23 / 04 / 2024

elektrik faturası düzenleme

elektrik faturası düzenleme

Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında, çalışan ve tüketicilerin sağlığının korunması amacıyla sayaç okumalarının yapılamayacağı bölgelerde elektrik ve doğal gazda 3 ay süreyle "kıyasen fatura düzenlemesi" yapılacak.

Merkez Bankası Başkanı tarih verdi! Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında düzenleme yapılacak! 

Merkez Bankası Başkanı'nın yeni Başkanı Fatih Karahan, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki günlerde düzenleme yapılacağını açıkladı. Elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor? İşte ayrıntılar...

Elektrik faturasına zam mı gelecek? Elektrik faturasında zam var mı?

Elektrik faturaları son dönemde yüksek gelmeye başladı. Vatandaşlar elektrik faturasına yeni bir zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. İşte elektrik faturalarıyla ilgili son durum.

Konteyner ve çadırlar için elektrik faturası düzenlenmesi! İşte detaylar!

Konteyner ve çadırlar için elektrik faturasında düzenlemeye gidildi. İşte detaylar!

Elektrik faturası uçuşa geçenler dikkat! Bunu yaparsanız faturanız tak diye düşüyor

Elektrik faturası yüksek gelen vatandaşlar faturalarını nasıl düşüreceklerinin hesabını yapıyorlar. Elektrik faturası yüksek gelen vatandaşlara çok önemli bir öneri yapıldı.

Elektrik faturası yüksek gelenler hemen buraya bir baksın! Faturanız birden düşecek!

Yeni senede yapılan zamlardan sonra yüksek gelen elektrik faturaları vatandaşın belini büküyor. Elektrik faturalarında tasarruf etme taktikleri arayan vatandaşlar da farklı yöntemler deniyor. Bu yöntemleri uygulayan yüksek faturalardan kurtuluyor. İşte elektrik faturası düşürmenin herkesten saklanan

Elektrik faturası nasıl kesiliyor?

Elektrik faturası her ayın belli dönemlerinde hanelere yollanmaktadır. Elektrik faturaları, 25 ile 35 gün ara ile oluşturulur ve abone olan kişilerin adreslerine ya da mail adreslerine yollanmaktadır. İşte bu konuda merak edilenler!

Milyonlarca tüketiciye müjde! Elektrik faturası için şok karar!

Milyonlarca vatandaşın gündeminden düşmeyen elektrik faturaları için yeni düzenleme geliyor. Peki elektrik faturalarında yeni düzenleme nasıl olacak? Üzerinde çalışılan alternatifler neler? İşte ayrıntılar...

Vatandaşa müjdeli haber! Elektrikte yeni düzenleme!

Sıcak hava ve kuraklık sebebiyle meskenlerde artan elektrik tüketim talebinin üretimden fazla olmasında dolayı sık sık elektrik kesintileri yaşanmaya başladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) vatandaşın bu mağduriyetini gidermek için yeni bir düzenlemeye gidiyor.

Katarlı Şeyh Thani oteline gelen elektrik faturasına itiraz etti!

Marmaris'teki beş yıldızlı oteline gelen elektrik faturasına itiraz eden Katarlı Şeyh Thani, davayı kazandı. Şeyh, 3 yıl geriye dönük olarak 248 bin 400 lira kayıp kaçak bedelini aldı

Elektrik faturası gecikme zammı 2015!

Mesken ve işyerlerinde okunan sayaç değerine göre düzenlenen fatura bedelinin zamanında ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Peki, elektrik faturası gecikme zammı 2015 ne kadar?

Elektrik faturasındaki bedeller, 'dağıtım bedeli' olarak toplanacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun 'nun ( EPDK ) yönetmelik taslağına göre, elektrik faturalarındaki bedeller, "dağıtım bedeli" adı altında tek başlıkta toplanacak.

Düzenleme ortaklık payına neler girer?

Düzenleme ortaklık payı uygulamaları, İmar Kanununun 18. maddesinde ve bu madde için hazırlanan yönetmelik kapsamında düzenleniyor. Peki, düzenleme ortaklık payına neler girer? Düzenleme ortaklık payı nasıl belirlenir?

Düzenleme sınırı nasıl tespit edilir?

Düzenlenecek imar adalarının imar plânına göre yol, meydan, park gibi umumi hizmetlere ayrılan ve tescile tâbi olmayan alanlar ile cami ve karakol yerlerini çevreleyen sınır olarak tanımlanan düzenleme sınırı nasıl tespit edilir?

elektrik faturası düzenleme Haberi

elektrik faturası düzenleme

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında karantinaya alınan, idari kararlar sebebiyle sayaç okumalarının durdurulduğu ve sayaç okuma yapan çalışanların sosyal mesafelerini koruyamayacağı durumlarda, elektrik ve doğal gaz faturalarında "kıyasen" düzenleme yapılacak. Söz konusu uygulama, 3 ay süreyle yürürlükte kalacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 salgınının yayılmasını engellemek ve sosyal izolasyonun sağlanması amacıyla uzman kurul ve kurumların tavsiyeleri doğrultusunda sayaç okumalarında yeni bir düzenlemeye gidildi. Buna göre, sektör çalışanlarının ve tüketicilerin sağlığının korunması amacıyla elektrik ve doğal gazda "Kıyasen Fatura Düzenlemesi" hayata geçirilecek.

Söz konusu düzenleme, sadece karantinaya alınan, idari kararlarla sayaç okumalarının durdurulduğu yerleşim yerleri ve sayaç okuma yapan çalışanların sosyal mesafelerini koruyamayacağı durumlarda geçerli olacak ve 3 ay süreyle uygulanacak. Bu kapsamda, sayaç okunamayan tüketiciler...