29 / 03 / 2024

Ragıp Paşa Köşkü icradan satışa çıktı! İşte 116 yıllık tarihi köşke biçilen fiyat

Ragıp Paşa Köşkü icradan satışa çıktı! İşte 116 yıllık tarihi köşke biçilen fiyat

İstanbul'un Kadıköy semtinde 116 yıl önce inşa ettirilen Ragıp Paşa Köşkü, mahkeme kararıyla satışa çıktı. İşte icratan ihaleyle satışa çıkan köşk için istenen rakam ve köşkün tarihine ilişkin detaylar....



İstanbul'un Kadıköy ilçesi Caddebostan Sahili'nde yer alan ve halk arasında Perili Köşk olarak bilinen Ragıp Paşa Köşkü icradan satışa çıkarıldı. Osmanlı'nın son dönemi ve Cumhuriyet'e tanıklık eden köşkün sahipleri köşke uzun süre atıl vaziyette bıraktıktan sonra mahkeme kararıyla satılması konusunda uzlaştı.

Anadolu 25.İcra Hukuk Mahkemesi kararıyla icra yoluyla yeni sahibine satılacak köşkü almak isteyenlerin ise 449 milyon lira bedel ödemesi gerekiyor.

Kadıköy'ün tarihi ve simge binaları arasında en dikkat çeken yapısı olarak dikkat çeken köşk, Osmanlı İmparatorluğu Padişahı 2. Abdülhamid'in mabeyincisi Ragıp Paşa tarafından Sirkeci Garı'nın da mimarı olan Prusyalı August Carl Friedrich Jasmund'a 1906'da inşa ettirilmişti.

Ragıp Paşa Köşkü icradan satışa çıktı! İşte 116 yıllık tarihi köşke biçilen fiyat


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön