29 / 03 / 2024

ekonomi balon

ekonomi balon

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Ömer Faruk Çolak, bugünkü yazısında ekonomideki değerlendirdi. Çolak, balondaki şişmenin en büyük payının emlak sektörü olduğunu açıkladı.

Konut sektöründe balon var mı?

Fiyatlar şişiriliyor, arz fazlası var, arsa kıtlığı, konut üretimi arttı talep yok, fiyatlar düşecek.. Yıllardır tartışılan "Konutta balon var mı?" sorusuna sektör temsilcilerinin yanıtları şöyle...

Fatma Güldemet Sarı, Ekonomi Bakanlığı'na vekalet edecek!

Bugün Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek olan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın dönüşüne kadar Ekonomi Bakanlığı'na, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın vekâlet etmesine dair tezkere bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

5. Uludağ Ekonomi Zirvesi Nef moderatörlüğünde gerçekleşti!

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin beşincisi 25-26 Mart tarihlerinde Bursa’da gerçekleşti. Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda, topluma sağlanan katkının nasıl sürdürülebilir kılınacağı sorusunun cevabı arandı.

2016 Cidde Ekonomi Forum Toplantısı gerçekleştirildi!

15. Cidde Ekonomi Forumu 1-3 Mart 2016 tarihlerinde Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde Cidde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlendi. Platformda Housing ve Real Estate forumunda Türkiye’yi, API Investment CEO’su Alper Apaydın temsil etti.

Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımak istiyoruz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kilis'teki 5 tesisin temel atma töreninde açıklama yaptı. Eroğlu, "Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımak istiyoruz" dedi.

Konut talebi balon riskini engelliyor!

Konut firmaları konut arzını her sene artırıyor. Arz talebi aştığında sektörde balon oluşmaya başlıyor. Nüfus artışı, evlenmeler, boşanmalar ve küçülen aile yapısı sebebiyle konuta talebin canlı kalması, konut piyasasında balon oluşmasını engelliyor.

Konutta balon nedir?

Balon nedir? Piyasalarda balonlar uçuşup duruyor. iyi de nedir bu balon? Kimler şişirir? Söner mi? Patlar mı? Uçar mı? Aslında çok basit bir tanımı var. Eğer piyasanın olması gerekenden çok daha pahalı olduğunu düşünüyorsanız, balon der geçersiniz.

Isparta Ekonomi Kampusu ihalesi sonuçlandı!

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın prestij projelerinden biri olan, içinde pek çok önemli kurumun ve irtibat bürolarının yer alacağı Ekonomi Kampusu ile ilgili ihale tamamlandı.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Ekonomi Kampüsü'nün ihalesi yapıldı!

KOSGEB, İş-Kur, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, TSE, Kreei Garanti Fonu gibi kurum ve kuruluşları ile çeşitli temsilciliklerin de içinde yer alacağı Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ITSO) Ekonomi Kampüsü'nün ihalesi gerçekleştirildi.

TOKİ konutlarında balon patlaması değil, talep patlaması var!

"TOKİ konutlarında balon değil talep patlaması var" diyen Başkan Turan, 2016'da yaklaşık 12 milyar liralık yatırım öngördüklerini kaydederek, TOKİ'nin bu yıl 60 bin konut üretimiyle rekor kıracağını söyledi.

Türk Ekonomi Bankası konut kredisi faizlerini düşürdü!

Türk Ekonomi Bankası (TEB), başlattığı yeni kampanya ile ev sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyenler için kredi faiz oranını 120 ay vadeye kadar yüzde 1,10'a düşürdü.

Türkiye'de konutta balon var mı?

Sektör ve sektörle ilgisi olanlar, konut piyasasında balon olmadığını savunuyorlar. Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Doğan Satmış da bugünkü yazısında konut piyasasında balon olup olmadığını anlattı. İşte o yazı...

Tahsin Tarhan: Ekonomi, rant ve inşaata dayalı hale dönüştü!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 'Türkiye'de son yıllarda ekonomi tamamen rant ve inşaat ekonomisine dayalı bir hale dönüştü. Yanlış politikalarından dolayı ekonomi ve sanayi çökme noktasına geldi" dedi.

ekonomi balon Haberi

ekonomi balon

AB, Euro alanı ülkeleri bankalarının ileri gelenleri (yeni adları ile CEO) yarın toplanıyor. Toplantı öncesi CEO’lar, Avrupa Merkez Bankası tarafından uygulanan para politikasına ilişkin görüşlerini de dile getirmeye başladılar. Bunlardan en ilginç konuşmayı da Deutsche Bank CEO’su John Cryan yaptı. Cryan, ECB’nin uyguladığı para politikasının ekonomide balonlara neden olduğu uyarısında bulundu Cryan, “Güçlü euroya rağmen, Avrupa’da ucuz para çağı artık sona ermelidir. Hisse senetleri, tahvil ve emlak piyasasında yaklaşan fiyat balonlarını görüyoruz” diyerek hem ECB’yi, hem de hükümetlerin genişlemeci iktisat politikalarından uzak durması gerektiğini söyledi. Eğer ECB bu uyarılara kulak tıkarsa ülkelerde yeni çatışma ortamları doğabilir uyarısı da ayrıca yapıldı.


Konuyu genişletmeden önce nedir bu balon sorusuna yanıt verelim. Ekonomide balon genel olarak varlıkların (kimi, zaman tek varlığın) yani hisse...