28 / 03 / 2024

elektrik üretim santrali türkiye ırak

elektrik üretim santrali türkiye ırak

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız: "Irak Elektrik Bakanı Kasım el-Fehdavi ile Irak'ta doğalgazdan elektrik üretimi amacıyla kapasitesi 3 bin megavat olan elektrik üretim santrali anlaşması imzalayacağız" dedi...

Erenay Enerji Elektrik Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Erenay Enerji Elektrik Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Atilla Süne tarafından kuruldu.

Kypsela Biyokütle Ve Elektrik Üretim Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Kypsela Biyokütle Ve Elektrik Üretim Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de Gülşah Kaplan tarafından kuruldu.

Bursa Nilüfer'de 1.4 milyar TL'ye icradan satılık elektrik üretim santrali!

T.C. Bursa 7. İcra Dairesi, Bursa ili, Nilüfer ilçesi, Minareli Çavuş Mahallesi'nde yer alan elektrik üretim santralini 1 milyar 388 milyon 375 bin 367 TL'ye satıyor...

Pegasi Sular Elektrik Üretim İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pegasi Sular Elektrik Üretim İnşaat Ve Ticaret  Anonim Şirketi Kartal’da   50 bin TL sermaye bedeli  ile Emre Atar tarafından kuruldu.

Özelleştirmelerden 2020 yılında 22 milyon dolar gelir elde edildi!

Özelleştirme İdaresi, coronavirüs etkilerinin yoğun şekilde hissedilmesine rağmen 2020 yılında elektrik üretim santrali, liman ve taşınmaz başta olmak üzere çeşitli alanlardaki toplam 80 özelleştirme ihalesini tamamladı.

Emba Elektrik Üretim Anonim Şirketi Adana Özel Endüstri Bölgesi'nin sınırları değişti!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre, Emba Elektrik Üretim Anonim Şirketi Adana Özel Endüstri Bölgesi'nin sınırları değişti.

BHE Enerji Mühendislik Müşavirlik Elektrik Üretim İnşaat Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Enerji Mühendislik Müşavirlik Elektrik Üretim İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı. BHE Enerji Mühendislik Müşavirlik Elektrik Üretim İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli Şişli'ye yapıldı.

Grc Enerji Elektrik Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Grc Enerji Elektrik Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 800 bin TL sermaye bedeli ile sermaye bedeli ile kuruldu. 

Kızılcakaya Ges Enerji Elektrik Üretim İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kızılcakaya Ges Enerji Elektrik Üretim İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile İsmet Sancıoğlu tarafından kuruldu. 

Do-En Doğu Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

Do-En Doğu Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi bugün 1 milyon 500 bin TL sermaye ile Kadir Canlı ve Murat Şahin ortaklığında kuruldu.

Isparta Elektrik Üretim Çukurçayı HES değerleme raporunu yayınladı!

Ütopya Turizm İnşaat tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Isparta Elektrik Üretim Çukurçayı HES değerleme raporunu yayınladı.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazları özelleştiriyor. Özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin TL ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. verdi.

elektrik üretim santrali türkiye ırak Haberi

elektrik üretim santrali türkiye ırak

İSTANBUL (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Shell ile Şile açıklarında sondaj yapmayı planladıklarını söyledi.


Yıldız, Boğaziçi Enerji Kulübü Toplantısı'nda soruları yanıtladı.


Taner Yıldız, "Shell ile Şile açıklarında bir sondaj yapmayı planlıyoruz. Romanya baseninde petrol ve doğalgazla alakalı bulgular var. Bizim oraya yakın bloklarımız var. Bizim de çalışmamız lazım" dedi.


Yıldız, Shell ile yapılan anlaşmanın 300 milyon dolar değerinde olduğunu belirterek,  "Umarız ki çıkar. Varsa bulacağız. Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Araştırma Gemisi ile 1540 kilometrekarede 3 boyutlu ve 190 kilometrede 2 boyutlu sismik yaptık. Bu sismikler bizim burada sondaj yapmamızın doğru olduğunu söylüyor. Yüzde 50-50 hisseyle buraya başlayacağız. Hem masraflarına hem de gelirlerine ortak olacağız. Bu sondajın da ocak ayında başlamasını ümit ediyoruz" diye konuştu.


Irak’taki siyasi sürece değinen Yıldız,...