24 / 04 / 2024

emlak buhranı

emlak buhranı

1947 yılında Belediye ile Emlak Kredi Bankası'nın kurduğu şirketin konut buhranının önüne geçmek için Mecidiyeköy'de konut inşa etmeye başlaması emlak sahiplerini telaşa düşürmüş ve emlak sahipleri belediyenin konut yaptıramayacağını savunmuşlar.

1936 yılında İstanbul'da bina inşaatı azaldı!

1936 yılında İstanbul'da bina inşaatı son zamanlarda azalmış. İnşaatların şahsi teşebbüslerle yapılması, inşaat malzemelerinin pahalılığı ve faiz oranlarının yüksek olması inşaatların pahalıya mal olmasına sebep oluyormuş.

1947 yılında Emlak Bankası halk mahalleleri kuracak!

1947 yılına Emlak Bankası, İstanbul'da konut buhranının önüne geçmek için halk mahalleleri kuracakmış. Kumkapı ve Kurtuluş'ta birer mahalle kuracak olan Banka, buralarda üretilecek konutları 5 bin liradan satacakmış.

1947 yılında emlak sahipleri telaşta!

1947 yılında Belediye ile Emlak Kredi Bankası'nın kurduğu şirketin konut buhranının önüne geçmek için Mecidiyeköy'de konut inşa etmeye başlaması emlak sahiplerini telaşa düşürmüş ve emlak sahipleri belediyenin konut yaptıramayacağını savunmuşlar.

1949 yılında Emlak Bankası Levent Çiftliği'nde ev yaptırıyormuş!

1949 yılında mesken buhranını önlemek için belediye, Emlak Bankası'yla bazı teşebbüslere girişmiş. Levent Çiftliği'ndeki arazi ev inşası için Emlak Bankası'na satılmış. Binden fazla ev inşa edilecekmiş ve 20 sene taksitle satılacakmış.

1946 yılında Belediye ve Emlak Bankası küçük evler yapacakmış!

1946 yılında süren mesken buhranının yükünü azaltmak için İstanbul Belediyesi ve Emlak Bankası işbirliği yaparak yangın arsalarında küçük evler inşa edeceklermiş. Böylece şehrin imarına da katkıda bulunulacakmış.

1946 yılında mesken buhranını karşılamak için Emlak Limited Şirketi kurulacakmış!

1946 yılında İstanbul'da mesken buhranının önüne geçmek için İstanbul Belediyesi ve Emlak Bankası arasında Limited Şirketi kurulacakmış. Şirket tarafından yapılacak binalar tek tip olmayacakmış ve taksitle halka satılacakmış.

Emlak Fuarı'na bakmaya değil almaya gelecekler

En iyi yatırım aracı olarak görülen gayrimenkul alanındaki yenilikler İstanbul CNR Expo'da 2.EUROEMLAK Fuarı'nda "Emlak Festivali"nde tanıtılacak.

Emlak GYO 'hasılat'ı Ağa gibi alacak

Emlak GYO, hasılat paylaşımı modeliyle ürettiği projelerinde, Ağaoğlu'nun bin 200 konutluk My City Bahçelievler projesinde yaptığı kampanyayı uygulayacak

Milli Emlak Konya'da arsa satacak

Konya Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü Selçuklu ilçesinde bulunan 5 bin 523 metrekarelik arsayı satışa çıkardı.

Sahibinden.com'da emlak ilanları arttı

Geçtiğimiz yıl ekim ayından bu yana Türkiye'yi de yoğun olarak etkileyen ekonomik krizin bir etkisi de emlak ve vasıta ilanlarına oldu.

Emlak Bankası'ndan 46 satılık gayrimenkul

T.C Emlak Bankası, İstanbul, Ankara, Adana, Samsun, Antalya, Balıkesir, Diyarbakır, İçel, Kahramanmaraş, Denizli, Sivas, İzmir, Manisa, Trabzon, Edirne ve Yalova'da bulunan toplam 46 gayrimenkulu satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan Düzce'de satılık arsa

Düzce Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü İstanbul Caddesinde bulunan arsayı satışa çıkardı.

Emlak sektöründe istihdam tedbirleri

Emlak sektöründe gençlerin istihdamını artırmaya yönelik olarak AB tarafından desteklenen "Emlak Sektöründe İstihdam Tedbirleri Projesi" hayata geçirildi.

Emlakçılar krizden çıkışı meslek komitelerinde arıyor

Emlak Yasası'nın çıkmasını son 15 yıldır bekleyen emlak sektörünün temsilcileri, taleplerini daha yüksek sesle duyurabilmek için İTO Emlak Hizmetleri Komitesi'nde birleşiyor.

emlak buhranı Haberi

emlak buhranı


Emlak sahipleri telaşa düştüler


Belediye'nin Mecidiyeköy'de evler yaptırması, Belediyeler Kanunu'na aykırı görüldü ve İçişleri Bakanlığı'na müracaat edildi



     Türkiye Emlak Kredi Bankası'yla İstanbul Belediyesi'nin kurdukları şirketin mesken buhranını önlemek için Mecidiyeköy'de evler yapmak üzere faaliyete geçmesi üzerine İstanbul Gayrimenkul Mal Sahipleri Derneği, İstanbul Belediyesi'ne müracaat ederek bu faaliyete nihayet verilmesi istemektedirler. Dernek, bu hususta hazırladığı protestona




meyi İstanbul Belediyesi'ne göndermiş, bir cevap alamamış, ikinci müracaatlarını evvelki gün CHP Genel Sekreteri Hilmi Uran'a, üçüncü müracaatını da İçişleri Bakanlığı'na yapmıştır. 

   ...