29 / 03 / 2024

ekspertiz raporuna itiraz edilirmi

ekspertiz raporuna itiraz edilirmi

Konut kredisi kullanılarak satın almak istediğiniz ev için konut ekspertiz raporu banka tarafından isteniyor. Eksperler gayrimenkulü inceliyorlar ve ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki bu ekspertiz raporunun iptali mümkün mü?

Konuta ek vergi gelecek mi? Alım satımlar ekspertiz raporuna bağlanabilir! 

Hükümet, konut sektörü ile ilgili çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Gayrimenkul iktisatçısı Ahmet Büyükdüman, konutta yeni verginin gündemde olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Ekspertiz fiyatları üçe katlandı, alıcı da satıcı da tavan fiyat istiyor

İkinci el otomobil satışlarında satıcıya ve alıcıya getirilen ekspertiz raporu şartı fiyatların yükselmesine neden oldu. Tüketici dernekleri ve otomobil satıcıları ekspertiz raporuna tavan fiyat getirilmesini istiyor.

Konut ekspertiz masrafını kim öder?

Konut satın alırken krediye başvurulması halinde bankalar ekspertiz raporuna göre kredi verir. Bu aşamada çıkan masrafın kime ait olduğu merak ediliyor. Peki, konut ekspertiz masrafını kim öder?

Yeni Gimat GYO'nun kira ekspertiz değeri 15 milyon TL oldu!

Yeni Gimat GYO'nun portföyünde bulunan Ankamall AVM ve CP Ankara Oteli'nin değerleme raporuna göre 2020 yılı için aylık kira ekspertiz değerleri sırasıyla KDV Hariç 15 milyon 14 bin 286 TL ve 500 bin TL olarak tespit edildi.

Gayrimenkul ekspertiz raporuna hukuki bakış açısı!

Bir taşınmazın gerçek değerinin belirlenmesi amacı ile bağımsız ve tarafsız olarak değerleme işlemine tabi tutulması gayrimenkul ekspertiz raporuyla sağlanıyor. 

Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasıyla ilgili yeni gelişme!

Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Davacı, en son hazırlanan bilirkişi raporuna itiraz etti ve yeni bir heyet oluşturularak, yeniden keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etti. Davacı taraf temyize başvurdu.

Ankara-Çankaya yapı ruhsat iptal davasında yeniden keşif yapılacak!

Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasında davacı, en son hazırlanan bilirkişi raporuna itiraz etti ve yeni bir heyet oluşturularak, yeniden keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etti...

Kanal İstanbul'un ÇED raporuna 92 bin 468 kişi itiraz etti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul'un ÇED raporunu onayladı. ÇED raporuna, 92 bin 468 vatandaş, 15 farklı noktada itiraz etti...

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektubun içeriğini anlattı!

Ekrem İmamoğlu, ÇED raporuna itirazının ardından bugün Kanal İstanbul projesindeki ‘Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği’ için itiraz dilekçesi verdi. Dilekçeyi teslim etmeden önce İmamoğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı…

Kanal İstanbul projesinin iptali için 100 binden fazla dilekçe verildi!

Kanal İstanbul projesinin ÇED raporuna itiraz süresi dün mesai bitimi ile birlikte sona erdi. İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne 100 binden fazla itiraz dilekçesi teslim edildi

Kanal İstanbul'a itiraz süresi bugün doluyor!

Kanal İstanbul Projesi için hazırlanan ÇED raporuna itiraz süresi bugün (2 Ocak) doluyor. İtirazlar bu akşam mesai bitimine kadar kabul edilecek...

Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'un ÇED raporuna itiraz dilekçesi verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin ÇED raporuna itiraz dilekçesini Beşiktaş'taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne verdi. Başkan Ekrem İmamoğlu, 3 bilim insanının raporunu okuduğunu ve uykularının kaçtığını belirtti.

CHP’li Umut Oran’dan Kanal İstanbul’a 34 maddelik ÇED itirazı!

CHP’li Umut Oran, Kanal İstanbul Projesi’nin ÇED raporuna itirazlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletti. Oran, 34 maddelik itiraz dilekçesinde, “Montrö Sözleşmesi'nin omurgası olan Türk Boğazlarının bütünlüğünü bozarak, değiştirebilecek süreçlere karşı bir planınız var mıdır?” diye sordu...

ekspertiz raporuna itiraz edilirmi Haberi

ekspertiz raporuna itiraz edilirmi

Ekspertiz raporunun iptali!


Konutun değer tespitinin yapılabilmesi için hazırlanan ekspertiz raporu bu konuda uzman ve lisanslı ekspertizler tarafından hazırlanıyor. Düzenlenen ekspertiz raporuna göre başvuru yapılan banka vereceği kredi miktarını belirliyor.


Ekspertiz raporunda gayrimenkulün açık adresi, gayrimenkulün lokasyonu, kaç yaşında olduğu,imar durumu,gayrimenkulün alanı, ulaşım özellikleri ,fiziki durumu ve alt yapısı yer alıyor.



Tespit yapacak ekspertizi genellikle kredi bankalar kendileri seçiyor. Bu da genelde aralarında sözleşme yaptıkları bağımsız bir ekspertiz oluyor. Konutların değer tespiti genelde satış karşılaştırması ya da maliyet hesabına göre yapılıyor. Satış karşılaştırma yaklaşımında tespiti yapan kişi gayrimenkulü o bölgede satılan diğer konutların pazar fiyatları ile karşılaştırıyor. 


Ekspertiz raporunun iptali nasıl yapılır?

Banka ekspertiz raporu sonucunda müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse bu ekspertiz raporunun iptali mümkün olabiliyor. 


Ekspertiz raporunun iptali için müşteri Tüketici Hakları...