29 / 03 / 2024

emekli evine haciz gelir mi

emekli evine haciz gelir mi

Haciz, borçlunun borcunu ödeyemediği durumlarda alıcı tarafından başlatılan yasal süreç oluyor. Bir emeklinin evine borcundan dolayı haciz gelir mi?

Emekli maaşına haciz konabilir mi? SSK ve Bağkur emeklileri aman dikkat!

Son zamanlarda emekli maaşları ile ilgili en çok merak edilen sorular arasında ‘Emekli maaşına haciz gelir mi?' sorusu yer  alıyor. Peki emekli maaşına haciz konabilir mi? 

Emekli maaşına haciz konabilir mi? Emekli maaşına haciz kimler koyabilir?

Emekli maaşı alan vatandaşlar, borç ödemede yaşadıkları olumsuz durumlardan ötürü emekli maaşlarına haciz konulabilir mi? merak ediyorlar. İşte bu konudaki detaylar!

Emekli maaşlarında haciz şoku! Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Sakın bunları yapmayın! Hemen kontrol edin!

Milyonlarca emekli, borçları sebebiyle maaşlarının haciz konusu olup olmayacağını merak ediyor. Peki emekli maaşı haciz konusu olur mu? İşte emeklilerin merak ettiği o sorunun yanıtı... 

Emekli maaşlarına haciz konulabilir mi, Emekli maaşına hangi durumlarda kesinti uygulanır?

Emekli maaşlarına haciz konulması mümkün mü, emekli maaşlarına hangi durumlarda kesinti uygulanır, emeklilikte hangi yaş düzenlemesi esas alınır, mahkumun emekli maaşını almak için emeklilik başvurusu nasıl yapılır sorularının cevapları haberimizde...

Emeklinin evine haciz konulur mu?

Haciz, borçlunun borcunu ödeyemediği durumlarda alıcı tarafından başlatılan yasal süreç oluyor. Bir emeklinin evine borcundan dolayı haciz gelir mi?

Kardeşlerin mirastaki saklı payı nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda babasının hayattayken borçlandığını belirten okuyucu, evine haciz konulmasına karşın evini kardeşine devrettiğini aktardı. Kardeşin evleneceğini ve eve ihtiyacı olduğunu, evden çıkmalarını söylediğini aktaran okuyucu hakkı olup olmadığını sordu.

Serdar Ortaç: Chloe evime haciz koydurdu!

Maddi anlamda zor zamanlar geçiren Serdar Ortaç eski eşi Chloe Loughnan'ın evine haciz koydurduğunu dile getirdi.

Thodex soruşturmasında haciz işlemleri başlıyor!

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan Thodex vurgununa yönelik yapılan operasyonda Faruk Fatih Özer'in evine haciz işlemi uygulanacak. 

Ailenin tek evine haciz gelir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Köyde babamın tek evi var. Birine kefilliğinden dolayı varlık şirketi oturduğu evi icradan satılığa çıkardı. Babamın köydeki evi satılır mı? Evde babam ve annem oturuyor. Başka oturacak evleri yok. Ne yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

Emina Jahović, Mustafa Sandal’ın evine ve ofisine haciz yolladı!

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Üstündağ bugünkü yazısında Emina Jahović'in Mustafa Sandal’ın evi ve ofisine haciz yolladığını yazdı... İşte Üstündağ'ın o yazısı...

Ünlü işadamı Ali Gürsoy'a haciz şoku!

Melis Çiftçi, ünlü işadamı Ali Gürsoy hakkında haciz işlemi başlattı. 33 bin 332 TL’lik alacağı için eşinin ailesinin evine haciz memuru gönderen Melis Çiftçi, bu kadarına da 'pes' dedirtti.

Emekli maaşına haciz gelir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Birkaç şirkette yöneticilik yaparken emekli oldum. Şirketlerden iflas edenler olmuştu. Ödenmeyen işçi primleri için SGK emekli maaşıma haciz tatbik etmeye başladı. SGK’nın emekli maaşımın yüzde 25’ine haciz tatbiki doğru mudur?' sorusunu yanıtladı.

Emeklilerin gayrimenkullerine haciz gelebilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında ''Emekli maaşına haciz gelir mi?'' sorusunun yanıtını kaleme aldı.

emekli evine haciz gelir mi Haberi

emekli evine haciz gelir mi

Gayrimenkulü olan emekliler bazı şartlarda vergi indirimlerinden yararlanabiliyor. Ancak başka evi, geliri olan ya da iş yapan emekliler indirimden faydalanamıyor. Emekliler borcu olması durumunda mevcut tek evlerine haciz konulup konulamayacağını da merak ediyor. 

Haciz işlemi yapılan icra başvurusunun kesinleşmesinin ardından beraber borçlunun taşınmaz ve taşınır mallarına, alacaklının talebi üzerine el konulması işlemine deniyor. Devlet eliyle yapılan bu işlemde karar hem adli hem de idari makamlarca veriliyor.

Peki, bir emeklinin evine borcundan dolayı haciz gelir mi? Emeklinin evine haciz konulur mu? İşte merak edilenler...

EMEKLİNİN EVİNE HACİZ KONULUR MU?

İcra ve İflas Kanunu'nde haczedilemeyecek mallar arasında borçlunun haline münasip evi de yer alıyor. Emeklinin evi haline münasipse haczedilemiyor. 

Ancak, evin değerinin fazla olması halinde bedelinden haline münasip bir kısmı, ihtiyacını karşılayabilmesi amacıyla borçluya bırakılmak üzere haczedilerek...