19 / 04 / 2024

Elektrik Piyasası Kanunu

Elektrik Piyasası Kanunu

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun onaylandı. buna göre; özel mülkiyet taşınmazların yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak belirlenmesi halinde, bu alanlar üzerinde acele kamulaştırma yapılabilecek.

Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik yapılacak!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda kabul edildi.

Tüketici Birliği Federasyonu ve Derneği elektrik piyasası kanununa tepkili!

Tüketici Birliği Federasyonu ve Derneği elektrik piyasası kanunu tasarısın “tepkiliyiz” konulu basın toplantısı düzenliyor. Basın toplantısı 2 Şubat 2015 günü saat 11:30'da düzenlenecek.

EPDK ortaklık esaslarını düzenleyen yönetmeliği onayladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ( EPDK ), Enerji Borsası’na sektör şirketlerinin ortaklık esaslarını düzenleyen yönetmeliği onayladı. Bu onay, aynı zamanda şirketlere ortaklık çağrısı niteliği taşıyor.

OSB'ler kendi güneş santralini kurabilecek!

Elektrik Piyasası Kanun Tasarısı ile güneş enerjisi santralleri için 600 MW üst sınır kalkacak.OSB'ler kendi güneş santralini lisanssız kurabilecek.

EPDK'dan elektrik ve doğalgaz şirketlerine sert uyarı! Depremzedeleri mağdur edenlere bedeli ağır ödetilecek 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "elektrik ve doğalgaz, dağıtım ve görevli tedarik şirketleri ile oturum yaparak emniyet bedeli hususunda afetzede vatandaşlara hiçbir zorluk çıkartılmaması için gerekli ikazları yaptık" dedi.

EPDK’dan kritik doğalgaz açıklaması! Hemen bakın!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen iki büyük depremin elektrik piyasasındaki önlisans ya da üretim lisansı sahibi tüzel kişilerle doğalgaz piyasasındaki lisans ve sertifika sahibi gerçek ve tüzel kişilerin bazı süreli yükümlülükleri açısından "mücbir sebep" olarak kabul edilmesine karar verildi.

O borçlar siliniyor! Teklif Meclis'ten geçti! İşte detaylar!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Meclis'ten geçti. İşte haberin detaylar!

Hyundai Kona Elektrik kaç lira oldu? Şimdi al 6 ay sonra ödemeye başla! 18 Eylül 2022 Kona Elektirik fiyat listesi

Türkiye’de piyasası ve kullanıcı sayısı hızla artan elektrikli otomobiller arasında en çok satanlar otomobillerden olan Hyundai Kona Elektrik özellikleri ve kampanya fiyatlarıyla cezbediyor. 484 kilometrelik sürüş menzili, elektronik vites paneli, ve 10.25 inc dokunmatik bilgi eğlence sisteminin yan

AB, elektrik piyasasının çalışmamasından dolayı Putin'i suçluyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa'daki elektrik piyasalarının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den dolayı düzgün çalışmadığını söyledi.

Vatandaşları dehşeti düşüren gelişme! Elektrik faturalarına zam yolda!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karar doğrultusunda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, elektrik piyasasındaki azami fiyat limitini yükseltti. Kararın elektrik faturalarına zam olarak yansıması bekleniyor.

Elektrik piyasasında işlem hacmi arttı! 928 milyon 916 bin 566 lira...

Bir megavatsaat elektriğin fiyatı yarın için en yüksek 3 bin 750 lira, en düşük ise 500 lira olarak kayda geçti.

Piyasayı elektrik korkusu sardı Temmuzdan sonra yüzde 86’ya kadar zamlı almak zorunda kalacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun son aldığı kararla birlikte mesken hariç 80 bin TL ve üzeri elektrik faturası ödeyen abone grubu tüketicileri ulusal tarife sisteminden çıkarılacak. Böylelikle bu gurup elektriği yüzde 86’ya kadar zamlı almak zorunda kalacak.

Spot piyasada elektrik fiyatları yeniden belirlendi

Spot piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı yapılan son belirlemeye göre yarın için en yüksek 3 bin 149 lira 98 kuruş, en düşük 1612 lira oldu. Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 32,4 artarak 1 milyar 420 milyon 84 bin 883 li

Elektrik faturalarında yeni tarife! 32 milyon aboneyi kapsıyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu son zamanlarda sık sık gündeme gelen elektrik faturalarıyla ilgili olarak, "Mesken aboneleri için düşük kademe limiti günlük 8 kWh olarak belirlenmiştir. Bu oran 32 milyon aboneyi kapsamaktadır" ifadelerini kullandı.

EPDK'den elektrik tarifeleri açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu elektrik tarifeleri ile ilgili yaptığı açıklamada, devletin bütün nihai müşterileri bu sene de desteklemeye devam edeceğini bildirdi.

Tüketici Konfederasyonu, elektrik zamlarının iptali için dava açtı!

Tüketici Konfederasyonu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 1 Ocak 2022 itibarıyla yüzde 50 ila yüzde 12 aralığında yapılan elektrik zamlarının iptali için yargı yoluna başvurdu.

Bu kriterlere dikkat! Borçtan dolayı elektriğiniz kesilmeyecek!

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Elektrik Piyasası Kanunu Haberi

Elektrik Piyasası Kanunu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6719 sayılı "Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"u onayladı.


Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan'ın onayladığı "Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi. 


Yenilenebilir enerji kaynak alanları

Yenilenebilir enerji kaynak alanlarını kullanacak tüzel kişilerde aranacak koşulların belirlenmesi, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) tarafından bağlantı görüşü verilmesi ve kapasite tahsisi yapılması, yapılacak yarışma, yenilenebilir enerji kaynak alanı tahsisi, teminat alınması, yükümlülüklerin yerine getirilmemesi halinde teminatın irat kaydedilmesi, yurtiçinde üretim veya yerli malı kullanım şartı ile uygulamaya ilişkin usul ve esaslar, bakanlıkça yürürlüğe konulan yönetmelikle düzenlenecek.


Yenilenebilir enerji kaynak alanlarında kurulacak üretim tesislerinde kullanılacak aksam için bakanlık tarafından yönetmelikle belirlenecek şekilde yurtiçinde üretim veya yerli malı kullanım şartı...