10 / 12 / 2025
fuzul

elsad 2015 kentsel dönüşüm raporu

elsad 2015 kentsel dönüşüm raporu

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği İmar ve Kentsel Dönüşüm Çalışma Grubu tarafından hazırlanarak Vali ve Belediye Başkanına iletilen Elazığ İmar Revizyonu ve Kentsel Planlama Süreci Raporu basına açıklandı.

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2016!

Kira Yardımı Uygulamaları Klavuzunda kentsel dönüşüm kira yardımı şartlarına yer veriliyor. 2015 yılından itibaren kira yardımı için yapılan başvurularda ikamet koşulu aranıyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2016..

Emlak sektörü, kentsel dönüşümlerle patlama yaşayacak!

Emlak sektörünün 2015 yılında durgun geçtiğini belirten Antalya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Şeref Sağlam, "Emlak sektörü bu yıl hem iç piyasada yabancıya satışta hem de kentsel dönüşümlerle patlama yaşayacak" dedi.

Eskişehir'de akıllı kentsel dönüşümün 2015 yılı değerlendirildi!

Eskişehir'de geleceğin yaşanabilir kentini kurmak amacıyla Tepebaşı Belediyesi'nde "Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması için Yenileme Modeli" (REMOURBAN) Projesi, 2015 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kentsel dönüşüm bu yıl hız kazanacak!

Geride bıraktığımız 2015 yılında en çok konuşulan kent sorunlarından biri, şüphesiz emsal artışı idi. Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezi ve 17 ilçeyi kapsayan genel nitelikli tavsiye kararıyla kentsel dönüşüm teşvik edilmişti...

2016 Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm yılı olacak!

Bursa Osmangazi Belediyesi, 2015 yılında hız verdiği kentsel dönüşüm çalışmalarına 2016 yılında yepyeni projeler de dahil ederek sadece ilçenin değil tüm kentin çehresini değiştirmeyi hedefliyor.

TOKİ Bingöl Merkez kentsel dönüşüm projesi sözleşme tarihi!

TOKİ Bingöl Merkez kentsel dönüşüm projesi sözleşme tarihi son günü 30 Kasım 2015 olarak belirlendi. Sözleşme imzalamaları T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Kültür Caddesi/ Bingöl Şubesinde gerçekleştirilecek.

2015 Yeni Mamak kentsel dönüşüm kura sonuçları!

2015 Yeni Mamak kentsel dönüşüm kura sonuçları henüz açıklanmadı. Kura çekiliş töreni bugün düzenlenen proje 11 etap halinde hayata geçiriliyor.

Bursa Soğanlı kentsel dönüşüm projesi ihale edilecek!

Osmangazi Belediye Başkanlığı, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kat karşılığı inşaat yaptırılacak. İhaleler 17 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Hüseyin Erkanlı: Kentsel dönüşümün arkasında siyasi irade şart!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği (KENTDER) Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, 1 Kasım 2015 genel seçimlerinin ülkemiz için hayırlı olmasını dilediğini ve kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılmasını umduklarını söyledi.

Selimiye Camii çevresi kentsel tasarıma mali destek!

Trakya Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı çerçevesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu. Edirne Belediye Başkanlığı’nın Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım Ve Peyzaj Projesi de desteklenecek.

TOKİ Bayburt Merkez'de kentsel tasarım projesi hazırlatacak!

TOKİ Bayburt Merkez Genç Osman Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kentsel tasarım projesi hazırlatılması işi ihalesi 10 Kasım 2015 tarihinde saat 11.00'de gerçekleşecek.

Bursa Nilüfer kentsel yenilemede Türkiye'ye örnek olacak!

Nilüfer'de, belediyenin 2015 yılında en ağırlıklı maddelerinden biri olan "kentsel yenileme" insan odaklı gerçekleştirilecek. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentsel yenilemede Türkiye'ye model olacaklarını söyledi.

Melikgazi'de kentsel dönüşüm kapsamında 642 daire inşa edildi!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kentsel dönüşümün başarı ile uygulandığını Melikgazi İlçesi'nde 2015 yılında 642 daire ile 2 dükkan inşa edildiğini söyledi.

elsad 2015 kentsel dönüşüm raporu Haberi

elsad 2015 kentsel dönüşüm raporu

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği, Elazığ'ın İmar revizyonu ve kentsel planlama sürecine ilişkin bir rapor hasırladı. Elazığ Valiliği ve Elazığ Belediyesi'ne sunulan raporda kentin imar ve kentsel dönüşümüne kolaylık sağlayacak öneriler yer alıyor. İmar planlarının şehirlerin sosyal, ekonomik ve kültürel dokusunu meydana getiren en önemli hücrelerden biri olduğu vurgulanan raporda. Kent planlan hücreler indeki bozuklukların, ilk etapta şehri yaşanılabilir olmaktan uzaklaştırdığı ve akabinde kentin sosyal ve ekonomik cazibesini kaybetmesine neden olduğu belirtildi. 


Elazığ'ın günümüz itiban ile bir cazibe merkezi olmamasında imar planlarında yıllardan beri işlenen hatalı uygulamaların etkisinin iyi idrak edilmesi gerektiği vurgulanan raporda Elazığ'ın gelecek 4ü yıllık planlama esaslannın belirleneceği revizyon sürecinin iıısanlann daha yaşanabilir ve refah düzeyi yüksek bir kenti fazlasıyla hak ettiği bilinci esas alınarak ve hakkaniyet çizgisi...