25 / 04 / 2024

Thodex soruşturmasında haciz işlemleri başlıyor!

Thodex soruşturmasında haciz işlemleri başlıyor!

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan Thodex vurgununa yönelik yapılan operasyonda Faruk Fatih Özer'in evine haciz işlemi uygulanacak. 



Uzun bir süre Türkiye gündemini meşgul eden Thodex skandalına ilişkin yeni gelişmeler yaşanıyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; çok sayıda kişiyi mağdur eden kripto para birimi olan Thodex'in kurucusu olan Faruk Fatih Özer'in evi için haciz kararı uygulandığı açıklandı. 

Faruk Fatih Özer 20 Nisan'da İstanbul Arnavutluk Havalimanı'ndan Arnavutluk Tiran'a kaçtığı öğrenilmişti. Thodex vurgunu nedeniyle mağdur olan binlerce vatandaş ise kayıplarını geri alabilmek için suç duyurusunda bulunarak haciz işlemleri için talepte bulunmuşlardı. Mağdurlardan birinin 28 bin 460 TL'si için icra talebine İstanbul Anadolu 2. İcra Dairesi'nden onay verildi. 

Thodex soruşturmasında haciz işlemleri başlıyor!

Alınan karar sonrasında  Faruk Fatih Özer'in yaşadığı tespit edilen Sinan Keskin Kocaeli Darıca'da bulunan adresteki haciz işlemi uygulanacak. Öncelikle eşya tespiti yapılacak. Tespitin ardından alacaklı borcuna karşılık  eşyaları haciz edebilecek. Ancak verilen karara göre şu an için eşya tespiti yapılacak. İcra memurları, polis ve çilingir eşliğinde daireye girecek. Eşya tespitinden sonra söz konusu eşyalara el konulması bekleniyor. 

Başsavcılıktan Thodex açıklaması!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön