25 / 04 / 2024

Ekspertiz raporunda revizyon şart

Ekspertiz raporunda revizyon şart

Kredili gayrimenkul alımlarında ekspertiz raporu olarak adlandırılan ve SPK lisanslı değerleme şirketleri tarafından hazırlanan raporlarda yaşanan süreç sıkıntısı alıcıyı alımdan vazgeçirecek boyutlara getiriyor.

Gayrimenkul ekspertiz raporunda neler yer almalı?

Avukat Elvan Kılıç, gayrimenkul ve otomobil sektöründe sıkça kullanılan ekspertiz raporu hakkında bazı bilgiler verdi.

Konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz!

Konut kredisi kullanımında en önemli etken olan ekspertiz raporu sonucunda banka, müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse ekspertiz raporuna itiraz edilebilir mi? İşte, konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz!

Ev kredisi ekspertiz raporu örneği!

Ev kredisi kullanarak gayrimenkul sahibi olmak istiyorsanız, banka sizden evin değer tespiti için ev kredisi ekspertiz raporu talep ediyor. Peki, ekspertiz raporunda nelere yer verilir? İşte, ev kredisi ekspertiz raporu örneği!

Ekspertiz raporu kaç yıl geçerlidir?

Gayrimenkullerin piyasa değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. Bu rapor konut kredisi kullanımlarında taşınmazın teminat altına alınabilmesi için önem teşkil ediyor. Peki, ekspertiz raporu kaç yıl geçerlidir?

Ev kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Ev kredisi kullanarak, konut sahibi olmak isteyenlerin banka başvurusunun kabul edilmesinin ardından ekspertiz raporunun hazırlanması gerekiyor. Peki, ev kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Ev kredisi ekspertiz ücreti geri alınır mı?

Ev kredisi ekspertiz raporu, değerleme uzmanları tarafından hazırlanıyor. Ekspertiz firmasına gerekli bedel ödendikten sonra ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, ev kredisi ekspertiz ücreti geri alınır mı?

Ekspertiz raporu dilekçe örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporu süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. İşte, ekspertiz raporu dilekçe örneği!

Karatay'da imar revizyon planları yenilendi!

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı açıklamada, Belediye tarafından 15 Kasım 2013 tarihinde 5 milyon metrekarelik alanda imar revizyon planlarının yenilendiğini belirtti.

Konak-Karşıyaka tramvay projelerinde 4. kez revizyon yapıldı!

Konak ve Karşıyaka tramvay projelerine ihale öncesi ve sonrası yaptığı güzergah ve proje revizyonları şaşırtmaya devam ediyor. Projelerde 4. kez revizyon yapan Büyükşehir Belediyesi tramvay hattını yaz boz tahtasına çevirdi.

Ekspertiz başvurusu nasıl yapılır?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenlerin, kredi kullanmak istediği evin değerinin tespiti için ekspertiz raporu almaları gerekiyor. Peki, ekspertiz başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Konut kredisi ekspertiz süresi!

Satın alınacak gayrimenkulün yaş, konum gibi özelliklerine göre değerinin belirlenmesi işlemi ekspertiz ile yapılıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz süresi ne kadardır? İşte konut kredisi ekspertiz geçerlilik süresi..

Konut kredisi ekspertiz değerinin ne kadarına çıkar?

Konut kredisi, Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü oluyor. Peki, konut kredisi ekspertiz değerinin ne kadarına çıkar?

Konut kredisi ekspertiz ücreti geri alınabilir mi?

Ev satın almak için bankaların konut kredisine başvuran tüketicilerin karşılaştığı masraflar arasında ekspertiz ücreti yer alıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti geri alınabilir mi?

Ekspertiz raporunda revizyon şart Haberi

Ekspertiz raporunda revizyon şart

Kredili gayrimenkul alımlarında ekspertiz raporu olarak adlandırılan ve SPK lisanslı değerleme şirketleri tarafından hazırlanan raporlarda yaşanan süreç sıkıntısı alıcıyı alımdan vazgeçirecek boyutlara getiriyor.

Alıcı, Satıcı ve Aracı Mağdur

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, gayrimenkul alımını banka kredisi ile hayata geçirmek isteyenlerin, zorunlu olarak bankanın anlaşmalı olduğu değerleme firmasıyla çalışmak zorunda kaldığına dikkat çekerek; “Değerleme şirketlerindeki bekleme süresi, bölgeyi yeterli bilmeyen eksperin yönlendirilmesi, henüz lisans almamış kişiler tarafından ekspertiz işlemlerinin yapılması gibi birçok nedenle tüketici, prosedür ve süreç sıkıntısından dolayı alımdan vazgeçebiliyor. Bu nedenle alıcı da, satıcı da, aracı da mağdur oluyor” dedi.

Her Bankada Ayrı Ekspertiz Bedeli

Banka ve finans kuruluşlarının, kredi kullanmak isteyenlerin operasyonunu en seri şekilde çözmekle yükümlü olduğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun şunları söyledi: “Tüketici, değeri...