19 / 04 / 2024

Elmadağ Mobilyacılar OSB ne zaman bitecek

Elmadağ Mobilyacılar OSB ne zaman bitecek

Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ANKAMOB) Başkanı Hüseyin Taklacı, "Temeli bu yıl atılacak Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB tamamlandığında, ilk etapta 100'den fazla fabrika barındırması ve 20 binin üzerinde yeni istihdam sağlanması planlanıyor." dedi.

Mobilyacılardan indirim çağrısına yanıt! 31 Aralık son tarih

İndirim çağrılarının ardından mobilyacılar harekete geçti. Mobilya Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Güleç, federasyon üyesi 15 derneğin yıl sonuna kadar mobilyada perakende fiyatlarına zam yapmayacağını belirtti.

Mobilyacılar Avrupa’nın açığını Suudi Arabistan'la kapatacak!

Türk mobilya sektörü, AB pazarında yaşadığı açığı Suudi Arabistan’la kapatmak istiyor. 2023’ün ilk 5 ayında Suudi Arabistan’a 52 milyon dolarlık ihracat yapan mobilyacıların yıl sonu hedefi ise 200 milyon dolar.

Mobilyada ‘yaz’ bereketi! Düğün sezonu ve yazlık alışverişleri mobilya satışlarını canlandıracak!

Mobilyacılar, yaklaşan yaz aylarını iple çekiyor. Düğün sezonunun başlaması birlikte evliliğe adım atacak çiftlerin mobilya alışverişleri şimdiden artarken, yaz aylarında bahçe mobilyalarına olan talebin de artması sektörü iyice hareketlendirecek.

Yatırımcılar OSB'lerde yer bulamıyor!

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, OSB'lerde yer kalmadığını dile getirerek, OSB'de yer bulmak isteyen yatırımcıların kendisinden yardım istediklerini dile getirdi. 

İstanbul'daki OSB'lerde çarklar hızlı dönüyor!

Sanayinin önde gelen şehirlerinden İstanbul'da OSB'lere yapılan yatırımlar ve Kovid-19 sonrası gelen talep patlaması enerji tüketimlerini de yükseltti. 15'i Kimyacılar OSB, 11'i İstanbul Tuzla Organize Sanayi'den, 14 tanesi de Anadolu OSB'den olmak üzere toplamda üç OSB'ye 40 yatırım gerçekleşti.

Elmadağ'a mobilyacılar ihtisas OSB kuruluyor!

Ankara mobilya sektöründe merkez üssü olacak. Elmadağ'da kurulan mobilyacılar ihtisas OSB'de 100'den fazla fabrika kurulacak.

KDV indirimi uzatılırsa mobilyacılar için bayram olacak!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı, 'Hükümet kararıyla KDV indirimi uzatılırsa mobilyacı için işte o zaman gerçekten bayram sonrası yeniden bayram olacaktır' dedi.

Elmadağ Mobilyacılar OSB 20 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ANKAMOB) Başkanı Hüseyin Taklacı, "Temeli bu yıl atılacak Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB tamamlandığında, ilk etapta 100'den fazla fabrika barındırması ve 20 binin üzerinde yeni istihdam sağlanması planlanıyor." dedi.

İnegöl Mobilyacılar Odası, 2. Mobilya İhtisas OSB'den arsa istedi!

İnegöl Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “2. Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından Hizmet Destek Alanı projesi adı altında arsalar üretilip, odamıza kayıtlı olan üyelerimize sanayi sitesi yapmak istiyoruz'' dedi.

Mobilyacılar KDV indirimi istiyor!

Mobilya satışlarında KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesi talebinde bulunan sektör temsilcileri, bu indirim sayesinde satışların yüzde 35-40 civarında artacağını söylüyor.

Trabzon Mobilyacılar Sitesi için imzalar atıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon’un Arsin ilçesinde hayata geçirilecek Mobilyacılar Sitesi için imzalar atıldı.

Mobilyacılar KDV indiriminin yasalaşmasını istiyor!

KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesiyle mobilya sektöründeki satış oranları yüzde 30’un üzerine çıktı. Mobilyacılar KDV indiriminin yasalaşmasını istiyor.

Yatırımcılar OSB sorunlarının çözülmesini bekliyor!

Üretim alanında faaliyet gösteren firmalar fabrika yatırımı için OSB ile ilgili sıkıntıların çözülmesini bekliyor. MFK Makine yatırım için sıraya girdi.

Elmadağ Mobilyacılar OSB ne zaman bitecek Haberi

Elmadağ Mobilyacılar OSB ne zaman bitecek

Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ANKAMOB) Başkanı Hüseyin Taklacı, Anadolu Ajansı muhabirine, Siteler mobilya esnafı için Elmadağ ilçesinde kurulacak, "Elmadağ Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi"ne (OSB) ilişkin açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Siteler'in, 1950'li yıllarda oluşmaya başladığını anlatan Taklacı, bugün bölgenin Ortadoğu ve Balkanların en büyük mobilya üretim sanayisi haline geldiğini belirtti. Siteler'in, 3-5 katlı dikey binalardan ve metrekare olarak küçük atölyelerden oluştuğunu dile getiren Taklacı, alan darlığının üretici esnafın yanında tüketicileri de zor durumda bıraktığını söyledi. Siteler'de üretim ve sosyal amaçla kullanılacak yeterli alan olmadığı için OSB statüsü de alınamadığını Taklacı, bu sebeple sektöre ilişkin karar ve yaptırımların uygulanamadığını dile getirdi.

Taklacı, Siteler'in ağaç işleri mobilya sanayisi ile uluslararası pazarlarda rekabet edecek konumda üretim yaptığını...