kredisi faiz oranları Ekim ayının son haftası ne oldu?

Kamu kurumlarının faiz kararı sonrasında konut kredisi faiz oranları düşüşe geçti. Peki, Ekim ayının son günlerinde konut kredisi faiz oranları ne oldu? İşte detaylar...

ECB: Gayrimenkul kredileri 2013'ün son çeyreğinden bu yana ilk defa düştü!

ECB, gayrimenkul kredi standartlarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre, gayrimenkul kredileri 2013'ün son çeyreğinden beri ilk defa düştü...

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Türk müteahhitleri 121 ülkede 371 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Ekim 2018 İnşaat Sektörü Analizi’ni yayınladı. Analize göre, Türk müteahhitlik firmaları tarafından 121 ülkede üstlenilen 9 bin 400’den fazla projenin toplam bedelinin 371 milyar doları aştığı açıklandı.

Selenium Retro 9'da cadde dükkanları 20 Ekim'de ön satışta!

Aşçıoğlu Grubu imzasını taşıyan Selenium Retro 9 projesinde yer alan cadde dükkanları 20 Ekim'de ön satışa çıkıyor. Dükkanların fiyatları 2 milyon TL'den başlıyor. 

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm sempozyumu 12 Ekim'de!

3. Havalimanı gibi büyük ölçekli projelede tercih edilen teknoloji mercek altına alınuyor. İnşaat sektöründe dijital dönüşüm sempozyumu 12 Ekim'de gerçekleştirilecek. 

TOKİ Karaman Merkez kura çekim günü!

TOKİ'nin Karaman Merkez Kırbağı ‘’Alt Gelir Grubu Konut Projesi’’ kapsamında yer alan 419 konut için başvurular henüz başlamadı. Peki, TOKİ Karaman Merkez kura çekim günü ne zaman?

ekim 2013 İnşaat sektörü analiz raporu Haberi

ekim 2013 İnşaat sektörü analiz raporu


Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) “Siyaset/Ekonomi Risk Sarkacı Altında Dünya-Türkiye-İnşaat Sektörü” başlıklı analizine göre yılın üçüncü çeyreğinde siyaset, ekonomi ve finans alanlarında kimi şaşırtıcı, kimi sevindirici, kimi ise kaygı verici bir dizi gelişme art arda yaşanmıştır. Piyasaları dalgalandıran ve ekonomilerin kırılganlığını artıran etkenlerin başında ABD Merkez Bankası’nın (FED) tahvil alımlarını azaltma kararı ile ABD'nin bütçe krizi ve Suriye'deki iç savaş gelmiştir.


TMB Başkanı Emin SAZAK’a göre: “Küresel sistemdeki belirsizlikler devam etmekte, risk sarkacı  siyaset ile ekonomi arasında gidip gelmektedir. IMF’nin 08 Ekim tarihli ‘Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nda küresel ekonominin büyüme beklentilerinin 2013 için %3.6’dan %2.9'a, 2014 için %4.1’den %3.6'ya indirilmiş olması bu ‘git-gel’lerin bedelsiz olmadığına işaret etmektedir. Gelişmekte olan ülkelerde ise rüzgar ters yönde eser ve büyümenin hızını keser olmuştur. Aralarında...