20 / 04 / 2024

1985 yılında Ragıp Paşa Köşkü, Arap milyarderlerine karargah olacakmış!

1985 yılında Ragıp Paşa Köşkü, Arap milyarderlerine karargah olacakmış!

Bedii Cihaner tarafından 380 milyon liraya satın alınan ve restore edilen Ragıp Paşa Köşkü, ülkemize gelecek Suudi Arabistan Kral ailesine ve petrol milyarderi turistlerin karargahı olacakmış.



1985 yılında Ragıp Paşa Köşkü, Arap milyarderlerine karargah olacakmış!


Sarıyer Belediyesi'ne rakip çıktı


RAGIP PAŞA KÖŞKÜ ''SUUDİ KRALİYET AİLESİ''NE KARARGAH OLACAK


Türk asıllı Suudi Arabistanlı işadamı Bedii Cihaner ile kardeşi, Caddebostan'daki tarihi Ragıp Paşa Köşkü'nü restore ederek, üst seviyedeki Arap turistlere hizmet verecek bir merkez haline getirdiler. 


Kemal ÖNDER


   Arap turizmine hizmette Sarıyer Belediyesi'ne dev bir rakip çıktı. Cihaner Turizm ve Seyahat A.Ş.

   Türk asıllı Suudi Arabistanlı işadamı Bedii Cihaner tarafından 380 milyon liraya satın alınan Caddebostan'daki tarihi Ragıp Paşa Köşkü'nde üst seviyedeki Arap devlet ve işadamlarına hizmet verecek olan şirket önceki gün ''sazlı sözlü'' bir törenle açıldı.

   150 yıldan fazla bir geçmişe sahip tarihi köşkü de yeniden ihya ederek Türk turizmine kazandıran Bedii Cihaner törende yaptığı konuşmada, şirket merkezi olarak seçtikleri Ragıp Paşa Köşkü'nün kısa sürede, ülkemize gelecek olan Suudi Arabistan Kral ailesi mensupları da dahil, yüzlerce petrol milyarderlerinin karargahı olacağını söyledi.

   Çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı törende misafirlerinin ısrarları üzerine mevlithanlara dahi taş çıkartan yanık sesi ile saz heyeti eşliğinde Türkçe ve Arapça şarkılar okuyan Bedii Cihaner, şirketin faaliyetleri konusunda da şöyle dedi:

   ''İstanbul'un, Marmara Denizi kıyılarındaki en mutena semtlerinden biri olan Caddebostan'da, Adalar manzaralı, asırlık ağaçlarla, yemyeşil çimler ve rengarenk çiçeklerle çevrili tarihi köşkü merkez olarak seçtik. Şirketimiz Arap aleminin seçkin devlet ve işadamları trafiğini Türkiye üzerinde yoğunlaştıracaktır. İstanbul'da tatil yapmayı düşünen petrol milyarderlerine ev ve arsa temininden tutun da fiyatları 20 ile 60 milyon lira arasında değişen Hereke dokuması ipek halılar ve çeşitli antika eşyalara kadar, akla gelen her türlü şeyi pazarlayacaktır. burada konaklayacak olan misafirlerimiz çarşı pazar gezmeyecekler, kuyumcularla, halıcılarla, antikacılarla görüşmelerini burada yapacaklardır.''


(1985 yılında Reşat Altın 38.769 liraya satılıyormuş.)


Tercüman Gazetesi 20 Mayıs 1985



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön