19 / 04 / 2024

emlak satış işlemleri

emlak satış işlemleri

Gayrimenkulü güvenli liman olarak gören yatırımcılar global emlakta yıllık işlem hacmini 698 milyar dolar gibi devasa rakamlara taşıdı. 

Emlak satış bedeli nasıl belirlenir?

Emlak satış bedeli nasıl belirlenir? sorusuna "alıcı ve satıcı tarafından imzalanan satış sözleşmesinde taşınmazın bulunduğu yerdeki olağan alım satım bedeli yani rayiç bedele göre belirlenir" cevabını verebiliriz...

Emlak satış işlemleri!

Tapu müdürlüğünde emlak satış işlemleri nasıl yapılıyor? Tapu harcı oranı ne kadar? Gibi sorularınızın yanıtı ve detayları haberimizde...

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış almak ya da herhangi bir mülkü almak belli kurallar çerçevesinde gerçekleşir. Belirtilen bazı evrakların tamamlanması neticesinde alım, satış işlemleri yerine getirilir. Peki onlar nedir, Satış için tapuda hangi evraklar gerekir? İşte detaylar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda alım satım işlemlerinin nasıl olduğu araştırılan konular arasındadır. Peki Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapu denilince gayrimenkul ve arsa işlemleri gelmektedir. Özellikle Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir? Ev satışında ya da başka bir taşınmazın satışında hangi belgeler gerekmektedir? İşte detaylar!

Konut alım satımlarında yeni dönem! Tapu işlemleri noterde de yapılabilecek!

Konut alım satımlarında yeni dönem başlıyor. Bu kapsamda artık alım ve satım işlemleri noterlerde de yapılacak.

Emlakçı satış komisyonu 2022 ne kadar?

Emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alım satım işlemleri daha hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alanlar da satanlar da ne kadar komisyon ödeyeceğini merak ediyor. Peki, emlakçı satış komisyonu 2022 ne kadar?

Nazilli'de emlak beyanı için yeni dönem! 

Aydın'ın Nazilli ilçesinde emlak beyanı işlemleri elektronik ortama taşındı.

Kaş Milli Emlak Şefliği'nden 50 milyon TL'ye satılık 14 arsa!

Antalya Kaş Milli Emlak Şefliği, Antalya'nın Kaş ilçesi Kalkan mahallesinde bulunan 14 arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedeli 49 milyon 908 bin TL olarak belirlendi. 

Utopia World Hotel'in satış işlemleri tamamlandı!

Utopia World Hotel'in satış işlemi sonucu, Utopya Turizm İnşaat'ın bilançosunda yer alan uzun dönem Avro cinsi yatırım kredisi tutarı alıcıya devredilecek olup kalan bakiye peşin tahsil edilecek. 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün satış ve kiralama işlemleri mecliste!

Milli Emlak Genel Müdürlüğünce 1 Ocak 2020'den bu yana yapılan satış, kiralama işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Utopia World Hotel'in satış işlemleri başlatıldı!

Utopya Turizm İnşaat'ın sahibi olduğu Antalya İli Alanya İlçesinde bulunan Utopia World Hotel'in tapu devri işlemleri başlatıldı. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün pay geri satış işlemleri!

GSD Denizcilik Gayrimenkul, pay geri satışı hakkında açıklama yaptı. Şirket, 28 Mayıs 2020 tarihinde yapılan pay geri satış işlemlerine ilişkin bilgileri yayınladı. 

Keçiören emlak satışında zirvede!

Keçiören'in artarak devam eden gelişimi, emlak satışlarına da ciddi bir şekilde yansıdı. 2019 Haziran'da Ankara'da en fazla konut satışı yapılan ilçe Keçiören oldu...

emlak satış işlemleri Haberi

emlak satış işlemleri

Dünya Gazetesi yazarlarından Aydın Şahinalp bugün ''küresel ticari emlakta satış hacimleri rekoru zorluyor'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte, o yazı..

Batılı ülkelerde merkez bankaları parasal sıkılaştırmaya doğru yol alıp Asya Bölgesi’nde de düzenleyici kurum baskıları ağırlaşırken, küresel ticari emlak piyasası finansal krizden on yıl sonra rekor seviyelerde işlemlere sahne oluyor. Global gayrimenkul sektörünün ticari bacağında işlem hacimleri ve satış değerleri yavaşlama korkularına rağmen rekor seviyelere ulaştı. Uluslararası gayrimenkul danışmanlığı şirketi JLL verilerine göre, 2017 yılının dördüncü çeyreğinde küresel ticari emlak pazarında işlem hacimleri 228 milyar dolara tırmandı. Bu rakam bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10’luk bir artışa işaret ediyor. Sektörün yıllık toplam işlem hacimi ise yüzde 6 artarak 698 milyar dolara kadar yükseldi. JLL tarafından hazırlanan raporda, "Küresel arenada...