24 / 04 / 2024

ekonomik resesyon nedir

ekonomik resesyon nedir

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Ekonomiler resesyona girerken" başlıklı analizini yayınladı. İşte Kireçci'nin 9 maddelik analizi...

OPEC'in ek üretim kesinti kararı petrol fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Suudi Arabistan'ın günlük 1 milyon varil ek üretim kesintisi kararından sonra petrol fiyatları artış gösterse de küresel ekonomik resesyon endişeleri ve jeopolitik gerilimlerin fiyatları varil başına 90 doları geçmeyeceği hesaplanıyor.

Resesyon endir? Resesyon ne anlama geliyor?

Resesyon kelimesinin anlamı merakla araştırılıyor. Küresel piyasalarda resesyon endişesi gündemde yer alıyor. Vatandaşlar Resesyon nedir? şeklinde araştırmalar yapıyor? İşte o detaylar!

Dünya Ekonomik Forumu'nun raporundan 'küresel resesyon riski' çıktı!

Dünya Ekonomik Forumu'nun anket yöntemiyle hazırladığı raporda, başta gençler arasında olmak üzere, yüksek yapısal işsizlik en büyük ikinci endişe olarak nitelendirildi.

Kırsal sit alanı nedir?

Tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olan, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik, mimari ve benzeri özelliklerini yansıtan alanlara sit alanları deniyor. Peki, kırsal sit alanı nedir?

Tarlada ekonomik bütünlük nedir?

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ile 8/K maddeleri ve yönetmeliklerine göre; aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazinin devri için öncelikle ekonomik bütünlüğünün tespit edilmesi gerekiyor. Peki, tarlada ekonomik bütünlük nedir

Emlak vergisi itiraz kaydı nedir?

Taşınmazın bulunduğu bölgedeki yaşanan sosyal ekonomik gelişmeler, taşınmazın değerini arttırabiliyor. Bu durumda emlak vergisi mevcut bedelden daha yüksek miktarda hesaplanıyor. Peki, yüksek emlak vergisine ne yapılır? Emlak vergisi itiraz kaydı nedir?

İnşaat yapmak için izlenecek yol nedir?

Aldığınız arsanızın üzerine istediğiniz gibi üstelik ekonomik bir fiyata ev yapmanız mümkün. Peki, inşaat yapmak için izlenecek yol nedir? İşte, inşaata başlarken dikkat edilmesi gerekenler!

Tarımsal arazilerde ekonomik bütünlük nedir?

Aynı kişiye ait tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük olup olmadığının tespiti Tarımsal arazilerinin mülkiyetinin devrine ilişkin yönetmelikteki kriterlere göre belirleniyor. Peki, tarımsal arazilerde ekonomik bütünlük nedir?

Kentsel arkeolojik sit alanı nedir?

Tarih öncesi devirlerde yaşayan medeniyetlerin sosyo-ekonomik, mimari, kültürel ve benzeri özellikleri hakkında bilgi veren alanlara sit alanları deniyor. Peki, Kentsel arkeolojik sit alanı nedir?

3. derece arkeolojik sit nedir?

İnsanlığın varoluşundan günümüze kadar ulaşan dönemin sosyal, ekonomik ve kültürel özelliklerini yansıtan her türlü kültür varlığının yer aldığı yerleşmeler ve alanlara Arkeolojik sit alanı deniyor. Peki, 3. derece arkeolojik sit nedir?

Konut hakkı nedir?

Konut hakkı, T.C Anayasasında 'sosyal ve ekonomik haklar ve ödevler' başlıklı üçüncü bölümünde yer alan 'sağlık, çevre ve konut'a ilişkin anayasal haklarımız arasında yer alıyor. Peki, konut hakkı nedir?

Emlak vergisi matrahı nedir?

Matrah, vergi borcunun hesaplanması için, vergi oranının tatbik edildiği ekonomik veya teknik miktar olarak tanımlanıyor. Peki, emlak vergisi matrahı nedir? İşte kanun esasları bu haberde...

Arazi bozulması nedir?

Arazinin doğal veya yapay etkiler sonucu özelliklerinin değişikliğe uğraması ile ekonomik ve ekolojik işlevlerinin azalması olarak bilinen arazi bozulması nedir? Toprak koruma projeleri nasıl hazırlanır? İşte yanıtı...

ekonomik resesyon nedir Haberi

ekonomik resesyon nedir

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1 'den "Ekonomiler resesyona girerken" başlıklı analizini yayınladı. İşte Tebernüş Kireçci'nin 9 maddelik analizi;

1) Dünya genelinde büyük bir resesyon beklentisi var. Pasifik'ten ABD'ye, Japonya'dan Avrupa'ya dünya ekonomileri resesyona doğru ilerliyor. İlk resesyon haberi Almanya'dan geldi. Devamı yavaş yavaş gelecek.

2) Dünyada 11 Eylül 2001'den itibaren yeni bir ekonomi şekil almaya başladı. İnternet ve teknoloji şirketleri her ne kadar 1990'lı yıllarda ortaya çıkmaya başlamışsa da gerçek anlamda ekonomi üzerindeki etkisini 2000'li yıllarda gösterdi. 

3) 2008 krizi tüm büyüklüğüne rağmen yeni dönemin düzeltmesiydi. Başlangıçta eğlence ve bilgi kaynağı olarak hayatımıza giren internet ekonomin odağına yerleşti. 

4) 2008 kriziyle beraber yeni bir ekonomi şekillendi. Bu ekonomide odakta merkez bankaları ve...