28 / 03 / 2024

ekspertiz değerinin tamamına konut kredisi alınır mı

ekspertiz değerinin tamamına konut kredisi alınır mı

Konutun ekspertiz değerinin tamamına konut kredisi kullanmak için şartlar nelerdir. Hangi bankalar konutun tamamına kredi verir? Peşinatsız konut kredisi faiz oranları ne kadar?

İSO rakamlarına göre ihracatta gerileme sinyalleri var!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi ağustosta 49,1’e gerileyerek 50,0 eşik değerinin altına düştü. Bunda ihracat yaptığımız 5 Avrupa ülkesindeki üretim daralması etkili oldu.

Oppo A74 128 GB Cep Telefonu A101'de Nisan ayına özel fiyatıyla satışta! İşte 12 Nisan 2022 fiyat bilgisi...

Oppo tarafından tasarlanan ve üretilen multimedya ve internet özelliklerini destekleyen Oppo A74 128 GB cep telefonu A101'de Nisan ayına özel fiyatıyla satışa sunuldu. Peki, Oppo A74 128 GB  cep telefonu kaç TL? İşte 12 Nisan 2022 fiyat listesi!

Arçelik Buhar Kazanlı Ütüde Nisan ayına özel fırsat! İşte Nisan 2022 fiyat listesi...

İyiliği Aşkla Tasarlar sloganıyla evlerimize giren Arçelik'te Nisan ayına özel fırsatlar başladı. Arçelik Buhar Kazanlı Ütüde Nisan ayına özel indirimli fiyat listesi yayınlandı. İşte Arçelik Buhar Kazanlı Ütünün özellikleri ve fiyatı...

Tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri üzerinden tapu harcı ödeniyor. Kimi zaman satış bedeli olduğundan az gösteriliyor. Peki, tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Panora AVM 2021'de 62.5 milyon TL kira geliri elde etti!

Panora AVM'nin yıllık kira değeri 51 milyon 985 bin TL + KDV olarak belirlendi. AVM'nin kira tahsilatı belirtilen ekspertiz değerinin yaklaşık yüzde 20 üzerinde, 62 milyon 502 bin TL tutarında gerçekleşmiştir.

Akfen GYO'nun 2021'deki kira bedeli ekspertiz değerinin yüzde 111'i kadar oldu!

Akfen GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 5 yıllık dönem için alınan toplam kira bedeli, 5 yıllık kira ekspertiz değeri toplamının yüzde 88'i kadar gerçekleşirken, 2021 yılında alınan kira bedeli ise kira ekspertiz değerinin yüzde 111'i oranında gerçekleşti. 

Metaverse’te arsaların değerinin artması ya da düşmesi neye bağlı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Metaverse’te arsaların değerinin artması ya da düşmesi neye bağlı?

İzmir'de başkasına ait arsayı 10 saatte 25 kişiye sattı!

İzmir'de kimliği belirlenemeyen şahıs, başkasına ait arsayı değerinin altında  bedelle 10 saatte 25 kişiye sattı. Şahıs söz konusu arsa için 20 ile 90 bin TL arasında kaparo aldı.

Yeni Gimat GYO'nun kira ekspertiz değeri 15 milyon TL oldu!

Yeni Gimat GYO'nun portföyünde bulunan Ankamall AVM ve CP Ankara Oteli'nin değerleme raporuna göre 2020 yılı için aylık kira ekspertiz değerleri sırasıyla KDV Hariç 15 milyon 14 bin 286 TL ve 500 bin TL olarak tespit edildi.

Özderici GYO'dan gayrimenkul alım ve satım açıklaması!

Özderici GYO'nun Tebliğ'de belirtilen ekspertiz değerinin yüzde 95'inin altında bir satış bulunmamakta ve aynı dönemde şirket portföyüne bir gayrimenkul alım işlemi bulunmamakta

Panora AVM'nin kira ekspertiz değeri 89.6 milyon TL!

Panora GYO'nun portföyündeki Panora AVM'nin 2020 yılı yüzde 100 doluluk oranı dikkate alınarak yapılan hesaplama ile yıllık kira ekspertiz değeri 89 milyon 604 bin TL + KDV olarak tespit edildi.

Alarko GYO Eskice arsası ekspertiz değerleme raporu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan Büyükçekmece Eskice 3 adet parsel için değerleme kuruluşunca hazırlanan ekspertiz değerleme raporu yayınlandı. 

Alarko GYO Sarıyer Maslak arsası ekspertiz değerleme raporu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan Sarıyer Maslak arsası için değerleme kuruluşunca hazırlanan ekspertiz değerleme raporu yayınlandı. 

ekspertiz değerinin tamamına konut kredisi alınır mı Haberi

ekspertiz değerinin tamamına konut kredisi alınır mı

BDDK kararı gereğince bankalar konut ekspertiz değerinin maksimum yüzde 80'ine kadar kredilendirme yapabiliyor. Kalan yüzde 20'lik kısmın tüketici tarafından nakit ödenmesi gerekiyor.

Satın alınacak konutun fiyatı alıcı ve satıcı arasındaki anlaşma ile belirlense de kredilendirme aşamasında ise esas olan değer, gayrimenkul değerleme uzmanınca hazırlanan ekspertiz raporundaki değerdir. Örnek olarak alıcı-satıcı arasında 100 bin TL olarak anlaşmaya varılan evin değeri eksper tarafından 125 bin TL olarak belirlenebilir. Bu durumda banka konutun tamamını kredilendirilmiş olur. ( 125.000 x 0,80= 100.000 TL) Tüketici istediği tutarı kolaylıkla konut kredisi kullanarak sağlayabilir.

Satın alınacak konutun ekspertiz değeri alıcı satıcı arasındaki anlaşılan değerde yada altında çıkması durumunda ise konut almak isteyen tüketici kalan kısmı peşin olarak vermek ya da tutar için ihtiyaç kredisi kullanmak durumunda kalır.

Konut değerinin...