29 / 03 / 2024

Elçi İbrahim Paşa Medresesi

Elçi İbrahim Paşa Medresesi

Bosna Hersek Travnik'te yer alan Elçi İbrahim Paşa Medresesi'nin orijinalindeki minareler, TİKA tarafından yürütülen restorasyon projesi ile 101 yıl sonra yeniden hayata geçirilecek...

Ragıp Paşa Köşkü icradan satışa çıktı! İşte 116 yıllık tarihi köşke biçilen fiyat

İstanbul'un Kadıköy semtinde 116 yıl önce inşa ettirilen Ragıp Paşa Köşkü, mahkeme kararıyla satışa çıktı. İşte icratan ihaleyle satışa çıkan köşk için istenen rakam ve köşkün tarihine ilişkin detaylar....

Bursa Mustafa Kemal Paşa Temizlik işçi alıyor

Bursa'da Mustafa Kemal Paşa Temizlik, özel güvenlik görevlisi olarak istihdam etmek üzere 1 işçi alımı yapacağını açıkladı. Açıklamaya göre son başvuru tarihi 15 Nisan 2022 tarihi.

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları Manastır Kalesi için devrede!

Trabzon'da 13'üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kale'nin sahibi olan Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları bu kez Gümüşhane Torul'da bulunan Manastır Kalesi için harekete geçti. 

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Fethi Paşa Korusu Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Fethi Paşa Korusu Şubesi bugün Üsküdar'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Afif Paşa Mehtabiye Köşkü'nün imar planı değişikliği İBB Meclisi'nde görüşüldü!

İstanbul Boğazı'nın en görkemli yalılarından biri olan ve Afif Paşa Yalısı'nın restorasyonu ve imar planı değişikliği için köşkün yeni sahibi Fiba Holding, İBB'ye başvurdu. Başvuru İBB meclisinde görüşüldü ve dosya kurula gönderildi...

Elazığ Rüstem Paşa Mahallesi için riskli alan kararı!

Elazığ ili, Merkez ilçesi, Rüstem Paşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Çorum Hasan Paşa Halk Kütüphanesi arazisi imar değişikliğine onay!

Çorum'da inşa edilen Hasan Paşa Halk Kütüphanesi’nin kapasitesinin genişletilip çağın şartlarına uygun olarak yeniden yapılması için imar planı değişti.

Damat İbrahim Paşa Külliyesi 28 Şubat'ta açılacak!

Sultan 3. Ahmed'in Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından Fatih'te 1720'de inşa ettirilen külliye, yaklaşık 1 milyon 751 bin 101 lira bedelle 4,5 yılda restore edildi

TİKa, Bosna Hersek'teki Elçi İbrahim Paşa Medresesi'ni restore ediyor!

Bosna Hersek Travnik'te yer alan Elçi İbrahim Paşa Medresesi'nin orijinalindeki minareler, TİKA tarafından yürütülen restorasyon projesi ile 101 yıl sonra yeniden hayata geçirilecek...

Bursa Demirtaşpaşa İlkokulu için 3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa’nın köklü eğitim kurumları arasında yer alan ve yıkılan eski binası 1968 yılında yeniden yapılan Demirtaşpaşa İlkokulu, hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın tarafından modern bir eğitim kurumu haline getirildi.

ABD'de 2. el konut satışları Ağustos 2018'de değişmedi!

ABD’de ikinci el konut satışları Ağustos'ta bir önceki aya kıyasla değişmeyerek 5 milyon 340 bin oldu..

Türkiye'nin El-Bab'da inşa ettiği hastane açıldı!

Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı ile teröristlerden temizleyerek mahalli idaresini kuran El Bab’da inşa ettiği 200 yataklı hastane hizmete açıldı.

Bursa Demirtaşpaşa İlkokulu için 3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın tarafından baştan aşağı yenilenen Demirtaşpaşa İlkokulu’nda eğitim, 17 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

Elçi İbrahim Paşa Medresesi Haberi

Elçi İbrahim Paşa Medresesi

Bosna Hersek'in Travnik kentinde yer alan tarihi Elçi İbrahim Paşa Medresesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) imzası ile yürütülen proje ile yeniden orijinal görünümüne kavuşacak.

Elçi İbrahim Paşa Medresesi'ndeki minareler, proje ile 101 yıl sonra yeniden inşa ediliyor.

Travnik'te 1706 yılında açılan ve halen eğitim verilen Elçi İbrahim Paşa Medresesi'nin minarelerinin iki ay içinde tamamlanması planlanıyor. 

TİKA Saraybosna Koordinatörü Ömer Faruk Alımcı, Anadolu Ajansı muhabirine açıklama yaptı. Alımcı, Bosna Hersek'te farklı alanlarda birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, TİKA'nın burada 1995 yılından beri 900'e yakın proje gerçekleştirdiğini belirtti.

Alımcı, Elçi İbrahim Paşa Medresesi'ne geçmiş yıllarda birçok restorasyon yapıldığını ve medresenin orijinalindeki minarelerin 101 yıl önce yıkıldığını söyledi.

Elçi İbrahim Paşa Medresesi'ndeki minarenin takılma süreci başladı. Alımcı, "İskeletleri yerleştirildi. Minarelerin dışı da...