18 / 04 / 2024

Elektronik bilet nedir

Elektronik bilet nedir

Elektronik biletlere düzenleme hazırlığı başladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, yetki belgesi olmadan elektronik bilet satışı yapan acentelerle ilgili düzenlemeye gidiyor.

Minibüslerde İstanbulkart ne zaman geçerli olacak? İstanbul'da minibüslerde akbil mi basılacak?

UKOME toplantısında minibüsler ile ilgili alınan kararlar gündemde büyük yankı uyandırdı. Minibüslere elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilmesi teklifi konuşulmaya başladı. Peki, İstanbul'da minibüslerde akbil mi basılacak? İşte detaylar...

İstanbul'da yeni dönem: Artık minibüslerde de geçerli olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında İstanbul'da hizmet veren minibüslerin elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilip edilmesi görüşüldü. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi. Bundan böyle minibüslerde İstanbulkart'la da ödeme yapılabilinecek. 

İstanbul'da ulaşıma zam!

Mega kent İstanbul'da taksi, minibüs, elektronik bilet, taksi dolmuş ücretlerine yüzde 36 oranında, servis ücretlerine ise yüzde 27 oranında zam yapıldı.

İstanbul'da zamlı ulaşım bugün itibari ile başladı!

İstanbul'da toplu ulaşım ücretlerine yüzde 35 zam yapıldı. Bugün uygulamaya konulan yeni toplu ulaşım tarifesine göre, 2,60 lira olan tam elektronik bilet 3,50 lira, 1,25 lira olan öğrenci bileti 1,75 lira, 205 lira olan tam mavi kart 275 lira, 40 lira olan öğrenci mavi kartı 50 liradan satılıyor.

Engin Türkmen'den yüzde 35 zam açıklaması!

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (İSTESOB) talebi üzerine AKOM'da yapılan UKOME toplantısında, elektronik bilet ücret tarifelerine yüzde 35 zam yapılması kararı alındı.

Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektrik faturalandırma sürecinde enerji kullanım miktarının okunduğu cihazlar sayaç olarak nitelendiriliyor. Peki, elektronik sayaç nedir? Mekanik sayaç nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektrikte tek zamanlı tarife nedir?

Puantlı tarife olarak da bilinen çok zamanlı tarife; üç farklı zaman dilimlerinde farklı uygulanan elektrik tarifesine deniyor. Peki, elektrikte tek zamanlı tarife nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektronik sayaç nedir?

Elektronik sayaç; üç zamanlı ölçüm yapabilmektedir. Üç zamanlı ölçüm aralıkları: 06.00–17.00 Gündüz / 17.00-22.00 Puant / 22.00–06.00 Gece zaman aralıklarında tüketim ölçümü yapılabilmektedir. Peki, elektronik sayaç nedir?

Elektronik biletlere düzenleme hazırlığı başladı!

Elektronik biletlere düzenleme hazırlığı başladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, yetki belgesi olmadan elektronik bilet satışı yapan acentelerle ilgili düzenlemeye gidiyor.

İETT’nin İstanbulkart mobil başvuru merkezi Esenler’den hizmete başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği, antenli temassız kart teknolojisine dayanan bir elektronik bilet olan ve 2009 yılından bu yana kullanılan İstanbulkart’a daha kolay ulaşım sağlamak için İETT Mobil Başvuru Merkezi’ni hizmete açıyor...

Ankara - İstanbul YHT bilet fiyatı kaç TL?

Başbakan Erdoğan, Ankara - İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatının kaç TL olduğunu açıkladı. Yetişkinler için YHT fiyatı nedir? Çocuk ve yaşlılar için YHT bilet fiyatı ne kadar? YHT kaç gün ücretsiz?..

Metro Turizm 'e-bilet' iznini alan ilk firma oldu!

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre elektronik bilet ve yolcu listesi oluşturma izni alan ilk mükellef Metro Turizm Seyahat Organizasyon ve Ticaret Anonim Şirketi oldu...

KEP sistemi nedir?

Elektronik Tebligat Yönetmeliği hükümlerine göre, tebligat göndermeye yetkili mercilerin ve sermaye şirketlerinin KEP hesap sahibi olması zorunlu oluyor. Buna göre KEP sistemi nedir? İşte yanıtı...

Elektronik bilet nedir Haberi

Elektronik bilet nedir

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü yetki belgesi olmadan elektronik bilet satışı yapan acentelerle ilgili düzenlemeye gidiyor.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, "internet üzerinden otobüs bileti satışları"na yönelik bakanlığa gelen şikayetler üzerine yapılan kontrollerde bazı firmaların yolcu taşımacılığı alanında acentelik yetki belgesi olmadan faaliyet gösterdiği tespit edildi.


Bu firmaların elektronik ortamda tahsilat yaparak on-line otobüs bileti düzenlediği, bilet satışına esas olmak üzere elektronik cihazlardan verilen çıktı karşılığında bilet ücreti tahsilatı yaptığı, yetkisiz/korsan faaliyetlerde bulunan firmalara yine elektronik ortamda aracılık hizmeti sağladığı belirlendi. Bundan dolayı bilet alan bazı vatandaşın mağduriyet yaşaması ve yasalara uygun hareket ederek acentelik yetki belgesi alan esnafın haksız rekabete maruz kalması üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı harekete geçti.


Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, yaşanan mağduriyetlerin ve...