23 / 04 / 2024

emeklilerin emlak vergisi ödemesi

emeklilerin emlak vergisi ödemesi

Taşınmaz mal sahiplerinin her sene ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinde meskenler için vergi muafiyeti bulunuyor. Peki, emekli emlak vergisi muafiyeti 2015 şartları nelerdir?

Birer evi olan emekli karı-kocanın emlak vergisi muafiyet hakkı!

Emekli ve başka gelirleri olmayan karı-koca, brüt alanı 200 metrekarenin altında birer eve sahip olması durumunda emlak vergisi öder mi? İşte birer evi olan emekli karı-kocanın emlak vergisi muafiyet hakkı...

Emeklinin emlak vergisine ayar

Tek evi olan emeklinin de emlak vergisi ödemesini öngören tasarıda rötuş yapılıyor. Maaşı yüksek olanlardan vergi alınması görüşülüyor.

Tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder mi?

Emeklilerin 200 metrekarenin altındaki tek meskenleri için emlak vergisi oranı sıfır olarak uygulanıyor. Peki tek meskeni olan emekli, ilk yıl emlak vergisi öder m?

Emekli, engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödüyor mu?

Bayram ikramiyesi ve Temmuz zam oranları emeklilerin yüzünü güldürdü. Bununla beraber emekliler ile birlikte engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödemeyeceği açıklandı. Peki ödeme yapanlar paralarını geri alabilecek mi? İşte detaylar...

Emeklilerin emlak vergisi muafiyet şartları 2019!

Emeklilerin emlak vergisi muafiyeti yeniden gündeme geldi. Peki emlak vergisi muafiyetinden hangi koşullarda nasıl yararlanılır? Geriye dönük vergi iadesi almak mümkün mü?

Emekliler için emlak vergisi muafiyet şartları!

Emekliler, hiç gelirleri olmayanlar ve özürlüler ile gazilerin ve şehitlerin dul ve yetimlerinin de belli şartlarda emlak vergisi ödemesi gerekmiyor. Emeklilerin emlak vergisinden muaf olması için aranan şartları sizler için araştırdık...

6 maddede emeklilerin emlak vergisi muafiyeti şartları!

1319 sayılı Kanun kapsamında emlak vergisinden muaf olacak kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, emekliler vergiden nasıl muaf olur? İşte 6 maddede emeklilerin emlak vergisi muafiyeti şartları..

Emeklilerin emlak vergisinde sıfır oran uygulaması nedir?

Emlak vergisi ödemelerinden bazı mal sahipleri muaf olabiliyor.  Peki, emeklilerin emlak vergisinde sıfır oran uygulaması nedir?

6 soruda emeklilerin emlak vergisi muafiyeti!

Emlak vergisi tek mesken muafiyetinden emekliler de belli koşullarda yararlanabiliyor. Peki, hangi emekliler hangi koşullarda vergiden muaf olabilir? İşte 6 soruda emeklilerin emlak vergisi muafiyeti..

Emekliler hangi koşullarda emlak vergisi öder?

Emekliler, indirimli vergi uygulamasından faydalanıyor. Bunun anlamı, uygulamadan yararlanan emeklilerin emlak vergisi ödemeyeceği. Tabii istenilen şartlar sağlanırsa...

Tek evi olan emeklilerin emlak vergisi muafiyeti!

Emlak vergisinde tek evi olan ancak geliri olmayan kimseler vergiden muaf tutuluyor. Peki, tek evi olan emekliler emlak vergisi öder mi? İşte tek evi olan emeklilerin emlak vergisi muafiyeti..

Emeklilerin emlak vergisi muafiyeti kanunu!

Emlak vergisi kapsamında geliri olmayan mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Peki, emekliler de vergiden muaf olabilir mi? İşte emeklilerin emlak vergisi muafiyeti kanunu esasları..

Emekliler emlak vergisi muafiyetinden ne zaman faydalanabilir?

Emlak vergisi kanunu gereğince meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanabiliyor. Muafiyet kapsamında yer alan emekliler emlak vergisi muafiyetinden ne zaman faydalanabilir? İşte emeklilerin emlak vergisi...

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emeklilerin emlak vergisi ödemesi Haberi

emeklilerin emlak vergisi ödemesi

Emekli emlak vergisi muafiyeti 2015!

Taşınmaz mal sahiplerinin her sene ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinde meskenler için vergi muafiyeti bulunuyor. Muafiyetten yararlanmak için 200 metrekareyi aşmayan tek meskene sahip olmak gerekiyor.


Muafiyetten yararlanabilecek kimseler arasında emekliler de var mı yok mu? Emekli emlak vergisi muafiyeti 2015 şartları nelerdir?


Muafiyetten emeklilik maaşından başka geliri olmayan kimseler faydalanabilirken; çalışan emekliler bu muafiyetten yararlanamıyor. Aranan koşullara uygun emeklilerin bir dilekçe ile belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor.


Emekli emlak vergisi muafiyeti dilekçesi:


T.C.

.............. BELEDİYE BAŞKANLIĞI

MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ’NE

    

Emlak Vergisi kanununun 8. maddesi uyarınca aşağıda vasıfları açıklanan meskenime indirimli vergi nispeti uygulanmasını talep ediyorum.

       

-Hiçbir gelirim bulunmamaktadır.

      

-Türkiye sınırları içinde hisseli veya tam mülkiyet kapsamında brüt yüzölçümü 200 m2.'yi geçmeyen tek meskenim dışında başka meskenim bulunmamaktadır.

 ...