27 / 04 / 2024

ekspertiz raporunda dikkat edilmesi gereken hususlar

ekspertiz raporunda dikkat edilmesi gereken hususlar

Kredi kullanarak konut alınmak isteniyorsa bir bankaya başvuru yapılır. Banka,kredi başvurusunu ekspertiz raporu sonucunda değerlendirir. Ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir? Peki, bu ekspertiz raporunda neler var?

Sıfır otomobil alanlar dikkat! Ekspertiz hizmeti alırken bilinmesi gerekenler!

İkinci el araçlar için kullanılan ekspertiz servisinde bilinmeyen yönler gündemdeki yerini koruyor. Sıfır otomobil alanların çoğu da bu hakları maalesef bilmiyor. Bu süreçte, ekspertiz uzmanı sıfır otomobil alanlara ya da alacaklara önemli açıklamalar yaptı. 

TEPAV’dan çok konuşulacak araştırma! ‘Enflasyonun düşmesi için faiz yüzde 45 olmalı’

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı, hazırladığı Türkiye'nin Ekonomik Görünümü raporunda dikkat çeken bir öngörüde bulundu. Rapora göre, politika faiz oranının bu yıl yüzde 40 seviyesine ve gelecek sene de yüzde 45 seviyesine çıkarılmasının "enflasyondaki düşüş için gerekli" olacağına vurgu

İstanbul'da fiyatlar her gün artıyor! Asgari ücretliler dikkat!

Megakent İstanbul'daki emlak krizi büyüyor. Kadıköy Geçinemiyoruz Platformu tarafından açıklanan Mayıs ayı raporunda dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. İşte o sonuçlar...

Gayrimenkul ekspertiz raporunda neler yer almalı?

Avukat Elvan Kılıç, gayrimenkul ve otomobil sektöründe sıkça kullanılan ekspertiz raporu hakkında bazı bilgiler verdi.

Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2020 raporunda üniversitelerin kira giderleri dikkat çekti!

Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan "Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2020" raporunda üniversitelerin kira giderleri dikkat çekti...

Ev kredisi ekspertiz raporu örneği!

Ev kredisi kullanarak gayrimenkul sahibi olmak istiyorsanız, banka sizden evin değer tespiti için ev kredisi ekspertiz raporu talep ediyor. Peki, ekspertiz raporunda nelere yer verilir? İşte, ev kredisi ekspertiz raporu örneği!

Ekspertiz raporunda revizyon şart!

Kredili gayrimenkul alımlarında ekspertiz raporu olarak adlandırılan ve SPK lisanslı değerleme şirketleri tarafından hazırlanan raporlarda yaşanan süreç sıkıntısı alıcıyı alımdan vazgeçirecek boyutlara getiriyor.

Konut kredisi ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir?

Konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de ekpsrtiz raporu olarak biliniyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir?

Ekspertiz raporunda nelere bakılır?

Ekspertiz süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşacak ziyaretçilerimizin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ekspertiz raporunda nelere bakılır?

Ekspertiz raporunu kim hazırlar?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız öncelikli şartınız ekspertiz raporu almanız oluyor. Ekspertiz raporunda gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu, Peki, ekspertiz raporunu kim hazırlar?

Ekspertiz raporunda nelere dikkat eder?

Konut satın alınırken konut kredisi kullanılması gerekiyorsa bir bankaya başvuru yapılıyor. Başvurunun onaylanmasının ardından banka evin değer tespiti için bir eksper gönderiyor.Peki,ekspertiz raporunda nelere dikkat eder?

Ekspertiz raporunda olması gerekenler neler?

Ekspertiz raporları bankadan görevlendirilen eksperler tarafından hazırlanıyor. Banka kendi eksperini gönderdiği gibi müşteri kendi eksperini kendi de seçebiliyor. Peki, eksperlerin hazırladıkları ekspertiz raporunda olması gerekenler neler?

Vakıf Gayrimenkul ekspertiz raporunda düzeltme yaptı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Vakıf Gayrimenkul ekspertiz raporunun 8.2 numaralı bölümünde düzeltme yaptı.

ekspertiz raporunda dikkat edilmesi gereken hususlar Haberi

ekspertiz raporunda dikkat edilmesi gereken hususlar


Ekspertiz raporunda neler var?

Ekspertiz; Gayrimenkulün bankalar tarafından detaylı olarak incelenmesine deniyor. Kredi kullanarak konut sahibi olmak isteniyorsa bankaya başvuru yapıldığında uzman bir eksper tarafından konutun değer tespiti yapılıyor. Çünkü banka vereceği konut kredisinin miktarına bu rapor sonucunda karar veriyor. 


Eksperlerin görevi gayrimenkulün pazar fiyatını belirlemektir. Genellikle bankalar konut eksperlerini kendilerini seçerler. Çünkü eksperlerin vereceği son karar büyük önem taşıyor.


Ekspertiz raporunda neler var?

Raporda konutun ipotek, şerh, irtifak hakları gibi durumlarının olup olmadığı,inşaat maliyeti, yer aldığı bölge, konum, metrekare gibi hususlar bulunuyor.


Aynı zamanda raporda gayrimenkulün değerini düşürebilecek ihtimallerde sıralanıyor. Raporda o bölgedeki tüm konut pazarı ile ilgili değerlendirme yer alıyor. 


Gayrimenkulün  değerinin belirlenerek, raporun bankaya sunulmasının ardından banka, inceleme sonucunda belirlenen kredi miktarını müşteriye veriyor. 


Ekspertiz raporu anlamı!


Öznur...