25 / 04 / 2024

ekonomideki hareketlilik konut satışlarına nasıl yansıdı

ekonomideki hareketlilik konut satışlarına nasıl yansıdı

Ekonomideki hareketlilik ve kamu bankalarının düşük maliyetleri destekleri, konut sektörünün haziran ayı satışlarını da etkiledi.

Kredi ile konut alma dönemi bitti, durgunluk dönemi başladı! Konut satan çok, alıcı yok! 

Fiyatlarda yaşanan artış, faiz oranlarının zirveye ulaşması ve ekonomideki sıkıntılı süreç en çok da gayrimenkul sektörünü etkiledi. Vatandaşlar yüksek faizlerden dolayı konut almakta zorlanıyor.

2024’te konut fiyatları ne olacak? 

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 2024 yılında konut fiyatlarında hareketlilik görülebileceğini söyledi. İşte o paylaşım...

İstanbul'da kiralık konut fiyatları resmen uçtu! Zirvede Adalar ve Şile var!

sahibindex Kiralık Konut Piyasası Görünümü” Temmuz raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler değerlendirildi. Verilere göre, kiralık konutlarda hareketlilik devam ederken, satılık konut talebi düşüyor. İşte ayrıntılar...

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı: Seçimden sonra yüzde 40 artış bekleniyor!

Gayrimenkul sektöründe 3 senedir yaşanan hareketlilik, ilk dört ayda yerini gerilemeye bıraktı. Peki konut fiyatları artacak mı? Uzman isimler tek tek açıkladı.

İkinci el online satış raporu açıklandı! İşte en çok satılan markalar!

Dünyadaki çip krizi, döviz kurundaki dalgalanma ve ekonomideki hareketlilik sıfır otomobil sahibi olmak isteyenleri üzdü. İkinci el satışları hızla yükselişe geçerken online satış raporu resmen açıklandı. Detaylar haberimizde...

2. el araç yarışında en hızlı satılan araçları görünce inanamayacaksınız!

Otomobil sektöründeki çip krizi ve ekonomideki hareketlilik sıfırdan araç sahibi olmak isteyenleri üzdü. İkinci el otomobil sektörünün en hızlı satılan markaları ve modelleri hangileri? Detaylar haberimizde...

Vedat Arslan: Konut yatırımı halen en güvenli liman!

AREMAS Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Yüksek faize rağmen satışlardaki hareketlilik sürüyor. Açıklanan rakamlar, konut yatırımının halen en güvenli liman olduğunu ve olmaya da devam edeceğini gösteriyor" şeklinde konuştu.

AB'de sıfır otomobil satışları dibi gördü!

Döviz kurundaki dalgalanma, çip krizi ve ekonomideki hareketlilik sıfırdan araç sahibi olmak isteyenleri üzdü. Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği ocak 2022 tarihi raporlarını açıkladı. Detaylar haberimizde...

Döviz kurlarındaki hareketlilik konut satışlarını nasıl etkiledi?

Merakla beklenen konut satış rakamları resmen açıklandı. Peki döviz kurlarındaki hareketlilik konut satışlarını nasıl etkiledi?

Lüks konutta hareketlilik başlayacak!

Gayrimenkul sektörüne yönelik açıklamalarda bulunan MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, lüks konut sektöründe hareketlilik yaşanacağını dile getirdi. 

Faizlerdeki indirim konut sektörünü nasıl etkiledi?

Geçtiğimiz haftalarda kamu bankaları tarafından uygulanan faiz indirimi kararı ile konut sektöründe hareketlilik beklendi. Peki, faiz indirimi kararı konut sektörünü nasıl etkiledi?

Konut kredisi faiz kararı gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi!

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını düşürmesiyle konut sektöründe hareketlilik yaşanmaya başladı. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konuta talebin arttığını dile getirdi. 

Konut kredisi faiz oranları Ağustos'un son haftasında ne oldu?

Konut kredisi faiz oranlarında hareketlilik devam ediyor. Ağustos ayını geride bıraktığımız şu günlerde konut kredisi faiz oranları yeni ay öncesinde güncellendi.

ekonomideki hareketlilik konut satışlarına nasıl yansıdı Haberi

ekonomideki hareketlilik konut satışlarına nasıl yansıdı

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yavaşlayan ekonomik göstergeler temmuz ayında yükselerek "V" şeklinde toparlanmayı ortaya çıkardı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, salgın sürecinde tüm dünya ülkelerinde ekonomi durma noktasına gelirken, Türkiye'de de pek çok işletme faaliyetlerine ara vermek veya işlerini yavaşlatmak zorunda kaldı. Ekonomide çarkların yavaşlaması, özellikle Nisan'da bazı göstergelerin dip yapmasına sebep oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı öncülüğünde uygulamaya konan Ekonomik İstikrar Kalkanı ve İstihdam Kalkanı paketleriyle alınan önlemler ve sağlanan desteklerle salgının reel sektör ve vatandaş üzerindeki etkileri hafifletilirken, Haziran'dan itibaren normalleşme sürecinin de etkisiyle çarklar yeniden dönmeye başladı. 

Temmuz'da açıklanan göstergeler de ekonomide dipten dönüşü ve "V" şeklindeki toparlanmayı ortaya çıkardı.

Toparlanmanın ilk etkileri de  İSO Türkiye İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi'nde (PMI) görüldü. Buna...